PMYO Hakkında Her Şey Burada ? – PMYO Alım Şartları

PMYO Hakkında Her Şey Burada ? – PMYO Alım Şartları
5.368
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere PMYO Hakkında Her Şey Burada ?  hakkında bilgiler vereceğim.

PMYO Hakkında Her Şey Burada?

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO),  iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde,  yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor. Okullarda her sabah yatağınızı yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alır. PMYO öğrencileri ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.

Üniversitelerde olduğu gibi güz ve bahar dönemlerinde girilen sınavlar gibi sınavlara gireceksiniz. Ve bu sınavların sonuçlarına bakılarak okullarda başarı sıralamanız olacak. Bu başarı sırasına göre okul sonunda atama sırasında sıralamanızın yüksek olması sizin için daima önemlidir.

PMYO’u bitirdiniz ve ilinizi seçtiniz eğer ki seçtiğiniz il okuduğunuz il değil ise size 15 gün meyil müddeti verilecek 15 günün sonunda tercih etmiş olduğunuz ilin Emniyet Müdürlüğüne giderek başlama yapmak zorundasınız. O İl de Emniyet İçerisinde çalışacağınız birimi ise o İlin Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenir. Bu birimlere alım ise genelde kişinin özelliklerine bilgisine bakalarak yapılır. Biriminiz zaman gözetmeksizin yine çalıştığınız ilin emniyet müdürlüğü tarafından değiştirilebilir.

PMYO HANGİ SINAVLA BAŞVURULUR

Polis Meslek Yüksek Okullarına alımlar lise mezunu kişilerden oluşur. 2017 yılında yapılan sınav sistemi değişikliği ile bu yıl adaylar TYT ile alınması düşünülüyor Mayıs ve Haziran gibi bir açıklama gelecektir. İlk başvurular internet üzerinden olmaktadır. İnternet üzerinden başvuru yaptığınızda size mülakat tarihiniz o zaman verilecektir. Ve o tarihte size söylenen polis okulunda mülakata gireceksiniz. Peki Mülakatta neler var. Mülakatta boy-kilo ölçümü, vücutta yara izi, renk körlüğü testi ve en önemlisi bir spor parkuruna gireceksiniz. Madde madde başvuru şartlarını aşağıda yazdık inceleyebilirsiniz.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,
  • Sınavın yapılacağı yıl ÖSYM tarafından yapılan üniversiteye geçiş sınavı olan TYT bölümünden Polis Akademisi tarafından açıklanacak taban puanı almış olma şartı vardır. Bu puan 250 -280 arasında değişmektedir.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,”
  • Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak,
  • Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
  • Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,
    Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
    Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Önceki Yıllarda İstenilen Belgeler 

  • Adaylar başvuru esnasında Nüfus Cüzdanı ibraz etmek zorundadırlar. (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Numaralı olacaktır),
  • Sınav Başvuru dilekçesi – Alım açıklandığında akademinin sitesinde yayınlanacak.
  • Aday Sağlık Bilgilendirme Formu Alım açıklandığında akademinin sitesinde yayınlanacak.
  • Başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Ücretin banka şubesinden yatırılması gerekmektedir.
  • İnternet bankacılığı, EFT vb. aracılığıyla yatırılan ücretler kabul edilmeyecektir.
  • Lise mezunu olanlar Lise Diploması veya Mezuniyet Çıkış Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisini veya tasdikli örneğini getireceklerdir. Lise 4. sınıfta öğrenim görenler ise okudukları Okul Müdürlüklerinden Başvuru
  • Dilekçesindeki Öğrenim Bilgileri bölümünü onaylatacaktır. (Yüksekokul mezunu veya Yüksekokulda öğrenim görenler lise diplomalarını temin edememeleri halinde, Yüksekokul Müdürlüklerinden Lise Diplomalarının tasdikli sureti istenilecektir. Ancak bu adaylar sınavda başarılı olmaları halinde eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar lise diplomalarının aslını teslim etmek zorundadırlar. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortaöğretim kurumlarınca Türkçe olarak tanzim edilen diploma ve diğer öğrenim belgeleri kabul edilerek herhangi bir denklik belgesi istenilmeyecektir.)
  • Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
  • Emniyet Teşkilatı Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’ndan alınan “Şehitlik veya Vazife Malullük Belgesi” aslı ve fotokopisi istenir.( Son bir yıl içerisinde alınan belgeler geçerlidir.)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 77 Yorum
  1. Necip Can dedi ki:

    Hocam kolum ince olduğu için elenme riskim varmı ?

    1. polisadmin dedi ki:

      bu sebepten dolayı elenme duymadım

      1. Can dedi ki:

        Hocam iyi günler kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir sorum olacaktı ben lisans öğrencisiyim de okuduğum lisans bölümünden mezun olunca yks ye girip pmyo ya gidebilir miyim, şimdiden teşekkür ederim.

        1. ömer dedi ki:

          hocam geçirdiğim aza sonucu kafa tası kemiğim kırıldı bu engel bi durum mudur

  2. Muhammed dedi ki:

    Hocam ben lise son sınıfım bu sene PMYO sınavına gircem 25.10.2005 tarihliyim bı sorun olmaz demi yaş hakinda

  3. Can dedi ki:

    4 yıllık üniversite mezunu yks ye girip pmyoya gidebilir mi?

    1. Dilşat dedi ki:

      Bacağımda yanık izi var bu elenmeme sebep olurmu

  4. Dilşat dedi ki:

    Bacağımda yanık izi var bu elenmeme neden olurmu

error: İçerik Korunmaktadır.