2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi Açıklandı

2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi Açıklandı
27
A+
A-

2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi Açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, bedelli askerlik sonuçlarının açıklanacağı tarihe yer verilmişti. Yeni bir duyuru paylaşan MSB, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını ilan ettiklerini bildirdi. Yayımlanan duyuruda; “Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.” denildi.

2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi Açıklandı

2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi

2024 Yılı Bedelli Askerlik Faaliyet Takvimi

 

AÇIKLAMALAR:

1-Yol süreleri yükümlülerin, e-Devletten müracaatlarında ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) / askerlik şubelerine müracaatlarında müracaat ettiği askerlik şubesi ile eğitim birliği arasındaki mesafeye göre (800 km.-1 gün, 800 km.den fazla 2 gün) hesaplanmaktadır. Sevk belgelerinde yer alan katılış tarihlerine göre yükümlülerin birliklerine zamanında katılması gerekmektedir.

2- Sevke tabi olduğu celp ve sevk döneminde sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldığı halde tertip edildikleri birliklerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında tertip edildiği birliğe katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılmaktadır. Bu yükümlülerin yemin töreninden sonra idari izin hakkı bulunmamaktadır. Ayrıca bu yükümlüler geç katıldığı süre kadar geç terhis edilmektedir.

3- Planlama takvimi yapılırken Ramazan ve Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihlerine dikkat edilmiştir.

4- Yükümlülerin bir aylık temel askerlik eğitimine karşılık bir gün kanuni izin hakkı bulunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.