2023 POMEM Puan Hesaplama – 30. Dönem POMEM Puan Hesaplama
POMEM Adayları, 2023 POMEM Puan Hesaplama – POMEM Başarı Puanı Hesaplama sistemi sizler için oluşturulmuştur. POMEM alımları ,yıl içerisinde birçok defa yapılmaktadır. POMEM Puan Hesaplama
POMEM Adayları, POMEM Puan Hesaplama sistemi sizler için oluşturulmuştur.
Polis Akademisi POMEM Alımlarında POMEM Puan Hesaplama:
Mülakatın: %50
Sporun: %25
KPSS: %25
Olarak Hesaplanmaktadır.
UYARI: POMEM adayları taban puanlar Polis Akademisi tarafından KPSS sonuçlarına göre açıklanmaktadır. Ancak alımlarda geçerli olan KPSS puanı Lisans Mezunları 4 Yıllık Mezunlarda KPSS P3 Puan Türü: 60.000 Önlisans Mezunları 2 Yıllık Mezunlarda KPSS P93 Puan Türü: 70.000 oluyor. (Önlisans Taban Puanı Bakanımızın açıklamalarına göre 65.000 olabilir.)
[pomem_sonuc_hesaplama]
POMEM nedir? POMEM Puan Hesaplama
POMEM, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerinin kısa adıdır.
POMEM giriş puanı nedir?
POMEM giriş puanı, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerin seçme ve değerlendirmelerinin yapılabilmesi için her adaya özel olarak hesaplanan puandır.
POMEM’lere kimler başvurabilir?
POMEM’lere, önlisans ve lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.
POMEM’lere başvurular ne zaman yapılır?
POMEM’lere alınacak öğrenci sayısı, başvuru ve sınav tarihleri Başkanlık resmi internet sayfasında veya diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulmaktadır. POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılmaktadır.
POMEM’lere başvuru için KPSS’den en az kaç puan almak gerekir?
Adayların KPSS taban puanı, her dönem Bakanlıkça belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlıkça değiştirilebilir.
POMEM’e girişte sınav aşamaları nedir?
POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır. Sınav esaslarına ilişkin düzenlemeler sınav döneminden önce Başkanlık tarafından hazırlanan talimatla belirlenir
POMEM fiziki yeterlilik sınavında hangi nitelikler değerlendirilmektedir?
Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir. Kriterler Başkanlıkça belirlenir ve uygulanır.
POMEM fiziki yeterlilik sınavında taban puanı kaçtır?
Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak zorunludur.
POMEM mülakat sınavında hangi nitelikler değerlendirilmektedir?
Adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın; konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüveni, ifade etme yeteneği, beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır.
POMEM mülakat sınavında taban puanı kaçtır?
Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir. POMEM Puan Hesaplama
POMEM giriş puanı nasıl hesaplanır?
Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. POMEM Puan Hesaplama