Gaziantep JAMYO Parkur-Jandarma Astsubay-MSÜ Parkur Hazırlık Kursu
Asker Adayları, bu yazımızda sizlere Askeri sınavlarına hazırlık için Gaziantep JAMYO Parkur -Subay Hazırlık Kursları-MSÜ Kursları hakkında bilgi vereceğiz.
Gaziantep Jandarma Astsubay-Subay Hazırlık Kursları-MSÜ Kursları
RABAN, İSLAHİYE, KARKAMIŞ, NİZİP, NURDAĞI, OĞUZELİ, ŞAHİNBEY, ŞEHİTKAMİL, YAVUZELİ,
Gaziantep Jandarma Astsubay-Subay Hazırlık Kursları-MSÜ Kursları, hakkında bilgiler vereceğiz. Alımlarda parkurun etkisi oldukça fazla olmaya başladı.
Astsubay-Subay Hazırlık Kursları-MSÜ Kursları
Whatsapp Mesaj -> 90 545 412 06 06
Arama ve Fiyat Bilgisi İçin Tıklayın 0 545 412 06 06
JAMYO Fiziki Yeterlilik Aşaması
Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte/Meslek Yüksekokulu öğrenci adayı olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.
Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapar.
Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere aşağıdaki resimdeki gibi standartlara uygun parkurda uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir.
Başarılı olmak için beş yüz tam puan üzerinden en az üç yüz puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavı sonuçları Başkanlıkla koordineli olarak Temin Merkezince belirlenen yer ve zamanda ilan edilir.
Fiziki yeterlilik sınavına ilişkin bu Yönetmelikte yer almayan diğer düzenlemeler sınavdan önce Başkanlıkla koordineli olarak Temin Merkezi tarafından hazırlanan talimatla belirlenir.
UYARI: Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokullarına genellikle erkek öğrenci alımı yapılmaktadır. Kadın öğrenci alımı olduğunda alım kılavuzunda detaylı olarak duyurulacaktır.
MSÜ Fiziki Yeterlilik Testi (FYT):
(a) Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak testler olup, barfiks, durarak uzun atlama, basketbol topu fırlatma, mekik ve 400 metre koşu branşlarında yapılır.
(b) Adayların Fiziki Yeterlilik Testi için yanlarında spor malzemeleri (eşofman, spor şortu, spor ayakkabısı, spor çorabı, havlu vb.) getirmeleri gerekmektedir. Fiziki Yeterlilik Testine katılan adaylar, kendilerinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara aittir. Yine de kurumumuza verilmek üzere Aile Hekimi/Sağlık kurumundan alınmış olan Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporunu yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Fiziki Yeterlilik Testinin yapılacağı günde sağlık durumu itibarıyla testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (ameliyatlı, kırık, burkulma vb.) sınavlara kabul edilmezler. Bu durumda haklarını kaybetmiş sayılırlar.
(c) Fiziki Yeterlilik Testinde uygulanacak branşlara göre derece ve puanlar TABLO-3’de gösterilmiştir. Tüm testlerde üst sınır derecesinde performans gösterenler 100 tam puan alacaklardır. Fiziki Yeterlilik Testinde yapılan 5 branşın 4’ünden en az birer puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Bütün branşlardan alınan toplam puan nihai puan sıralamasında dikkate alınacaktır.
(ç) Fiziki Yeterlilik Testi sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilir. Aday ‘0’ puan aldığı her branş için itiraz hakkına sahiptir. Adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden itiraz komisyonuna iletir. (Seçim aşamalarının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz.) Fiziki Yeterlilik Testine itiraz aynı gün içerisinde test bitimine müteakip yapılır. İtiraz eden aday ilgili branştan tekrar teste tabi tutulmak üzere ilgili istasyona gönderilir. İtiraz sonucu, adaylara sözlü olarak bildirilir. İtiraz komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.