16 İlde Tarım Bakanlığı Muhafaza Memuru Alımı Yapıyor

16 İlde Tarım Bakanlığı Muhafaza Memuru Alımı Yapıyor
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 senesi Personel Alımı müracaatları devam ediyor.

Tarım Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 190 Orman Muhafaza Memuru Alımı yapılacağını bildirdi. Yayımlanmış olan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2022/8 tercih kılavuzu ile memur alımı yapacak. Sadece Ön Lisans mezunu ve Ön Lisans civarında 2020 senesi KPSS Puanına sahip olan adaylar müracaat yapabilecek. Başvurular ÖSYM üstünden 30 TL ücret karşılığında gerçekleştirilecek. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Alım Yapılacak şehirler hangileri?

Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapılacak Şehirler Hangileri?

Tarım Bakanlığı 16 değişik kentte olmak üzere 190 Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacağını bildirdi. Bu yönde alım yapılacak taşra örgütü birimleri şöyledir:

Edirne,
Bursa,
İstanbul,
Şanlıurfa,
Manisa,
Afyonkarahisa,
Burdur,
Adana,
Konya,
Ankara,
Sinop,
Samsun,
Rize,
Erzurum,
Van,
Malatya,

Tercihler Ne Zaman Yapılıyor!

Bakanlık doğrulusunda talep üstünde ÖSYM üstünde yayımlanmış olan KPSS 2022/8 tercih kılavuzu amacıyla proses başlamış olup en geç 9 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercih ücretlerini Tercih ücreti karşılığında artık ÖSYM anlaşmalı Bankalara 30 TL ücret yatırarak tercihlerini yalnızca ÖSYM AİS sistemi üstünden gerçekleştirecekler.

Kimler Orman Muhafaza Memuru Olabilir?

Adayların ilk olarak 657 saylı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki kaliteleri sağlıyor olmaları gereklidir. Ardından Herhangi bir sosyal emniyet kurumundan ihtiyar ya da emekli aylığı almıyor olmak gereklidir. Aynı vakitte 2020 senesinde oluşturulan KPSS’den P93 puan türünden puan sahibi olmak gereklidir. Tercih kılavuzuna göre ise belirti edilen kalite kodlarındaki şartların sağlanıyor olması gereklidir.

Orman Muhafaza Memuru Nitelik Kodları:3149, 3153, 7252

Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Ormancılık ve Orman Ürünleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Av ve Yaban Hayatı, Avcılık ve Yaban Hayatı önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tam teşekküllü resmi sıhhat kurumlarından “Yurdun her yerinde vazife yapılabilir ve silah kullanabilir.” ibareli sıhhat kurulu raporu almak.

TERCİH NASIL YAPILIR ?

ÖSYM’nin sitesinde yayınlanan KPSS 2022/8 tercih kılavuzunu indirip bu kavuza göre ÖSYM üstünden müracaat yapılabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.