2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sınav Aşamaları

2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sınav Aşamaları
A+
A-

Asker Adayları, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sitesinde yayınlanan 2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sınav Aşamaları hakkında bilgiler vereceğim.

2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sınav Aşamaları

Başvuru Evraklarının Kontrolü:

Başvuru esnasında aday beyanına dayalı olarak alınan bilgiler ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak kontrol edilecektir.

(2) Fiziki Değerlendirme:

Adayların boy ve kilo oranlarının TABLO-2’ye göre kontrolü yapılacaktır.

(3) Yazılı Sınav Uygulama Esasları:

(a) Seçim aşamasına çağrıldığı gün gereken şart kriterleri sağlayan adaylar yazılı sınava tabi tutulacak,

(b) Adaylar; Matematik, Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi ve Özgeçmiş konularından açık uçlu sınava tabi tutulacaktır,

(c) Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Adayların eğitim durumları dikkate alınarak, uzman onbaşı ve uzman çavuşlar için yazılı sınav hazırlanacak,

(ç) Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa geçen adayların sınıflandırma işlemleri K.K.K.lığınca sözleşmeli erlikteki sınıf ve branşları dikkate alınarak yapılacaktır.

Fiziki Yeterlilik Testi Uygulama Esasları (FYT):

(a) FYT, uzman erbaş adaylarının çabukluk, çeviklik ve kuvvet özelliklerini belirleyen testler olup şınav, mekik ve hava ile parkur durumuna göre, 400 metre hedef koşusu veya 1500 metre düz koşu branşlarında yapılır. Branşlara göre derece, puan ve barajlar ile ilgili detaylı çizelge TABLO-4’te bulunan FYT kriterleri tablosunda yer almaktadır.

(b) Adaylar, her bir branştan en az 1’er puan almaları takdirde bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanacak, bir veya daha fazla branştan puan alamadıkları takdirde başarısız sayılacaktır.

(c) Elenen adayların, başarısız oldukları branş/branşlardan bir defa not yükseltme sınavına girme hakları bulunmaktadır.

(ç) Adayların FYT notu, her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilecektir.

(d) Adayların FYT için yanlarında spor malzemesi getirmesi gerekmektedir.

e) FYT sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilecektir. Elenen adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamasının icra edildiği bölgeyi terk etmeden iletecektir. (Seçim aşamasının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.) İtiraz talepleri aynı gün içerisinde incelenerek karar verilecek, itiraz talepleri uygun görüldüğü takdirde aday ilgili istasyona gönderilecek, itiraz sonucu adaylara sözlü olarak bildirilecektir. Komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı bulunmamaktadır.

(f) Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” alarak, ilgili rapor ile sınava katılacaktır. (Örneği EK-C’dedir). Ayrıca FYT’ye katılacak adaylardan, “FYT’ de belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve Kurul Üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır ve bu FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir” ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” (Örneği EK-B’dedir) alınacaktır. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan ve tek hekimden alınmış sağlık raporunu getirmeyen aday sınavlara kabul edilmeyecektir.

Mülakat :

(a) Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir.

(b) Kayıt-Kabul, FYT aşamalarından sonra aynı gün içerisinde mülakat uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70 puandır. Bu puan altında not alan adaylar elenmiş sayılacaktır.

(c) Mülakat sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde/aynı gün kendilerine sözlü olarak tebliğ edilecek, mülakat aşamasına itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 15 Yorum
  1. Fırat dedi ki:

    Başvuruların ne zman cagrılma sonucu acıklanacak?

    1. Admin dedi ki:

      Belli değil duyuracağız kardeşiö

  2. Merve dedi ki:

    Mülakat nekadar sürüyor saat 10 da girdi nişanlım saat 5 oldu hayla çıkmadı

    1. Admin dedi ki:

      İşlemler uzun sürüyor ama çıkması yakındır

  3. Burak dedi ki:

    Barfiks kalkmış diyorlar dogrumu mekik sınav uzun atlama ve koşu olduğu soyleniyo

    1. Admin dedi ki:

      Aşamalar ve Parkur alımlara göre değişiklik gösterebiliyor yeni alim olduğunda aşamalar o zaman belli olacaktır

  4. ömer dedi ki:

    admin 2019-1 sözleşmeli er sözlü mülakatında elendim geri çagrılaçak diye bilgi aldım aslı varmıdır

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim resmi bir açıklama henüz yayınlanmadı

  5. bekir dedi ki:

    2019 yılı icerisinde uzman erbaş başvurusu acılacakmı bilginiz varmı

    1. Admin dedi ki:

      Alımlar belli olmuyor MSB direk duyuru yayınlıyor önceden takvim yayınlamıyor

      1. Mustafa dedi ki:

        Ya ben daha askere gitmedim yerim belli oldu ama covid19 testi pozitif cikti o yuzden ertelendi askere gitmeden önce uzman erbaş ya da uzman onbaşı falan olabilirmiyim lutfen bana dönüş yapın ayrıca lise diplomam yok orta okul mezunuyum 20 yasindayim

        1. Mustafa dedi ki:

          Yani illa jandarma olacak diye bi kaide yok ne olursa olsun denizci işte kara kuvvetleri boy 175 kilo 77

        2. Admin dedi ki:

          alımlar şu an yok alım olunca şartları sizlerle paylaşacağız

  6. Tayfun dedi ki:

    Kara kuvvetleri nden görevdeyken jandarmaya geçebilir miyiz

    1. Admin dedi ki:

      personel işlerine sormanız gerekmektedir

error: İçerik Korunmaktadır.