2019 MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO İngilizce Yeterlilik Sınavı

2019 MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO İngilizce Yeterlilik Sınavı

MSÜ Adayları, bu yazımda sizlere 2019 MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO İngilizce Yeterlilik Sınavı hakkında bilgiler vereceğim.

2019 MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO İngilizce Yeterlilik Sınavı

Milli Savunma Üniversitesi bu yıl alacağı öğrenciler için İngilizce Yeterlilik Sınavı yapma kararı aldı. Geçen yılki alımda böyle bir şart bulunmuyordu. Bu yıl katılacak adaylarda sınavdan dolayı korkular olmaya başladı. Bu konuda bir açıklama yapayım sizlere:

Alım kılavuzunda sizlere aşağıdaki gibi bildirilmiştir.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında harp okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Yeterlilik Sınavı” uygulanacak, yeterli notu alan ve muafiyet için gerekli diğer şartları sağlayan öğrenciler, belirlenecek kontenjan dâhilinde hazırlık sınıfından muaf tutularak 1’inci sınıfa başlatılacaktır.

Normal üniversitelerde olduğu gibi adaylar İngilizce Sınava katılacaktır. Sınavı geçen adaylar İngilizce hazırlık olan dersler den muaf olacaklar ancak yeteri puanı alamayan aday İngilizce hazırlık eğitimi alacaklardır. Bunun sınav puanlaması ile alakası yoktur.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. DHO Adayı dedi ki:

    Bu bahsi geçen İngilizce Yeterlilik Sınavı YKS’deki YDT(yabancı dil testi) mi? Yoksa MSÜ’nün ÖSYM kurumundan bağımsız olarak hazırladığı bir sınav mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    1. Admin dedi ki:

      Bağımsız olarak hazırladığı bir sınav

  2. asd dedi ki:

    2020de de bole bişi olmus muydu

error: İçerik Korunmaktadır.