Askeri Alımlarda Çıkan Mülakat Soruları – Mart 2023

Askeri Alımlarda Çıkan Mülakat Soruları – Mart 2023

Asker  Adayları, bu yazımda sizlere Askeri Alımlarda Çıkan Mülakat Sorularını sizler için topladık. Sitemizi devamlı takip ederek yeni yayınlanacak sorulardan haberdar olursunuz. Soru ekleme işlemleri devam edecektir.

Askeri Alımlarda Çıkan Mülakat Soruları

İnkılapçılık ilkesini anlatınız?      

Çağın gerisinde kalan kurumları kaldırarak modern kurumların oluşmasını sağlamaktır. Bununla birlikte yapılan devrimlerin kalıcı ve sürekli olması önemlidir.

Laiklik ilkesini anlatınız?

Devletin, bütün dinlere eşit yaklaşması, kişilerin din ve vicdan hürriyetini koruması anlamına gelir. Devletin daha demokratik bir yönetim biçimine kavuşması için yönetimde dini etkiden arındırma gerekir. İnanç ve pozitif bilimlerin arasındaki sınırı kesin olarak belirleyen bir ilkedir.

Milliyetçilik ilkesini anlatınız?     

Ülkemizde bireyin hak ve özgürlüğüne önem vermeyi, bireylerin birbirlerinin haklarına saygı duymasını, ulusal birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflemektedir.

Cumhuriyetçilik ilkesini anlatınız?           

Toplumun ulusal egemenlik ve cumhuriyet yönetimi anlayışını benimsemesi, halkın yönetime etkin biçimde katılması hedeflenir.

parkur

ANKARA – İSTANBUL DAHİL TÜM İLLER İÇİN İLETİŞİM

whatsapp Erol Karadağlı -> 90 555 832 18 88

Arama ve Fiyat Bilgisi İçin Tıklayın 0 555 832 18 88

Devletçilik ilkesini anlatınız?      

Devletin kalkınma için gereken ekonomik modeli gerektiğinde kendi eliyle uygulayabilecek teşebbüsler kurmasıdır. Kamu çıkarlarını yakından ilgilendiren konularda devletin daha etkili bir mekanizma olması gerekir.

Halkçılık ilkesini açıklayınız?        

Halk arasında demokrasi kültürünün geliştirilerek halkın devleti daha iyi tanıması ve yöneticilerini nitelikli insanlar içinden seçmesi amaçlanır. Ulus, kendi geleceğini kendisi belirler.

İzmir’de ilk kurşunu atan kimdir?            

Hasan Tahsin

Gelibolu’da savaşın seyrini değiştiren köyün adı nedir?               

Oluklu Köyü

Tarih nedir?      

İnsan topluluklarının geçmişte meydana getirdikleri olayları, birbirleriyle olan ilişkilerini, sosyal ve ekonomik durumlarını, yer ve zaman göstererek, sebep sonuç ilişkileri içerisinde, belgelere dayalı olarak, objektif bir biçimde inceleyen sosyal bilim dalına tarih denir.

Nutukta nelerden bahsediliyor?             

Mustafa Kemal Cumhuriyet Halk Partisinin 2. Olağan Büyük Kongresi’nde 15 Ekim 1927’de mecliste 6 gün süren konuşmasında 1919 -1927 yılları arasındaki gelişmeleri anlatmıştır. Konuşma otuz altı buçuk saat sürmüştür. Sonradan “Nutuk, Büyük Nutuk, Söylev” adıyla tarihimizde yerini almıştır. M. Kemal bu konuşmasında; Osmanlı Devleti’nin son günlerini, Milli Mücadele yıllarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlatmıştır.

Atatürk’ün katıldığı savaşlar nelerdir?

Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911, İkinci Balkan Savaşı 1912- 1913, Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915, Doğu (Kafkas) Cephesi 1916-1917, Suriye-Filistin Cephesi 1917-1918 Kurtuluş Savaşı (1919 – 1923), Sakarya Savaşı 20 Ekim 1921, Büyük Taarruz 4 Mart 1922

Marshall Planı nedir?    

