Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi ?

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi ? olduğu hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi ?
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi ? olduğu hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi?

Arkadaşlar ilk olarak sizlere sistem nasıl oluyor onun hakkında bilgi vereyim. Ön sağlık aşamasında komisyon üyelerinden biri olan doktor sizleri aşağıda verdiğim maddelere göre değerlendiriyor. Yani iziniz ver ameliyat dikişi var sen elendin diyemiyorum sebebi komisyondaki doktorun incelemesi ve vereceği kararla bu iş oluyor.

El, kol ve yüz bölgesinde olan aşırı belli izler elenme sebebi oluyor. Dövme mesela yazlık üniforma giydiniz görünmüyorsa elenme sebebi sayılmıyor. Dikiş izleri de dediğim gibi doktor boyutuna bakıp karar verip komisyona kararı açıklıyor komisyonda onaylarsa kalıyorsunuz eğer doktor söyledi komisyon hayır belli değil derse geçebiliyorsunuz. Faça izleri kollarda belli oluyorsa direk elenme sebebi sayılıyor.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Dikiş – Faça İzi – Jilet İzi Polisliğe Engel Mi? Emniyet Teşkialtı Yönetmeliğindeki Madde:

Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar sağlam kabul edilir.

Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan eşgal belirleyici olmayan fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer iyi huylu oluşumlar, kronik bir hastalığa bağlı olmayan, fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri, sağlam kabul edilir.

Beş metreden bakmakla eşgal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe engeldir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz.

Jilet İzi Polisliğe Engel Mi

Jilet İzi Polisliğe Engel Mi​

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 17 Yorum
  1. Gülendam dedi ki:

    Benim bir tanıdığım kaza yaptı ve beyin kanaması geçirdi ameliyat oldu kafasında yaklaşık 10 cmlik dikış izi var fakat saçları kapatıyor ve 5 metreden görünmüyor. Bu elenme sebebi mıdır ?

    1. Admin dedi ki:

      Ön Sağlıkta muayene sonucu belli olur

  2. Ragıp dedi ki:

    admin bir sorum olcaktı bu yıl msü mülakatlarına gircem arakdaşlarla takılrıken yanlışlıkla burnuma plastik sandalye deği verdi ve burnumu kesti 1.5 cm iz kaldı tabi bu faça izine aşırı benziyor goren faça izi zannetcek ama kazara oldu tamamen benim isteğim dışında gerçekleşti kendime bir zarar verme güdüsyle yapmadım 5 metreden bakmakla belli olmuyor hatta 3 4 metreden bile belli olmuyor sıkıntı yaratırmı ?

    1. Admin dedi ki:

      ön sağlık aşamasında inceleme ile belli olur faça izi değilse anlar doktor

      1. Ragıp dedi ki:

        reis nasıl anlarlar ya valla baya benzıyor pskolojik bir testmi uygularlar yada ne bilem atsaydım kollarıma atardım neden burnuma jilet izi atayım mesela değilmi yani ordan çakamazmı ki ?

  3. ALİ KILIÇ dedi ki:

    asit dökülmesi sonucu bileğimde 5 cm gıbı boyutunda yara ızı var.
    ama herhangi bir engeli yok . yakında lazer tedavısı olacagım .
    sizce sıkıntı çıkarmı ?

    1. Admin dedi ki:

      Ön sğalıkta muayene sonucu belli olur

  4. Meraka dedi ki:

    Admin kaşimda yara var bu yara 1ila2cm polis olmamı engelermi bide elimde 4cm dikiş izi var engelermi ???

    Bide resmi dedektif olmak için ne yapmam gerekiyor

    1. Admin dedi ki:

      iz ön sağlıkta doktor incelemesi ile belli olur dedektif ile ilgili bir bilgim yok

  5. Kadir dedi ki:

    Kolumda jilet izi vardı . onu bi şekilde yanığa çevirdim . yanık izine benzedi . bi sorun olurmu sizce.

    1. Admin dedi ki:

      ön sağlıkta doktor incelemesi ile belli olur

  6. Tarık Arslan dedi ki:

    Benım kolumda dövme var tsort giyince az bişe olsa gozukse engel midir jilet izi de var ama 5 metreden belli olmuyor aslan dövmesi sorun olur mu??

    1. Yönetici dedi ki:

      ön sağlıkta inceleme sonucu belli olur

  7. Mustafa dedi ki:

    Omuzda 7 8 tane jilet izi polislige engelmi üniforma giydiğin de görünmez 5m den bakınca farkedilmez derin yaralar değil ince cizikler cevaplarsan sevinirim admin

    1. Yönetici dedi ki:

      Jilet izi için kesin bir şey diyemiyruz ön sağlık aşamasında belli olur

  8. Zeliha dedi ki:

    Belimde 15 cm dikiş izi var polisliğe engelmi

  9. Ayşenur dedi ki:

    Kolumda hafif derin faça izi var bunları tedavi ettirip görünümünü azalttığım taktirde yani beş metreden belli olmasa ama daha yakından belli olsa elenir miyim

error: İçerik Korunmaktadır.