Geç EFT Göndermek Ne Demek Saat Kaça Kadar Yapılır?

Geç EFT Göndermek Ne Demek Saat Kaça Kadar Yapılır?
A+
A-

Kredi – Bankacılık kategorimizdeki bu yazımızda Geç EFT Göndermek Ne Demek Saat Kaça Kadar Yapılır? hakkında bilgiler vereceğiz.

Geç EFT Göndermek Ne Demek Saat Kaça Kadar Yapılır?

EFT işlemi yani, elektronik fon transferi iki farklı banka aracılığıyla para transfer etme yöntemidir. Yani göndermek istediğiniz para tutarını a isimli bankadan, b isimli bankaya aracılığıyla gönderme işlemidir. Bu işlem 1992 yılında başlamıştır. Günümüzde EFT yöntemi çok işe yaramaktadır. Fakat EFT yoluyla para gönderme işleminin belli saatleri vardır, bu saatler içinde EFT işlemi ile para transferi yapılır. Bu yöntemi kullanarak para transferi için belirlenen saatler sabah saat 09:00 ve 16:00 olarak belirlenmiştir. Bu saatler arasında EFT gönderimi yapamadığınız zaman belirlenen diğer saat dilimleri arasında EFT gönderimi ile para transferi yapabilirsiniz. Böylelikle para transfer işlemini kaçırsanız bile size kolaylık sağlayan geç EFT gönderme işlemi işinizi kolaylaştırır. Peki, bu nasıl yapılır?

Geç EFT Gönderim Şekli

EFT işlemi için para transferi yapacağınız kişinin farklı bir bank hesabı bulunmalıdır. Çünkü EFT iki farklı banka aracılığıyla gönderilir. EFT işlemini banka şubesinden yapmak istiyorsanız EFT gönderimi yapacağınız bankaya gitmelisiniz. Lazım olanlar şöyledir; gönderim yapacağınız kişinin hesap numarası ya da IBAN diye bilinen Uluslararası Banka Hesap Numarasını biliyor olmalısınız. Bankaya gittiğinizde bu bilgileri ve EFT ile para göndereceğiniz kişinin adı, soyadı ve gönderilecek tutarı banka görevlisine teslim etmeniz gereklidir. Bir bankaya giderek değil de ATM ya da mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile de gönderim yapabilirsiniz. Fakat geç EFT gönderim işleminde normal EFT işleminden farklı olarak ücret talep edilir.

Bankaya Gitmeden geç EFT Nasıl Gönderilir?

EFT gönderimini mobil bankacılık, internet bankacılığı ya da ATM ile yapabilmek için başka bir bankaya para gönderme seçeneğine tıklayın. Hesap numarası ya da IBAN girerek, göndereceğiniz para tutarını yazmanız yeterlidir. Bu işlem ardından sizden bir ücret kesilecektir buna da onay verdiğiniz zaman para gönderdiğiniz kişinin hesabına kısa sürede yüklenir.

Geç EFT Gönderimini Hangi Saatlerde Yapabilirsiniz?

EFT yoluyla belirlenen saatler dışında EFT yöntemini kullanarak a bankasından, b bankasına para göndermek mümkündür. Bu işleme; geç EFT gönderme denir. Geç EFT işleminin saatleri bankalara göre farklılık gösterir. Bu saatleri bankalar kendileri belirler. Bazı bankalarda en geç 16:30’a kadar geç EFT gönderimi yapabilirken bazılarında 17:15’e kadar yapabilirsiniz. Halkbank geç EFT gönderim saati 16:00 ve 16:30’dur. İş Bankası geç EFT gönderim saati 16:00 ve 17:00 arası. Ziraat Bankası geç EFT gönderim saati 16:00 ve 17:00 arası. Garanti ve Akbank geç EFT gönderim saati 16:00 ve 17:15 saatleri arasındadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.