2019 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Açıklandı.

2019 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Açıklandı.

Jandarma Uzman Erbaş adayları 2019 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları  Açıklandı.

2019 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları  Açıklandı.

Jandarma Genel Komutanlığının resmi sitesinde verilen bilgiye göre 2019 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları  Açıklandı. Adaylar, başvuruların sona erdiği 4 Nisan tarihinden beri, sınav takviminde “başvuru sonuçlarının açıklanacağı gün” olarak ilan edilen 15 Nisan’ı bekliyordu.

111 16

Ancak uzman erbaş başvuru sonuçları bu tarihte açıklanmadı ve Jandarma Genel Komutanlığından sonuçların neden açıklanmadığıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Uzman Erbaş Alımı Sonuç Sorgulama Yapmak İçin TIKLAYIN

Ön başvurusu kabul edilen adayların seçme sınavları,

Güvercinlik Jandarma Lojistik Komutanlığında (Şehit Orgeneral Eşref BİTLİS Kışlası Batıkent/Yenimahalle/ANKARA) yapılacaktır. Adaylar sınavlara gelirken yanlarında; cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar getirmeyecektir. Sınavlar dört aşamada icra edilecektir. Her bir aşamada başarılı olan adaylar bir sonraki aşamaya geçebilecektir.

(1) Ön sağlık muayenesi:

(a) Adayların Tablo-1’de belirtilen boy ve kilo standartları ile adayların genel fiziki kusurlarının olup olmadığı kontrol edilecektir. İlgili şartları taşımayanlar müteakip aşamalara alınmayacaktır.

(b) Adaylar, giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlık kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye tabi tutalacaktır.

(2) Yazılı sınav:

(a) KPSS notu olmayan adaylara yazılı sınav yapılacaktır.
(b) Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak (50) puan üzerinden değerlendirilen yazılı sınav notunun en az (25) puan olması gerekmektedir.

(3) Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi):

(a) Adaylara uygulanacak FYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3’te belirtilmiştir. Belirtilen FYS barajlarını geçen adaylar mülakat sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

(b) Adaylar yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getirecektir.

(c) Fiziki Yeterlilik Sınavına katılacak adaylar, herhangi bir sağlık kuruluşundan alacakları en az bir hekim imzalı “Adayın spor yapmasında sakınca yoktur.” ibareli rapor getirecektir.

(ç) Fiziki Yeterlilik Sınavının yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda (Devlet hastanelerinden alınan en az üç hekim imzalı raporla) olan adaylar dilekçe ve raporları ile önceden müracaat etmeleri durumunda sınav takvimi içerisindeki başka bir günde sınava alınıp alınmayacakları hususu değerlendirilecektir.

(4) Mülakat Sınavı:

(a) Yazılı, Ön Sağlık Muayene ve FYS (Spor) sınavlarında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına alınacaktır.

(b) Mülakatta; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Sınav mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru ve cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

Ön sağlık muayenesi, Yazılı sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı (spor testi) ve Mülakat Sınavı aşamalarında başarılı olarak kontenjana giren adaylardan, yaptırılacak güvenlik soruşturmaları olumlu olanlar ile uygun sağlık raporunu alanların atamaları yapılacak ve atama duyurusu www.jandarma.gov.tr internet adresinde ‘‘Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yayımlanacaktır.

Sınavı kazanan adaylara, posta yoluyla yazılı herhangi bir belge veya davet yazısı gönderilmeyecek, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yayımlanan duyuru tebliğ niteliğinde olacaktır. Bu açıdan internet sitesinin takip edilmesi ve ön başvuru sırasında belirtilen cep telefonlarının açık olması önem arz etmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum
  1. Tarık dedi ki:

    Sabahtan beri giremedim ne zaman girerim şonucmu ögrenirim

    1. Admin dedi ki:

      Sistem çok yoğun giren göremedim

  2. Nebi yıldız dedi ki:

    1998 OLUP KPS Lİ ÇAĞRILAN VARMI

    1. Mert DEMİR dedi ki:

      Evet Eylül 1998 doğumluyum KPSS puanımla girdim

    2. Hasan dedi ki:

      Beyler sınava giren varsa yazıli sınavda neler çıktı bir aydınlatsanız

  3. Memet dedi ki:

    Bari söyleyin de boşuna heves yapmayalım birdaha ulan 1999 lu olacak da neden 98 li olanlara başvuru yaptırdınız ya adalet yok yok

  4. Hüseyin dedi ki:

    erhaba kolay gelsin 2019 jandarma uzman alımı ön başvurı onaylandı mayıs 15 de gelemem gerektiği yazıyo evrakları toparlıyorum yanlız ulaşabiliceğim bi numara varmı yardım için bi kaç sorum olucak 05366666718 numardan ulaşabilirmisiniz

error: İçerik Korunmaktadır.