AÖF Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Staj Yerleri – Anadolu Üniversitesi

AÖF Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Staj Yerleri – Anadolu Üniversitesi
1.374
A+
A-

Eğitim kategorimizde sizlere AÖF Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Staj Yerleri – Anadolu Üniversitesi  hakkında bilgiler vereceğim.

AÖF Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Staj Yerleri – Anadolu Üniversitesi

Öğrenciler zorunlu stajını 2. yarıyıl dönem sonu sınavından sonra herhangi bir dönemde tek seferde apmalıdır, bölerek farklı zaman dilimlerinde yapılmamaktadır.

Öğrenciler stajını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Huzurevleri, Yerel Yönetimlere ait Engelli Bakım Merkezleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde yapabilir. Ayrıca öğrenciler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından denetlenen Özel Bakım Merkezlerinde de stajını yapabilir.

Yukarıda sıralanan staj yerlerinin yatılı hizmet veren kuruluş veya merkezler olması gerekmektedir.

Ayrıca belirtilen kurumlar haricinde yeterli kontenjanın olmaması sebebiyle öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde de staj yapabilir. Öğrencinin staja devam durumu o kuruluşta görevli yöneticiler (kuruluş müdürü veya müdür yardımcısı) tarafından takip edilir. Öğrencinin staj boyunca staj performansı o kuruluştaki görevli meslek personeli (tabip, sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişimci, fizyoterapist, ergoterapist ve hemşire unvanına sahip olanlardan herhangi biri) tarafından takip edilir.

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitimin Tanımı

Anadolu Üniversitesi 16 lisans, 40 ön lisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kosova, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Romanya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan (Batı Trakya), Kuzey Amerika, Kanada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Mısır ile çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına Açıköğretim Sistemi ile öğretim hizmeti götürmektedir.

Yükseköğretim sisteminde 38. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi; yaklaşık 3 milyon 500 bin öğrencisi ve 3 milyon 200 bin mezununa açık ve uzaktan öğretim yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden oluşmakta olup eğitim-öğretim kredili sisteme dayalı olarak yürütülmektedir.

Kredili Sistem Nedir?

Kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavının bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencilerin 45 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir.

Kredili sistemde, ön lisans programlarında güz dönemi 1. ve 3. yarıyıllardan, bahar dönemi 2. ve 4. yarıyıllardan; lisans programlarında güz dönemi 1, 3, 5 ve 7. yarıyıllardan, bahar dönemi 2, 4, 6 ve 8. yarıyıllardan oluşmaktadır.

Kredili sistemde ders geçme esası uygulandığından, sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4.sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.