2020 Misyon Koruma Sınav Tarihi Açıklandı.

2020 Misyon Koruma Sınav Tarihi Açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli için bu yazımda 2020 Misyon Koruma Sınav Tarihi Açıklandı. hakkında bilgiler vereceğim.

2020 Misyon Koruma Sınav Tarihi Açıklandı.

SINAVIN ADI

Misyon Koruma Sınavı

SINAV BAŞVURUSU

Sınava, Emniyet Genel Müdürlüğü ilgili komisyonlarınca, haklarında “KATILABİLİR” kararı verilerek sınava katılması “UYGUN GÖRÜLEN” ve Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı POL-NET sayfasında isim listesi yayımlanan adaylar, katılabileceklerdir.

Sınav Ücreti: Sınava katılacak aday KDV dâhil 135 (yüzotuzbeş) TL sınav ücretini, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 03/07/2020-10/07/2020 tarihleri arasında yatıracaktır. Sınav ücretinin yatırılması ile başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

26 Temmuz 2020 Pazar günü, saat 14.00

SINAV MERKEZLERİ

Sınav; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Adana, Samsun, Diyarbakır, Van il merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini, 20/07/2020 tarihinden itibaren e-devlet şifreleri ile kimlik doğrulama uygulamasıyla http://www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden alabileceklerdir.

1. Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunduran aday sınav binasına alınmayacaktır.

2. Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

3. Adaylar sınava; sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4. Adaylar, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlukarekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

5. Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarı 28/07/2020 tarihinde www.meb.gov.tr ile http://odsgm.meb.gov.tr ve POLNET adreslerinden yayımlanacaktır.

6. Sınav sonuç bilgileri 18 Ağustos 2020 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI

a) İnsan Hakları (% 10),
b) Anayasa ve İdare Hukuku (%10),
c) Polisi ilgilendiren mevzuat (%20)
1. 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu,
2. 2559 sayılı Polis Vazife Salahiyet Kanunu,
3. 7068 sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanun
4. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu,
5. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu,
6. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu,
7. 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun,
8. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun,
9. 2911sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu,
10. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu,
11. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu,
12. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu,
13. Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği,
14. Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği,

ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (%10),

d) Protokol Bilgisi (% 10),

e) Silah Bilgisi (% 20),

f) Güncel ve Kültürel Konular (% 10),

g) Yabancı Dil (İngilizce-Fransızca-Almanca) (%10)

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

 Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır. Doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak ve başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

 Başarı listesinde eşitlik olması durumunda eşitlik bozuluncaya kadar aşağıdaki esaslar sırasıyla takip edilerek;

a) İnsan Hakları sorularında puanı fazla olan adaya,

b) Anayasa ve İdare Hukuku sorularında puanı fazla olan adaya,

c) Polisi ilgilendiren mevzuat sorularında puanı fazla olan adaya,

ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi sorularında puanı fazla olan adaya,

d) Protokol Bilgisi sorularında puanı fazla olan adaya,

e) Silah Bilgisi sorularında puanı fazla olan adaya,

f) Güncel ve Kültürel konulardaki sorularda puanı fazla olan adaya,

g) Yabancı dil sorularında puanı fazla olan adaya,

ğ) Amirlerde kıdem sıralamasına göre,

h) Memurlarda sicil numarasına göre önde olan adaya, öncelik tanınacaktır.

 Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

 Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

 Yazılı Sınav sonucunda Dışişleri Bakanlığı tarafından talep edilen personel miktarının iki katı kadar aday (500 amir ve 900 memur) genel başarı sıralamasına göre en yüksek puandan itibaren yapılacak sıralamada başarılı sayılacak ve mülakat sınavına girmeye hak kazanacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

 Millî Eğitim Bakanlığı: İletişim Merkezi “444 0 632”

 Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı: 0 (312) 462 24 43- 44

SINAV İTİRAZLARI

 Adaylar, sınav sorularına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının POL-NET’ten ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr yayımlanmasından itibaren en geç 48 saat içerisinde EGM Dış İlişkiler Daire Başkanlığına yapacaklardır.

 Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların POL-NET ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde itirazda bulunabilecekler, itirazlara 7 (yedi) iş günü içerisinde cevap verilecektir.

Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

 Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

SINAV DUYURUSUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.