Sözleşmeli Erbaş ve Er Sözlü Mülakat Soruları ve Cevapları
Sözleşmeli Erbaş ve Er Adayları bu yazımda daha önceki alımlarda çıkmış, Sözleşmeli Erbaş ve Er Sözlü Mülakat Soruları ve Cevapları hakkında bilgiler vereceğim.
Sözleşmeli Erbaş ve Er Sözlü Mülakat Soruları ve Cevapları
Değerli Sözleşmeli Erbaş ve Er alımı ve askeri mülakatlara girecek arkadaşlar sizler için çıkmış bazı soruları cevaplandırdım. Elimden geldikçe soruları cevaplayıp buradan yayınlamaya çalışacağım. Yazımın sonunda sizlere bu alanda kaliteli bir uygulamayı önereceğim. İçerisinde yüzlerce soru olan ve kendinizi ifade etmenizi sağlayacak güzel bir uygulamadır.
İnkılapçılık ilkesini anlatınız?
Çağın gerisinde kalan kurumları kaldırarak modern kurumların oluşmasını sağlamaktır. Bununla birlikte yapılan devrimlerin kalıcı ve sürekli olması önemlidir.
Laiklik ilkesini anlatınız?
Devletin, bütün dinlere eşit yaklaşması, kişilerin din ve vicdan hürriyetini koruması anlamına gelir. Devletin daha demokratik bir yönetim biçimine kavuşması için yönetimde dini etkiden arındırma gerekir. İnanç ve pozitif bilimlerin arasındaki sınırı kesin olarak belirleyen bir ilkedir.
Milliyetçilik ilkesini anlatınız?
Ülkemizde bireyin hak ve özgürlüğüne önem vermeyi, bireylerin birbirlerinin haklarına saygı duymasını, ulusal birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflemektedir.
Cumhuriyetçilik ilkesini anlatınız?
Toplumun ulusal egemenlik ve cumhuriyet yönetimi anlayışını benimsemesi, halkın yönetime etkin biçimde katılması hedeflenir.
Devletçilik ilkesini anlatınız?
Devletin kalkınma için gereken ekonomik modeli gerektiğinde kendi eliyle uygulayabilecek teşebbüsler kurmasıdır. Kamu çıkarlarını yakından ilgilendiren konularda devletin daha etkili bir mekanizma olması gerekir.
Halkçılık ilkesini açıklayınız?
Halk arasında demokrasi kültürünün geliştirilerek halkın devleti daha iyi tanıması ve yöneticilerini nitelikli insanlar içinden seçmesi amaçlanır. Ulus, kendi geleceğini kendisi belirler.
İzmir’de ilk kurşunu atan kimdir?
Hasan Tahsin
Gelibolu’da savaşın seyrini değiştiren köyün adı nedir?
Oluklu Köyü
Tarih nedir?
İnsan topluluklarının geçmişte meydana getirdikleri olayları, birbirleriyle olan ilişkilerini, sosyal ve ekonomik durumlarını, yer ve zaman göstererek, sebep sonuç ilişkileri içerisinde, belgelere dayalı olarak, objektif bir biçimde inceleyen sosyal bilim dalına tarih denir.
Nutukta nelerden bahsediliyor?
Mustafa Kemal Cumhuriyet Halk Partisinin 2. Olağan Büyük Kongresi’nde 15 Ekim 1927’de mecliste 6 gün süren konuşmasında 1919 -1927 yılları arasındaki gelişmeleri anlatmıştır. Konuşma otuz altı buçuk saat sürmüştür. Sonradan “Nutuk, Büyük Nutuk, Söylev” adıyla tarihimizde yerini almıştır. M. Kemal bu konuşmasında; Osmanlı Devleti’nin son günlerini, Milli Mücadele yıllarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlatmıştır.
Atatürk’ün katıldığı savaşlar nelerdir?
Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911, İkinci Balkan Savaşı 1912- 1913, Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915, Doğu (Kafkas) Cephesi 1916-1917, Suriye-Filistin Cephesi 1917-1918 Kurtuluş Savaşı (1919 – 1923), Sakarya Savaşı 20 Ekim 1921, Büyük Taarruz 4 Mart 1922
Marshall Planı nedir?
Marshall Planı II. Dünya Savaşı sonrasında 1947 yılında önerilen ve 1948-1951 yılları arasında yürürlüğe konmuş ABD kaynaklı, antikomünist hedefleri olan bir ekonomik yardım paketidir. 16 ülke, bu plan uyarınca ABD’den ekonomik kalkınma yardımı almıştır. Türkiye de bu 16 ülkenin içersindedir.
Rönesans’ nedir?
