2020 Yılında PMYO Alımı Olacak Mı?

2020 Yılında PMYO Alımı Olacak Mı?
2.426
A+
A-

PMYO adayları bu yazımda sizlere, 2020 Yılında PMYO Alımı Olacak Mı?  hakkında bilgi vereceğim.

2020 Yılında PMYO Alımı Olacak Mı?

2019 yılı için PMYO alımı ilanı geldikten sonra bir sonraki yıl olan 2020 yılı için alım olup olmayacağı soruları gelmeye başladı. Arkadaşlar Polis Akademisi tarafından alım olmayacağı yönünde bir açıklama henüz yapılmadı. Polis Akademisi Başkanı daha önceleri yaptığı bir konuşmada aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak;

“Polis memuru eğitiminde de yavaş yavaş lise mezunlarından ziyade üniversite mezunlara ağırlık vermeye başlayacağız; bunun için de mevcut Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) belirli bir süreçte Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) dönüştürülecek. Az sayıda da olsa PMYO’lar varlığını bir süre devam ettirecek.

Şu anda polis memuru yetiştirmek için PMYO ve POMEM’ler var. Yeni sistemle, demokratik ülkelerde olduğu gibi 2020’den itibaren teşkilata herkes önce memur olarak girecek ve onun içinden amirliğe yükselecek. Memurluk ve amirlik kaynağını da tekleştireceğiz. Geçiş sürecinde 2020’ye kadar Polis Amiri Eğitim Merkezi’ne dışarıdan lisans mezunları alınacak. Belirli bir süre de lise mezunlarının alındığı PMYO’lar varlığını sürdürecek. Asıl kaynak uzun vadede Polis Meslek Eğitim Merkezi olacak.” dedi.

2019 yılı için PMYO akademik takvimi yayınlandığında 2020 yılı için bilgi sahibi olacağız. Bilgiler geldikçe sizlere aşağıdaki uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaştıracağız.

PMYO Adayları TYT Konuları ve Soru Dağılımı

2020 PMYO Yaş Şartı ve Yaş Hesaplama

2020 PMYO Taban Puanı Ne Olacak?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. pmyo ögrencisi dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN tarafından yeni akademik takvim yayınlandı pmyo için ondada yeni ögrenciler için intibak yazmıyor büyük olasılık bu sene alım yok

    1. Admin dedi ki:

      alımlar güncelleniyor kesin bir şey demek zor

error: İçerik Korunmaktadır.