Bebekler İçin Ninni Söylemenin Olumlu Etkileri

Bebekler İçin Ninni Söylemenin Olumlu Etkileri
A+
A-

Bugünkü sağlık köşemizde sizlere Bebekler İçin Ninni Söylemenin Olumlu Etkileri hakkında bilgiler vereceğim.

Bebekler İçin Ninni Söylemenin Olumlu Etkileri

Bebeğinizin doğumuyla birlikte, hayatınız da onunla şekillenmeye başlar. Eğitim seviyesinin artmasıyla, anne adayları daha bebek doğmadan önce, annelik ve bebek bakımıyla ilgili pek çok konuda bilgilenmek için çaba sarf ediyorlar. Bugün sizlere, eskilerden beri çok bilindik olan, Bebekler için ninni söylemenin bebeğiniz üzerindeki olumlu etkisi hakkında açıklamalar yapmak istedik.

Bebekler için ninni söylemek anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir

Bebeğin, “kendisini güvende ve değerli hissetme” duyguları ilk aylarda gelişmektedir. Bu açıdan, bebeğin ilk ayları, gelişimi için çok önemlidir. Anne ve bebeği arasındaki o kutsal bağda, ilk aylarda kurulmaktadır. Anneler, bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını zamanında ve doğru şekilde karşılamalıdır.

Örneğin, bebeğin açlık ihtiyacı anne veya bakıcı tarafından vaktinde karşılanmadığı takdirde, bebek bir süre sonra acıktığında ağlamayı bırakacaktır. O dakikadan itibaren, dünya bebek için güvenilir olmayan bir yer olacaktır.

Bununla birlikte, annenin bebeğine olan yaklaşımı da bir o kadar önemlidir. Depresyonda, sürekli asık suratlı ve bebeğine ilgi, sevgi, şefkat göstermeyen bir annenin yavrusu; annesi tarafından sevilmediğini düşünür. Onunla olması gereken bağı kuramaz.

bebekler icin ninni soylemenin faydalari

Bebekler İçin Ninni Söylemek Şefkatin Göstergesidir

Bebeklik döneminde, bir çocuğun en çok ihtiyaç duyduğu bir başka insan sadece annesidir. Bu dönemde, bebeğin tüm ihtiyaçları anne tarafından karşılanmalıdır. Bebeğini emziren annenin, onun gözlerinin içine bakarak, yanağını okşaması ve ona ninniler söylemesi, bebeğin ruhsal gelişimi açısından çok önemlidir. Uzmanlar, bebekler için ninni ve dinlendirici müzikler söylemenin, hamileliğin 6.ayından itibaren uygulanabileceğini vurgulamaktadır. Ninniler, anne tarafından söylenebileceği gibi, seslendirilmiş ninniler de dinletilebilir.

Bir bebeğin en azından bir yaşına kadar anne sevgisine daha fazla ihtiyacı vardır. Bu sebeple, çok gerekli değilse, annenin ilk sene yavrusuyla kendisinin ilgilenmesi önerilir. Bu süre zarfında, annesinden gerekli olan ilgi, sevgi ve şefkati gören bebek, kendini mutlu ve güvende hissedecektir.

Eskilerden beri, süregelen bebekler için ninni geleneği günümüzde de uzmanlar tarafından, şiddetle tavsiye edilmektedir. Annesinin kucağında, onun sesiyle huzur bulacak olan bebek, böylelikle dünyanın güvenilir bir yer olduğu hissini kuvvetlendirecektir. Ebeveynin, bu olumlu etkiyi kullanması, kendisine de iyi gelecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.