2019 Silah Tamir Yeri Açma Sınav Duyurusu – Başvuru Şartları
Silah Tamir Yeri Açmak isteyen arkadaşlar için bu yazımızda 2019 Silah Tamir Yeri Açma Sınav Duyurusu – Başvuru Şartları hakkında bilgiler vereceğiz.
2019 Silah Tamir Yeri Açma Sınav Duyurusu – Başvuru Şartları
Adaylar, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 (iki) adet renkli ve yeni çektirilmiş vesikalık fotoğraf ile başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
Silah tamir yeri açmasında psikolojik, nörolojik ve fiziki bir rahatsızlığı bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu, (Genel Kolluk personelinden sağlık raporu istenmeyecek. Sağlık raporu yerine son bir ay içinde alınmış “Görev Belgesi” istenecektir.)
Başvuru şartları tutan adaylardan, Silah Tamir Yeri Açma Sınavı için 345 TL sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.
Müracaatı kabul eden personel; adayların başvuru ili, sınav ücreti dekontu, T.C. Kimlik Numaraları, adı ve soyadı ile almak istedikleri belge sınıfına ait bilgileri Özel Güvenlik Daire Başkanlığının POLNET adresindeki butonlara sırasıyla;
Projeler kısmında yer alan “Özel Güvenlik Bilgi Sistemi” tıklanacak,
“Yeni Web Sayfası” (GİT) butonu tıklanacak,
Açılan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi giriş ekranında bulunan “Kullanıcı Adı ve Şifre” girişi yapılacak,
Şifre girişi yapıldıktan sonra açılan sayfada bulunan “Silah ve Patlayıcı Madde İşlemleri” ekranına giriş yapacak,
Açılan Özel Güvenlik Silah ve Patlayıcı İşlemleri sayfasındaki “Silah ve Patlayıcı İl Sınav Kayıt” linkine tıklayarak adayların sınav kaydı yapılacak,
Sınav kaydının yapılacağı ekrana T.C. Kimlik Numarası kutusuna adayın T.C. Kimlik Numarası yazılarak “Kişi Kaydı Getir” butonu tıklanarak adayın bilgileri getirilecek, veri tabanında kaydı bulunmayan adayların aynı sayfada bulunan “Kişi Ekleme” menüsünden T.C. Kimlik Numarası yazılarak kişi kaydı oluşturulacak,
Sınav Yetkisi bulunmayan personel için Özel Güvenlik Daire Başkanlığı POLNET sitesinde bulunan Proje Kullanıcı Talep Formu doldurarak resmi yazı ile Daire Başkanlığına gönderecek, her ilden en fazla 2 personel için yetki talebinde bulunulacaktır.
-
- Başvuru dosyaları illerde muhafaza edilecek ve Daire Başkanlığına müracaatla ilgili herhangi bir dosya gönderilmeyecektir.
- Adaylara verilecek Sınav Giriş Belgesi örneği, illere gönderilecek yerleştirme yazısında belirtilecektir.
- Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların sınava giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecektir.
- Sınava ait iş ve işlemler tamamlanıncaya kadar PATBİS projesi sınav modülünün gerçek ortamda kullanıma hazır hale gelmesi durumunda yapılan tüm işlemler bahse konu proje üzerinde de yapılacaktır. Gerekli durumda konu ile ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
YAZILI SINAV VE İTİRAZ
Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır.
Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir.
Yazılı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir.
Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Kuruluna (Sınav Değerlendirme Komisyonuna) yapılır. Sonuç en geç 24 saat içerisinde açıklanır. Kurulun itirazla ilgili aldığı karar kesindir.
Sınav ile ilgili Özel Güvenlik Daire Başkanlığının egm.gov.tr/ozelguvenlik internet sitesinden ilan edilecek tüm işlemler Ar-Ge ve Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.
Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş bulundurmak zorundadır.
UYGULAMALI SINAV
Yazılı sınavda başarılı olanlar, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla sınav kurulunca mülakat sınavına tabi tutulacaktır.
Uygulamalı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır.
Uygulamalı Sınav, 11-15.11.2019 tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacaktır. (Mülakat sınavının yeri daha sonra ilan edilecektir.)
Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır.
Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır.
Mülakat sınavı (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir.
Adayların, mülakat sınavına itiraz hakkı yoktur.