Marshall Planı II. Dünya Savaşı sonrasında 1947 yılında önerilen ve 1948-1951 yılları arasında yürürlüğe konmuş ABD kaynaklı, antikomünist hedefleri olan bir ekonomik yardım paketidir. 16 ülke, bu plan uyarınca ABD’den ekonomik kalkınma yardımı almıştır. Türkiye de bu 16 ülkenin içersindedir.

Rönesans’ nedir?           

İtalya’da ve daha sonra Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan klasik ilkçağ kültür ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat akımıdır.

‘Uyuşmazlık Mahkemesi’ nedir?             

Uyuşmazlık Mahkemesi adli, idari ve askeri yargı mercileri arasındaki görev ve hüküm uyuşmazlıklarını kesin olarak çözümlemeyle yükümlü olan mahkemedir.

Birici Dünya Savaşı’nın nedenleri nelerdir?         

Ham madde ve sömürgecilik yarışı, Fransa ile Almanya arasındaki Alsace Loure anlaşmazlığı, Balkanlardaki Avusturya Macaristan İmparatorluğu, Rusya çekişmesi, Avrupa’daki gruplaşmalar, Almanya ve İtalya güçlenerek Avrupa’nın güç dengesini bozması, Avusturya Macaristan İmparatorluğu veliahtının Saraybosna’da bir Sırp Miletçisi tarafından öldürülmesi.

Divan-ı Lügat’it Türk adlı eserin yazarı kimdir?   

Kaşgarlı Mahmut

Hababam Sınıfı nın yazarı kimdir?           

Rıfat Ilgaz

Birinci Dünya Savaşı’nın sonuçları nelerdir?        

Ham madde ve sömürgecilik yarışı devam etti, İmparotorluklar yıkıldı yerine uluslu devletler kuruldu, Cumhuriyet ve demokrasi yayıldı, Bir daha Savaşlar olmasın diye Milletler Cemiyeti (Cemiyet_i Akvan) kuruldu.

Türkiye’nin en büyük dağı hangisidir?   

Ağrı Dağı

Türkiye’nin kaç tane sınır komşusu vardır?         

Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan’dır

Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin savaştığı cepheler nelerdir?           

Kafkasya Cephesi, Çanakkale Cephesi, Yemen Cephesi, Hicaz Cephesi, Kanal Cephesi, Filistin Cephesi, Suriye Cephesi, Irak Cephesi, Galiçya ve Makedonya Cephesi.

1921 Anayasası’nın özellikleri nelerdir?

Milli Egemenlik ilk kez dile getirilir, Türk tarihinin en yumuşak anayasasıdır, Yasama ve yürütme yetkisi mecliste toplandığı için Meclis hükümeti söz konusudur.

‘Kamu Denetçiliği'(Ombudsman) nedir?              

Türkiye’nin kamu ile idarenin her türlü eylem,işlem,tutum ve davranışlarını,insan haklarına dayalı, adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden inceleyen, araştıran ve önerilerde bulunan kurumdur.

Göbeklitepe nerededir önemi nedir?

Göbekli Tepe Şanlıurfa’nın Örencik Köyü’nün yakınlarındadır. Milattan Önce 10 binli yıllarda inşa edildiği düşünülmekte olan ve tarihteki en eski ibadet merkezi olarak kabul gördü. Yerleşik hayata geçisin ilk izleri bilgilerine, tarımı işaret eden buğday simgeleri ile ulaşıldı.

Naim Süleymanoğlu kimdir?

Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan’da doğan Türk haltercidir. Onaltı yaşında rekor kırarak şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. 8 Kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı. 1988 yılında Time dergisine kapak oldu. Lakabı, yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle Cep Herkülü’dür.

Türkiye hangi coğrafi konumu nedir?

Türkiye 36° – 42° Kuzey paralelleri ile 26° – 45° Doğu meridyenleri arasında ekvatorun kuzeyinde, başlangıç meridyeninin doğusunda ve orta kuşakta kalan bir ülkedir.

Demokrasi denince ne anlıyorsunuz?

Demokrasi insanların eşit haklara sahip olduğu, devlet yönetiminin şekillendirilmesinde söz sahibinin çoğunluğun elinde olduğu bir yönetim şeklidir.

Tarih nedir?

Tarih, geçmişte yaşamış insan ve insan topluluklarının bütün faaliyetlerini yer ve zaman göstererek, sebep-sonuç ilişkisi kurarak, belge ve bulgular ışığında inceleyen bilim dalıdır.

