AÖF Ders Kitaplarını PDF veya Basılı Olarak Temin Etmek – Anadolu Üniversitesi
Eğitim kategorimizde sizlere AÖF Ders Kitaplarını PDF veya Basılı Olarak Temin Etmek hakkında bilgiler vereceğim.
AÖF Ders Kitaplarını PDF veya Basılı Olarak Temin Etmek
Öğrencinin kendi kendine öğrenmesinde etkili ve verimli bir materyal olan ve başlangıcından bu yana temel öğretim materyali olarak kullanılan ders kitapları, çok güçlü bir teknik altyapıyla uzman bir ekip tarafından hazırlanmaktadır.
Öğrencilere ders kitapları dijital (PDF) formatta sunulmaktadır. Öğrenciler, sınavlarda ders kitabının eKampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki (PDF) içerikten sorumludur. eKampüs ortamında sunulan diğer ders malzemeleri (Ünite Özeti, Sorularla Öğrenelim, Ünite Özet Videoları, Yaprak Test vb.) öğrenmeye yardımcı içeriklerdir. Bu içeriklere öğrenciler, ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden erişebilir.
Ders kitaplarını dijital format dışında basılı ders kitabı olarak temin etmek isteyen öğrenciler kitapsatis.anadolu.edu.tr adresinde üyelik oluşturduktan sonra banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapabilir. Satın alınan ders kitapları kargo ile kişinin belirtmiş olduğu adrese ücretli kargo ile gönderilmektedir.
Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitimin Tanımı
Anadolu Üniversitesi 16 lisans, 40 ön lisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kosova, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Romanya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan (Batı Trakya), Kuzey Amerika, Kanada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Mısır ile çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına Açıköğretim Sistemi ile öğretim hizmeti götürmektedir.
Yükseköğretim sisteminde 38. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi; yaklaşık 3 milyon 500 bin öğrencisi ve 3 milyon 200 bin mezununa açık ve uzaktan öğretim yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.
Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden oluşmakta olup eğitim-öğretim kredili sisteme dayalı olarak yürütülmektedir.
Kredili Sistem Nedir?
Kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavının bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencilerin 45 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir.
Kredili sistemde, ön lisans programlarında güz dönemi 1. ve 3. yarıyıllardan, bahar dönemi 2. ve 4. yarıyıllardan; lisans programlarında güz dönemi 1, 3, 5 ve 7. yarıyıllardan, bahar dönemi 2, 4, 6 ve 8. yarıyıllardan oluşmaktadır.
Kredili sistemde ders geçme esası uygulandığından, sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4.sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadır.