2020 MSÜ Fiziki Yeterlilik Parkur Aşamasında Düzenleme Yapıldı.

2020 MSÜ Fiziki Yeterlilik Parkur Aşamasında Düzenleme Yapıldı.

MSÜ adayları bu yazımızda sizlere, 2020 MSÜ Fiziki Yeterlilik Parkur Aşamasında Düzenleme Yapıldı. hakkında bilgiler vereceğim.

2020 MSÜ Fiziki Yeterlilik Parkur Aşamasında Düzenleme Yapıldı.

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapilan açıklama aşağıdaki gibidir.

Kovid-19 bulaşma riski ve yayılma hızı insanların toplu olarak bulunduğu ortamlarda daha da arttığından Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında; Fiziki Yeterlilik Testleri esnasında oluşabilecek yığılmaların önlenerek sosyal mesafenin korunması temin faaliyetinin sağlıklı bir şekilde icra edilmesi maksadıyla Fiziki Yeterlilik Testlerinin kısa süre içerisinde bitirilmesi önem kazanmıştır.

Bu maksatla MSÜ 2020 yılı Askeri Öğrenci Temini 2’nci Seçim Aşamalarında uygulanacak olan Fiziki Yeterlilik Testlerinde değişiklik yapılmıştır.

2020 yılı MSÜ Askeri Öğrenci Temini 2’nci Seçim Aşamaları Fiziki Yeterlilik Testinin 3 (üç) branş üzerinden (barfiks, mekik ve 400 m. koşu) uygulanmasına karar verilmiştir.

FYT’de üç branşın ikisinden birer puan almak zorunludur. İki ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir.

Fiziki Yeterlilik Testinde uygulanacak branşlara göre derece ve puanlar erkek adaylar için TABLO-1‘de, kadın adaylar için TABLO-2’de gösterilmiştir.

IMG 20200629 163302 IMG 20200629 163259

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Emir dedi ki:

    Barfiks 20 tam puan mı oldu ? yoksa tam puanlar sabit mi ?

    1. Admin dedi ki:

      puanlar yukarıdaki gibidir

  2. Serkan dedi ki:

    Diğer puanlama türünde 5 branşın en az 4 ünde başarılı olmamızı istiyorlardı bu 3 tane branşın daen az kaç tanesinde başarılı olmamızı istiyorlar

    1. Admin dedi ki:

      Açıklama yukarıdaki şekilde yapılmıştır.

error: İçerik Korunmaktadır.