İtalya’da ve daha sonra Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan klasik ilkçağ kültür ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat akımıdır.
‘Uyuşmazlık Mahkemesi’ nedir?
Uyuşmazlık Mahkemesi adli, idari ve askeri yargı mercileri arasındaki görev ve hüküm uyuşmazlıklarını kesin olarak çözümlemeyle yükümlü olan mahkemedir.
Birici Dünya Savaşı’nın nedenleri nelerdir?
Ham madde ve sömürgecilik yarışı, Fransa ile Almanya arasındaki Alsace Loure anlaşmazlığı, Balkanlardaki Avusturya Macaristan İmparatorluğu, Rusya çekişmesi, Avrupa’daki gruplaşmalar, Almanya ve İtalya güçlenerek Avrupa’nın güç dengesini bozması, Avusturya Macaristan İmparatorluğu veliahtının Saraybosna’da bir Sırp Miletçisi tarafından öldürülmesi.
Divan-ı Lügat’it Türk adlı eserin yazarı kimdir?
Kaşgarlı Mahmut
Hababam Sınıfı nın yazarı kimdir?
Rıfat Ilgaz
Birinci Dünya Savaşı’nın sonuçları nelerdir?
Ham madde ve sömürgecilik yarışı devam etti, İmparotorluklar yıkıldı yerine uluslu devletler kuruldu, Cumhuriyet ve demokrasi yayıldı, Bir daha Savaşlar olmasın diye Milletler Cemiyeti (Cemiyet_i Akvan) kuruldu.
Türkiye’nin en büyük dağı hangisidir?
Ağrı Dağı
Türkiye’nin kaç tane sınır komşusu vardır?
Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan’dır
Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin savaştığı cepheler nelerdir?
Kafkasya Cephesi, Çanakkale Cephesi, Yemen Cephesi, Hicaz Cephesi, Kanal Cephesi, Filistin Cephesi, Suriye Cephesi, Irak Cephesi, Galiçya ve Makedonya Cephesi.
1921 Anayasası’nın özellikleri nelerdir?
Milli Egemenlik ilk kez dile getirilir, Türk tarihinin en yumuşak anayasasıdır, Yasama ve yürütme yetkisi mecliste toplandığı için Meclis hükümeti söz konusudur.
‘Kamu Denetçiliği'(Ombudsman) nedir?
Türkiye’nin kamu ile idarenin her türlü eylem,işlem,tutum ve davranışlarını,insan haklarına dayalı, adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden inceleyen, araştıran ve önerilerde bulunan kurumdur.
Göbeklitepe nerededir önemi nedir?
Göbekli Tepe Şanlıurfa’nın Örencik Köyü’nün yakınlarındadır. Milattan Önce 10 binli yıllarda inşa edildiği düşünülmekte olan ve tarihteki en eski ibadet merkezi olarak kabul gördü. Yerleşik hayata geçisin ilk izleri bilgilerine, tarımı işaret eden buğday simgeleri ile ulaşıldı.
Naim Süleymanoğlu kimdir?
Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan’da doğan Türk haltercidir. Onaltı yaşında rekor kırarak şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. 8 Kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı. 1988 yılında Time dergisine kapak oldu. Lakabı, yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle Cep Herkülü’dür.
Türkiye hangi coğrafi konumu nedir?
Türkiye 36° – 42° Kuzey paralelleri ile 26° – 45° Doğu meridyenleri arasında ekvatorun kuzeyinde, başlangıç meridyeninin doğusunda ve orta kuşakta kalan bir ülkedir.
Demokrasi denince ne anlıyorsunuz?
Demokrasi insanların eşit haklara sahip olduğu, devlet yönetiminin şekillendirilmesinde söz sahibinin çoğunluğun elinde olduğu bir yönetim şeklidir.
Tarih nedir?
Tarih, geçmişte yaşamış insan ve insan topluluklarının bütün faaliyetlerini yer ve zaman göstererek, sebep-sonuç ilişkisi kurarak, belge ve bulgular ışığında inceleyen bilim dalıdır.
Göçmen nedir?
Bulunduğu ya da vatandaşı olduğu ülkeyi ekonomik koşullardan dolayı kendi isteği ile terk edip farklı bir ülkeye, o ülkeye ait yetkililerden izin alıp yerleşen insanlara göçmen denir.
Yorumları okuyunca oldukça meraklandım
Bana sorulan sorular şöyle anlatayım
Atatürk\′ün atının ismi (SAKARYA)
Atatürk\′ün köpeğinin ismi (FOX)
İslam\′ın şartı (5)
571 size neyi çağrıştırıyor (PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU)
Kara kuvvetleri komutanı kimdir (MUSA AVSEVER)