2019 -1 Bekçilik Sözlü Sınav – Mülakat Ne Zaman Olacak?

2019 -1 Bekçilik Sözlü Sınav  – Mülakat Ne Zaman Olacak?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere 2019 -1 Bekçilik Sözlü Sınav – Mülakat Ne Zaman Olacak? hakkında bilgiler vereceğim.

2019 -1 Bekçilik Sözlü Sınav – Mülakat Ne Zaman Olacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı yapılan 2019/1 Bekçi alımı Fiziki Yeterlilik aşamaları bugün başladı. Adayların işlemleri 22.08.2019 tarihinde başlayarak 29.08.2019 tarihinde son bulacaktır. Daha Fiziki Yeterlilik Sınavında başarı gösteren adaylar bir sonra aşama olan Sözlü Sınav – Mülakat aşamasına katılma hakkını elde edeceklerdir. Polis Akademisi bu yıl Mülakat aşamasını başka bir tarihte yapma kararı aldı.

Bekçilik Sözlü Sınav – Mülakat Tarihleri ve Yerleri Açıklandı.

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sözlü Sınavına Katılacak Adayların Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı.

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar sözlü sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar sözlü sınavına katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir.

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Mülakat Nasıl Olacak Diyenler 

Adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Her aday;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Adayın sözlü sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

(3) Sözlü sınav komisyonu; başarılı olan adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olur”, başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verir. Puanlama ve karar, değerlendirme karar formuna işlenir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 10 Yorum
  1. Cem dedi ki:

    Merhaba. O halde eğitim Ekim’in ilk haftası gibi olur diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

  2. Mert dedi ki:

    Admin merbaba. Bütün aşamaları olumlu geçen bekçi adayı tahminen ne zaman eğitime başlar ?

    1. Admin dedi ki:

      o belli olmuyor

  3. Hasan dedi ki:

    kazanan asilleri mi hastaneye sevk edecekler yoksa mülakattan sonra hastaneye sevkler mi başlayacak kazananlar açıklanmadan?

  4. Kaan dedi ki:

    Bekçilik 2.Dönem Fiziki Yeterlilik Sınavı nezaman olur?

    1. Admin dedi ki:

      Belli değil kardeşim daha

    2. Erencan dedi ki:

      Admin kardeşim 20 eylülde polis akademisinden yapılan duyuru ile ilgili bir bilgin varmı? Çarşı vr mahalle bkisi mesleki eğitimine katılacak adylar ve sorgulama butonu var bu hangi dönem ve ne için? Ben 2019-1 dönemine katıldım hala dözlü mülakat yapılmadı duyuruda olmadı buneyin eğitimi biliyor musunuz aceba?

      1. Admin dedi ki:

        meslekteki bekçiler için o duyuru

  5. Hasan dedi ki:

    Admin 2019/1 bekcilik sozlu mulakat ile 2019/2 sozlu mulakatini birlikte mi yapacaklar acaba onun icin mi bu kadar beklettiler bir fikriniz var mi?

    1. Admin dedi ki:

      Öyle olacak gibi görünüyor

error: İçerik Korunmaktadır.