ÖGNET ve PATBİS Şifre Yenileme İşlemi – Resimli Anlatım

ÖGNET ve PATBİS Şifre Yenileme İşlemi – Resimli Anlatım
A+
A-

Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı tarafından sınavı gerçekleştirilen ÖGNET ve PATBİS Şifre Yenileme İşlemi – Resimli Anlatım  hakkında bilgiler vereceğiz.

ÖGNET ve PATBİS Şifre Yenileme İşlemi 

Başkanlığımız görev alanına giren özel güvenlik, silah ve patlayıcı madde sektörüne yönelik hizmetlerin dijital ortama taşınması amacıyla Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyonu (ÖGNET) ve Patlayıcı Maddeler Bilgi Sistemi (PATBİS) geliştirilmiştir.

ÖGNET ve PATBİS sektör kullanıcıları, ilgili Kanun ve mevzuatları çerçevesinde yerine getirmeleri gereken bildiri ve başvurularını;

internet adresleri üzerinden gerçekleştirmektedirler.

ÖGNET ve PATBİS kullanıcıları 28/01/2021 tarihi itibariyle şifre yenileme işlemlerini e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirebilmektedirler. Uygulamada aksaklık meydana gelmemesi ve e-Devlet şifreleri olmayan kullanıcıların şifrelerini temin edebilmeleri için Başkanlığımız ozelguvenlik@egm.gov.tr kurumsal e-posta vasıtasıyla şifre yenileme işlemleri 01/03/2021 tarihine kadar devam edecektir. Bu tarihten sonra ilgili şifre taleplerine cevap verilmeyecektir.

ÖGNET ve PATBİS Şifre Yenileme İşlemi – Resimli Anlatım

ÖGNET ve PATBİS (Mermi ve Silah İşlemleri ile Patlayıcı Madde İşlemleri) Web Uygulamalarını kullanan kullanıcıların şifre sıfırlama işlemi uygulama giriş ekranlarında bulunan “Şifremi Unuttum” butonu tıklanarak yapılır. Gerekli bilgiler girildikten sonra girilen bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğündeki(EGM) kayıtlar ile karşılaştırılır. Girilen bilgiler EGM kayıtlar ile eşleşmesi durumunda kullanıcının e-Devlet hesabına geçici şifresi gönderilir. Geçici şifre ile sisteme giriş yapılarak yeni şifre belirlenir. Şifre sıfırlama adımları aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

1. Uygulama giriş ekranında bulunan “Şifremi Unuttum” butonu tıklanır.

1

2. Açılan ekran üzerinden gerekli bilgiler doldurularak Sıfırla” butonu tıklanır.

2

Şifre sıfırlama işleminin başarılı olması durumunda aşağıdaki bildirim kullanıcıya gösterilir.

3

3. Kullanıcı e-Devlet hesabına giriş yapar. Ana sayfada bulunan “Gelen Kutusu” na tıklanır.

4

Gelen kutusunda bulunan mesajlardan Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen mesaj “Göster” butonu tıklanarak geçici şifre görüntülenir.

5

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.