İrritabl Kolon Sendromu Bekçi Olmaya Engel Mi?

İrritabl Kolon Sendromu Bekçi Olmaya Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere İrritabl Kolon Sendromu Bekçi Olmaya Engel Mi? hakkında bilgiler vereceğim.

İrritabl Kolon Sendromu Bekçi Olmaya Engel Mi?

Hassas Barsak ya da diğer adıyla İrritabl Barsak Sendromu (IBS) sindirim sisteminde muayene ya da standart tanı yöntemleriyle yapısal bir bozukluğun saptanmadığı işlevsel bir hastalıktır. Belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisini içerir. Tedavisi uzun vadede yönetilmesi gereken kronik bir rahatsızlıktır.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği Genel Cerrahi Bölümü 

Genel cerrahi yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyrini ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

İrritabl Kolon Sendromu Sağlık Yönetmeliğin Şu Şekildedir: 

İrritabl Barsak Sendromu sağlık yönetmeliğinin B diliminde yer aldığı için elenme sebebi olarak sayılmaktadır. Teşhis koyulması önemlidir. Direk elenirsiniz diyemiyoruz.

B Dilimi

Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan;

a) Asemptomatik olan, ince veya kalın bağırsağın segmenter rezeksiyonlu ameliyatlarım veya ileostomi, kolostomi ve benzeri şekildeki birden fazla etaplı ameliyatını gerektiren btravmalara veya ateşli silahlara bağlı yaralanmaları.

b) İrritabl kolon sendromu

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.