MSÜ Kaç Kişi Başvurdu? MSÜ Sınavına Kaç Kişi Girecek?

MSÜ Kaç Kişi Başvurdu? MSÜ Sınavına Kaç Kişi Girecek?

MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO adayları, bu yazımda sizlere 2020 MSÜ Kaç Kişi Başvurdu? 2020 MSÜ Sınavına Kaç Kişi Girecek? hakkında bilgiler vereceğim.

2020 MSÜ Kaç Kişi Başvurdu? 2020 MSÜ Sınavına Kaç Kişi Girecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek  Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2020-MSÜ) 81 ildeki 94 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini ve sınava 451 bin adayın gireceğini ifade etti.

Bunlardan 270 bin civarının erkek, 178 bin civarının da kadın olduğu söylenmektedir.

2019 yılında gerçekleştirilen MSÜ sınavına toplam katılan öğrenci sayısı 379 bin 796 olarak açıklanmıştı.

2018 yılında uygulanan sınava katılım sayısı ise 293 bin 423 idi.

MSÜ – Milli Savunma Üniversitesi Hakkında Bilgiler

31 Temmuz 2016 tarihli ve 669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış; Harp Akademiler, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okulları kapatılmıştır.

Harp Okulu 4 yıllık eğitim veren lisans programıdır. Harbiyelilere mezuniyetlerini müteakip, “subay diploması” ile birlikte, bitirmiş olduğu bölüme ait “lisans diploması” da verilmektedir. Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı; Kara Harp Okulu mezunu subaylar arasından seçilmektedir. Subaylar, devlet memurudur. KHO’ndan mezun olur olmaz maaş almaya başlamaktadırlar. Mezun olan subaylar, dinlenme ve eğitim maksatlı olarak aileleri ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde sadece TSK personeline hizmet veren yerel ve özel eğitim merkezlerinden istifade edebilmektedirler. Orduevleri ile sosyal tesisler; konumu, konforu, sunduğu nitelikli ve ekonomik imkanlarıyla TSK mensuplarının hizmetindedir. Subaylar, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’nun doğal üyesidirler.

Astsubay Meslek Yüksekokulu ise 2 yıllık eğitim veren önlisans programıdır. Askeri ve akademik eğitimleri başarıyla tamamlayan Astsubay MYO’lular Astsubay Çavuş rütbesi ile mezun olurlar ve biri Muvazzaf Astsubaylık diploması, diğeri ise öğrenim gördükleri programlara ait uluslararası geçerliliği olan Ön lisans diploması olmak üzere iki diploma almaya hak kazanırlar. Mezun olur olmaz Türk Milletinin gözbebeği bir kurumun seçkin bir personeli olmanın yanında düzenli bir maaş almaya başlarlar. Ülkenin hemen hemen tamamında hizmet veren lojmanlardan, ordu evlerinden, misafirhanelerden, yazlık ve kışlık eğitim tesisleri gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin birçok imkânından, aileleri ile beraber yaralanabilir, Emekli Sandığına tabi olacaklarından dolayı sağlık yönüyle, Türkiye standartları itibariyle günümüz şartlarında, iyi bir düzeyde sağlık imkanlarından yaralanma ayrıcalığına sahip olurlar. Personel aileleri, imkanlar dahilindeki tüm sosyal aktivitelerden faydalanabilme haklarına sahip olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.