Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar
POMEM – PAEM – PMYO adayları bu yazımda sizlere Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar sorusuna cevap vereceğim. Aşağıda sizinle paylaşacağım tüm bilgiler Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
POMEM – PAEM – PMYO adayları bu yazımda sizlere Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar sorusuna cevap vereceğim. Aşağıda sizinle paylaşacağım tüm bilgiler Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor?
Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Maddesi aşağıdaki gibidir. Yazının sonunda Resmi Gazetede yayınlanmış halini bulabilirsiniz. Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor?
29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.
Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
A Dilimi
Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı olanlar öğrenciliğe kabul edilmezler.
Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.
B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.
(1) Ruh sağlığı ve hastalıkları yönünden;
a) Ruhsal yönden sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi, hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları ve kişilik bozukluğu olmayacaktır, bulunması durumunda öğrenciliğe engeldir. Son iki yılın semptomsuz ve tedavisiz geçirilmesi psikiyatrik yönden sağlam kabul edilir. Fakat C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir.
b) Geçmiş muayene ve tedavi ayrıntıları ile geçmiş ilaç kayıtlarını gösteren sistemler üzerinden, kişilerin son iki yıl içerisinde psikiyatrik yönden muayene olduklarına veya psikotrop ilaç kullandıklarına dair kayıtları görüldüğünde
1) Psikotrop ilacın reçete edildiği ilgili sağlık hizmeti sunucusundan, bahse konu tarihte kişiye psikotrop ilaç reçete edilmesine neden olan muayene ayrıntılarını, tüm klinik bulguları ve diğer ayrıntıları açıklayan bir epikriz raporu getirmesi istenir ve bahse konu psikotrop ilacın hangi sebeple reçete edildiği anlaşılmaya çalışılır. Bu epikriz raporunu kişi kendisi temin ederek getirir.
2) Epikriz raporu görülmesi halinde; psikotrop ilacın reçete edildiği tarihte, kişinin, psikiyatrik tanı kriterlerini karşılayacak düzeyde psikopatolojisinin olup olmadığına, bahse konu psikotrop ilacın psikiyatrik tanı haricindeki diğer branş muayenelerindeki patolojik sürece destek olması amacıyla yazılıp yazılmadığına karar verilir. Bahse konu psikotrop ilacın, psikiyatrik tanı ve tedavi amacıyla yazılmadığına, epikriz raporundaki klinik durumun kısa süreli semptomlarla seyreden ancak psikiyatrik hastalık sınıflaması içinde yer almayan bir klinik durum olduğuna veya tanı kriterlerini doldurmayan geçici bir klinik durum olduğuna karar verilmesi halinde kişi hakkında öğrenci olur kararı verilebilir. (C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir) Son iki yıl içerisinde psikiyatrik tanısı olduğu anlaşılanlara öğrenci olamaz kararı verilir.
3) Son iki yıl içerisinde kişilerin psikiyatrik yönden muayene olduklarına veya psikotrop ilaç kullandıklarına dair kayıtları görüldüğünde ve psikotrop ilacın reçete edildiği zamana ait epikriz raporu görülemediğinde, psikiyatrik tedavi geçmişi nedeniyle kişi hakkında öğrenci olamaz kararı verilir.
c) Onikofaji (tırnak yeme), trikotilomani (saç, kirpik, kaş vb yolma) gibi durumların mevcudiyetinde daha ayrıntılı değerlendirilerek A dilimi kapsamında olup olmadığına karar verilir.
UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? Polis Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor?
Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın
iyi günler 6 sene önce psikiyatriye gitmişim.anksiyete tanımlanmamış yazıyor.ilaçlar reçetesiz alınanlardan.sağlık ocağına gidip sistemden baktırdığımda kronik hastalık bölümü temiz.dr bana sadece kronik hastalık bölümüne bakarlar dedi bir sorun yaratırmı
son 2 yıla bakılıyor
Merhabalar. 2016 yılında sadece sınav kaygısı sebebiyle doktor bana concerta ilaç verdi. Dikket bozukluğu teşhisi koymuş. Böyle önüme çıkacağını bilsem asla yazdırmazdım. Acaba bu sene pomeme girsem 5 sene önceki ilaç önüme çıkar mı.
muayene aşamasında belli olur
27.dönem yonetmeliğinde yazıyormu?son 2 yila bakildiği nerde yaziyor
emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğini incelemeniz gerekiyor orada yazıyor
Merhaba yaygın anksiyete bozukluğu hangi dilimde yer alıyor A mı B mi C mi bulamadım yardımcı olur musunuz
Anksiyete bozuklukları. b diliminde yer alıyor ama muayene sonucu belli olur
Merhabalar son iki yıl yazıyor dediniz ama yine de sormak istiyorum 3 yıl önce yaygın anksiyete bozukluğu tanısı kondu ve ilaç verildi sonra da doktora gitmedim ilacıda içmedim sizce pöh alımlarında sıkıntı olur mu?
