2022 Bekçi Alımında Askerlik Şartı Kalkacak Mı?

2022 Bekçi Alımında Askerlik Şartı Kalkacak Mı?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere 2022 Bekçi Alımında Askerlik Şartı Kalkacak Mı? sorusunu cevaplayacağım. Bu soru yorum olarak ve diğer sosyal medya hesaplarımızda çok sorulmaktadır.

2022 Bekçi Alımında Askerlik Şartı Kalkacak Mı?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından daha önce alımı yayınlanan alım kılavuzlarında adaylar için ASKERLİK ÖDEVİNİ BİTİRMİŞ OLMAK şartı verilmişti. Ancak yeni duyuru için kılavuz henüz yayınlanmadı duyuru sadece aşağıdaki şekildedir. Askerlik ile ilgili kesin bilgi kılavuzun yayınlanması ile belli olacaktır. Önümüzdeki hafta kılavuzun yayınlanması bekleniyor.

7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam3.250 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 84 Yorum
  1. Burak dedi ki:

    1 Şubat celbiyim Us bölgesinde yedek Astsubay görevime devam ediyorum erken terhis Ocak ilk haftası gözüküyor bu son açılan İstanbul mahalle ve çarşı bekçiliği için başvuru yapabilir miyim bugün son gün 🙏

    1. Admin dedi ki:

      alım için askerlik görevini ifa etmiş yapıyor yani evrak teslim tarihinde askerlik belgesi kesin istenilir ya da ön başvuruda da istenbilir onu bir sor bence

  2. Mert dedi ki:

    Askerlik yapma şartı umarım kaldırılır

  3. Mustafa dedi ki:

    Bekcilikte askerlik şartı kalksın lütfen bizlerde bekçi olalım hicbiryerde askerlik şartı yok

error: İçerik Korunmaktadır.