2019 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı Açıklandı. Başvuru Şartları

2019 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı Açıklandı. Başvuru Şartları

Subay Adayları, bu yazımda sizlere 2019 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı Açıklandı. Başvuru Şartları hakkında bilgiler vereceğim. Yazının sonunda başvuru kılavuzu ve diğer bilgileri direk indirebilirsiniz.

2019 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Alımı Açıklandı. Başvuru Şartları

BAŞVURU YAPARKEN AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ

 1. Başvurunuzu yapmadan önce yayımlanan başvuru kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Kılavuzda belirtilen hususları/şartları yerine getirmediğinizin/taşımadığınızın tespit edilmesi/anlaşılması durumunda adaylığınızın sonlandırılacağını unutmayınız.
 2. Adaylar başvuru şartlarının tamamına uygun olmak zorundadırlar. Uygun olmadığı, temin faaliyetlerinin (eğitim dahil) herhangi bir aşamasında tespit edilenlerin adaylığı sonlandırılacaktır.
3. Başvuruda doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.
4. Tercihlerinizi yaparken mezun olduğunuz önlisans/lisans programına uygun olmak şartıyla mümkün olduğunca hem muharip hem de yardımcı sınıflardan tercihte bulununuz. Seçim aşamalarından başarılı olmanız halinde almanız gereken sağlık raporu kriterleri, muharip ve yardımcı sınıflar için farklı olacağından [örneğin; sevk edildiği hastaneden “D-1’e (muharip sınıf) göre muvazzaf subay olamaz, D-2’ye (yardımcı sınıf) göre muvazzaf subay olur” kararlı sağlık raporu alan bir aday yalnızca muharip sınıflardan tercihte bulunmuşsa, sağlık raporu uygun olmadığından tercihlerine yerleştirilemeyecek, yardımcı sınıflarda da tercihi bulunmadığından elenecektir] hem muharip sınıftan hem de yardımcı sınıftan tercih yapmanız lehinize olacak, duruma göre elenmenize engel olabilecektir.
5. Askerlik hizmetini 7179 Sayılı Askeralma Kanunu kapsamında yapan ve terhis olan adaylara (6 ay veya sonrasında devam edip 12 ay askerlik yapan ve bunların her ikisi için ayrı ayrı terhis belgesi olan adaylar) bu kanun kapsamında ilave puan verileceğinden terhis belgelerinin yanınızda bulunması lehinize olacaktır.
6. Tüm tebligatlar, https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde yayınlanacağından ve gerektiğinde kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacağından adayların sınav aşamalarını müteakip https://personeltemin.msb.gov.tr adresini takip etmeleri, başvuru esnasında GSM telefon numaralarını tam ve eksiksiz olarak doldurmaları, telefon numaraları değiştiğinde en kısa zamanda MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurarak güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir.
7. Başvuru ekranında adayların doldurdukları bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur.
8. Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri sonlandırılacaktır.
9. Tercihlerim sayfasının bilgisayar çıktısını alıp saklayınız.
10. Başvurular idarenin uygun göreceği bir tarihte sonlandırılabilecektir.
11. Başvuruda bulunan adayların seçim aşaması sınavlarına çağrılması; aday başvuru miktarına göre idarece belirlenen tarihlerde https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak/duyurulacaktır. Bu nedenle; ilgili adayların internet adresini sürekli takip etmeleri gerekmektedir.

Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir?

Türk Silahlı Kuvvetlerine, muvazzaf subay olarak istihdam edilmek üzere, TABLO-1’de gösterilen kaynak okullarına göre mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel temin edilecektir. Bu başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan kadın ve erkek adaylardan;
(1) 01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;
(a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular),
(b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1987 ve daha sonraki doğumlular),
(c) Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular),
(2) Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO-1’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (eş değer programlar dikkate alınmayacaktır),
(3) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın TABLO1’de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar, (bu durumda olan adaylar, başvuru ekranından “Eğitim Bilgileri” başlığının altında bulunan ‘Eğitim Bilgisi Ekle’ butonuna tıklayarak açılan penceredeki bilgileri girecek, daha sonra ‘Ekle’ düğmesine tıklayarak girdiği bilgileri kaydedecek, müteakiben “Eğitim Bilgileri” alanında bulunan ‘Diploma/Denklik Bel.Yükle’ butonuna tıklayarak, önceden taratılmış denklik belgesini sisteme yükleyecektir, söz konusu belgeyi sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
(4) 2018 veya 2019 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda, KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2017 yılı ve öncesi KPSS puanı kabul edilmeyecektir)
(5) Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.
(6) Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için (İngilizce ve Almanca öğretmenlikleri hariç); KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2018-2019) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 60 not almış olanlar,
(7) İngilizce Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P121 Lisans puanı en az 70 olanlar), Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P10 Lisans puanı en az 60 olanlar), Almanca Öğretmenliği KPSS P3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P120 Lisans puanı en az 70 olanlar), (Adaylara Çağrı kriteri olarak KPSS P3 puanı esas alınacak olup, adayların KPSS P121/P120/P10 puanları ise evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum
  1. Admin dedi ki:

    deneme yorumu

  2. sakaryalı dedi ki:

    02.06.1992 doğumluyum . kpss şartımda uyuyor .başvurabiliyor muyum ?

    1. Admin dedi ki:

      Yaş şartı yukarıdaki kılavuzda detaylı olarak verilmiştir.

      1. Sakaryalı dedi ki:

        27 yaşını bitirmemiş olmak. 1 ocak 1992 doğumlu ve daha sonrakiler dediğine göre başvurabiliyorum

    2. Murat dedi ki:

      Admin üniversiteyi bitirdikten sonra tecilli sanıyordum ama yoklama kaçağı güzükmüşüm gidip tekrar tecil ettirdim bu durumda başvurum geçersiz mi olucak bir de başvururken bonservis ve kurs eklemek zorundaymıyız?

      1. Admin dedi ki:

        sorun olacağını sanmıyorum ama personeltemin merkezinden detaylı bilgi almanı öneririm

error: İçerik Korunmaktadır.