Göçmen nedir?

Bulunduğu ya da vatandaşı olduğu ülkeyi ekonomik koşullardan dolayı kendi isteği ile terk edip farklı bir ülkeye, o ülkeye ait yetkililerden izin alıp yerleşen insanlara göçmen denir.

MÜLAKAT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 126 Yorum
  1. oktay ayan dedi ki:

    Merhaba ben %75 renkkoruyum askerligme engel olurmu

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim muayene sonucu belli olur direk bir şey diyemem

      1. Emirhan dedi ki:

        Ömcelikle Selamunaleyküm Abi ben 17 yaşındayım Lise 2 deyim 3 e geçcem 3 ay öne düşüp demir kaşımın ortasına girdi ve hafif bir kızarıklık oldu mülaktta sorun olurmu

        1. Admin dedi ki:

          Sorun olacağını sanmıyorum ama ön sağlıkta belli olur

    2. Osman dedi ki:

      Olur

  2. Emirhan aktaş dedi ki:

    Ben kekemeyim asker olabilirmiyim

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim mülakatta belli aşırı derecede ise sorun olur.

      1. Emirhan aktaş dedi ki:

        Saol

    2. sinan dedi ki:

      sonuç ne oldu kardeş?

  3. Yusuf dedi ki:

    Ben gazi çocuğuyum assubaylik sınavından düşük aldım beni assubayliga alma şansları varmi

    1. Yusuf dedi ki:

      Diğer insanlardan n gibi avantajlarim var

    2. Admin dedi ki:

      Kardeşim zaten gazi çocukları için ayrı madde var.

  4. Can dedi ki:

    Selamün aleyküm usta birliği 1’inci Komd. Tug. MEBS BI. KAYSERİ TALAS çıktı acemi muhabere oldu için komando eğitimi alacam mı bilginiz var mı?

    1. Admin dedi ki:

      Kardesim bu konuda bilgim yok

  5. sezer dedi ki:

    hocam iyi günler babamın sabıkası var msü ye girebilir miyim

    1. Admin dedi ki:

      Suçluluk kişi ile alakalı genellikle ancak terör suçları bazen aileyide kapsayabiliyor bu konuda kesin bir şey yok sen gir kardeşim

  6. ahmet dedi ki:

    hocam ıyı gunler msü sınav puanım 250 küsür tyt de aynı şekilde okula girme şansım nedir mülakatlarda ne kadar yapmam lazım bu puanlar yeterli mi yane

  7. Enes dedi ki:

    Hepsini cevaplamak sorundamiyiz

    1. Admin dedi ki:

      Hayır cevaplamayan da kazanabiliyor.

      1. şehmus dedi ki:

        admin soraları bilmedim iki kere elediler ve 20sorunun cevabı ne
        Hava-Deniz-Kara-Jandarma Kuvvetlerine ne verebilirsin bu

        1. Admin dedi ki:

          Kardeşim bu kişisel bir soru kendinden yola çıkarak cevaplaman gereklidir

  8. Burak Koçak dedi ki:

    13 yaşındayım ozel kuvvetlerde asker olmak icin ne yapmalıyım.Hayalim asker olmak babam 25 yıldır uzman çavuş bende çok hevesleniyorum.

    1. Admin dedi ki:

      Özel kuvvetler alımları oluyor onlara başvurman lazım sitemizi takip etmen yeterli duyuruları yayınlıyoruz ilk olarak liseyi bitirmen lazım

  9. Arda dedi ki:

    hocam birşey sorucaktım elimde kücük bir dövme var serce parmagımın yarısı kadar ve ufak tefek yerlerimde gözükmiyicek bir şekilde dikiş izleri var sorun olurmu acemi bitmesine yakın mulakatlara katılıcam jandarma özel harekat icin

    1. Admin dedi ki:

      Dövme elenme sebebi sayiliyor

      1. Arda dedi ki:

        sildire biliyormuşuz kücük birşey bi kac santim

  10. mehmet dedi ki:

    ben cizreden katılacam yani şırnak kaçıncı dereceden akrabalar güvenlik barajında sorgulanacak

    1. Admin dedi ki:

      Bu konuda direk bir şey yok kardeşim

1 2 3 6
error: İçerik Korunmaktadır.