2024 Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama

Araç sahipleri için bu yazımız da 2023 Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama hakkında bilgiler vereceğiz.

2024 Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama
652
A+
A-

Araç sahipleri için bu yazımız da Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama hakkında bilgiler vereceğiz.

2023 Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7440 sayılı Kanun 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla araç muayenesini süresinde yaptırmamış olan araç sahipleri, 30/9/2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) araç muayenelerini yaptırmaları durumunda; (2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesi uyarınca) muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için tahsili gereken %5 gecikme bedeli yerine aşağıdaki detayda gecikme bedeli ödeyeceklerdir.

  • Kanunun yayımı tarihine kadar ödenmesi gereken gecikme bedeli; Yİ-ÜFE aylık değişim oranları,
  • Kanunun yayımlandığı tarihten (yayımlandığı ay dâhil) araç muayenesinin yapıldığı tarihe kadar; aylık %0,75 oranı esas alınacaktır.

Gecikme bedeli tutarları Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na aktarılmaktadır.

Trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan sadece trafikten çekildiği ve belgelenebildiği süre boyunca gecikme bedeli alınmamaktadır. Muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda 01.01.2005 tarihi esas alınarak gecikme bedeli tahsil edilmektedir.

Gecikme Cezası Hesaplama

Araç Muayene Yaptırmama Cezası - Gecikme Cezası Hesaplama

Araç Muayene Yaptırmama Cezası – Gecikme Cezası Hesaplama

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.