son iki yıla bakılıyor sistemden
2018-2020 arasinda toplamda 5 defa psikiyatriye gittim cesitli ilaclar kullandim e nabizda hicbir tani yazilmamis durumda psikiyatrik muayene genel psikiyatrik muayene baska yerde siniflanmamis gibi seyler yazilmis 2022 yilinda pomeme girsem sikinti yasarmiyim yonetmeige gore gecmis 2yil onemli degilmi yorumunuzu bekliyorum
genel sğalıkta doktor incelemesi ile belli oluyor son 2 yıla bakılıyor
Merhaba 2 yıl önce uyku proglemi yüzünden askere gitmeden önce psikiyatriye gittim tanı olarak orta f.32.1 depresif nöbet yazıyor.teşhis olarak unipolar depresyon (F.32 F34 ) (F38 F39) yazıyor… Ve ilaç verdi ilaçları kullanmadım lakin sonuç olarak ilaç verildi e nabızdada görülüyor bunlar sormak istediğim bunun üzerinden 2 yıl geçti bu polisliğe uzmanlığa engel mi cevap verirseniz yardımcı olursanız sevinirim.
polislik için son 2 yıla bakılıyor ondan öncekilere bakılmıyor
Subay ve astsubaylık içinde son iki yıl mı?
alım ilanında belli oluyor o
Sormak istediğim diğer konu ise c ve d dilimi ogrencilige engeldir yazıyor bu ne demek tam olarak 2 yıl geçmiş olsa bile bunlar yüzünden sağlık raporu alınamaz mı ?
yani c ve d diliminde olan hastalıklar öğrenci olmaya engel diyor a diliminde olması gerekiyor psikiyatri de son 2 yıla bakılıyor sadece 2 yıldan önce ise sorun çıkacağını sanmıyorum
Admin merhaba bana OKB tanısı konuldu ve antideprasyon ilaçları kullandim bu polisliğe engelmi b dilimi diye biliyorum OKB
b dilimi engel oluyor a dilimi geçerli polis alımında ama muayene sonrası karar veriliyor kesin olarak
C ve d dilimi engel olmuyor mu kesin olarak süre yok bunlar için ama b dilimi için 2 yıl kullanmaksak engel değil diye biliyorum ama
Benim 2019 mart ve 2019 haziran ayında 2 tane psikiyatrik muayene tanım var e nabızda ve reçete falan ilaç vs. Hiçbirşey vermedi e nabızda da görünmüyor zaten 2021 pmyo hazırlanıyorum ve alım zamanı geldiğinde 2 sene geçmiş oluyor üzerinden bu hazirana girdiğimizde yani fakat ben epikriz raporu aldım raporda da uyum bozukluğu f.43 tarzından birşey yazıyordu doktoru aradım ve yanıma gel kronik olmadığını yazayım ıslak imza atayım dedi o ıslak imzalı raporla genel sağlıktaki doktora versem sorun edermi öğrenci olmaz kararı verirmi saygılar.
son 2 yıla bakılıyor ama muayene sonraıs karar veriliyor
Admin iyi günler ben 2017’de psikiyatriye gitmiştim ora dada bana yeşil veya kırmızı reçete olmayan paxil diye bir ilaç yazmıştı onada e nabızdan baktığımda 24.03.2017 – 20.06.2017 tarihleri arasında ilaç başlangıç ve ilaç bitiş tarihi arasında raporlamış. Raporda da tanı olarak f41.1 yaygın anksiyete bozukluğu yazmış ben ilacı alıp 1 ay kullandım. Hastalıklarım bölümüne girdiğimde tanıya psikiyatrik muayene tanısı yazıyor ama ben 27.dönem pomeme başvuru yaptımda eğer olurda kazanırsam herhangi bir sıkıntı olurmu ?
son 2 yıla bakılıyor alımlarda
Merhaba 2013 te atipik psikoz tanisi var.28.donemde genel sagliga girince sgkda bu taniyi görürler mi?Son 2 yil ilac kullanmamis olacağim.Yardimci olur musunuz lutfen.
son 2 yıla bakıyor çok eskiye bakılmıyor
admin 2 bucuk 3 sene önce babamın kulladığı cipralex ( en hafif antideprasyan) kırmızı ve yeşil reçete olmayan ilacı aile hekimine yazdırırken doktor aile doktoru olduğu için doktor yanlışıkla ilacı benim adıma yazıyor ve ben cimer’e kadar şikayete gittim ama bir sonuç alamadım hayatım boyunca bir psikiyatriye veya psikoloğa gitmedim ve söylediğim gibi bu durumun üzerinden 2 bucuk 3 sene geçti üzerinden bu durum bana bir problem yaratır mı ?