2021 – Dicle Üniversitesi Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Başvurusu – 1.400 Öğrenci

2021 – Dicle Üniversitesi Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Başvurusu – 1.400 Öğrenci
390
A+
A-

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖN KAYIT BAŞVURU ŞARTLARI

                                                        04.10.2021

(1400 KİŞİLİK FORMASYON ÖĞRENCİ KONTENJANI İÇİN)

1-      Başvurular 05 Ekim 2021 (Salı) saat 09:00’da başlayıp, 15 Ekim 2021 (Cuma) tarihinde saat 17:00’de sona erecektir. Ön kayıtlar Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Formasyon Biriminde yapılacaktır.        Ön Kayıt için:  https://www.dicle.edu.tr/tr/birimler/ziya-gokalp-egitim-  fakultesi/sayfalar/pedagojik-formasyon-4972

2-      2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz ve diğer Üniversitelerin ekli tablodaki bölümlerinin mezunları başvurabilecektir.

3-      Ön kayıt müracaatları alındıktan sonra başvurular YÖK’ün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin belirlediği usul ve esaslar ile Dicle Üniversitesi Senatosunun belirlediği ölçütler ve kontenjanlar dâhilinde yerleştirmeler yapılacaktır.

4-      Adayların Ön kayıt için vermiş oldukları bilgiler doğrultusunda değerlendirmeler yapılacağından, kesin kayıt hakkı kazandıkları takdirde beyanda bulundukları tarihteki bilgilerini ibraz etmek zorundadırlar. (Ön kayıt işlemlerinde herhangi bir belge talep edilmemektedir.)

5-      Sıralamalar, YÖK not dönüşüm sistemindeki (100’lük sistem) notlara göre yapılacaktır. Formasyon Birimimizce not dönüşümü kesinlikle yapılmayacaktır. Öğrenci kabulünde herhangi bir not barajı bulunmamaktadır

6-      Kesin kayıt hakkı kazanıp kayıtları yapılan adayların; yatırmış oldukları kayıt ücreti hiçbir şekilde iade edilmeyecektir. Kayıt ücreti iki eşit taksit şeklinde ödenecektir ( KDV dahil Toplam 3972 TL ).

7-      Eğitim-öğretimin pandemi koşulları göz önünde bulundurularak (ilgili mevzuat çerçevesinde) uygulamalı dersler hariç online yapılacaktır. İlk 7 hafta dersler online yapılacak olup, 8. haftada ara sınavlar yüzyüze yapılacak ve ara sınavlardan sonra pandeminin seyrine bağlı olarak eğitim-öğretim yüz yüze devam edecektir. Öğretmenlik Uygulaması dersleri yüzyüze olup, ilimiz sınırları içerisindeki MEB okullarında yapılacaktır.

8-      Kesin kayıt hakkı kazanan adayların ders muafiyetleri, eğitim-öğretimin başlayacağı ilk hafta içinde yapılıp, kesinlikle daha sonra yapılmayacaktır.

9-      Şehit eş ve çocuklarından kayıt hakkı kazanlardan herhangi bir ücret alınmayacaktır.

10-  Öğrenci Kontenjanımız 1400 öğrenci kapasitesi ile revize edilmiş olup, Ön başvurunun yoğun olması halinde kontenjan artırımına gidilecektir.

Pedagojik Formasyon Bürosu iletişim numaraları;

0412 241 10 00- 8815 ve 8700 dahili

dicle 1 dizle 2

dicle 3

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.