Atatürk Üniversitesi AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri
Eğitim kategorimizde sizlere Atatürk Üniversitesi AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri hakkında bilgiler vereceğim.
Atatürk Üniversitesi AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri
İkinci Üniversite kapsamında başvurabileceğiniz lisans programları;
♦ Çocuk Gelişimi
♦ Egzersiz ve Spor Bilimleri
♦ Halkla ilişkiler ve Tanıtım
♦ İşletme
♦ Kamu Yönetimi
♦ Reklamcılık
♦ Rekreasyon
♦ Sağlık Yönetimi
♦ Sosyoloji
♦ Tarih
programlarından oluşmaktadır.
İkinci Üniversite kapsamında başvurabileceğiniz önlisans programları;
♦ Acil Durum ve Afet Yönetimi
♦ Adalet ♦ Bankacılık ve Sigortacılık ♦ Bilgisayar Programcılığı ♦ Bilgi Yönetimi ♦ Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ♦ Çağrı Merkezi Hizmetleri ♦ Çocuk Gelişimi ♦ Dış Ticaret ♦ Emlak Yönetimi ♦ Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ♦ Halkla İlişkiler ve Tanıtım ♦ İslami İlimler ♦ İş Sağlığı ve Güvenliği ♦ İşletme Yönetimi |
♦ Laborant ve Veteriner Sağlık
♦ Lojistik ♦ Özel Koruma Güvenlik ♦ Radyo ve Televizyon Programcılığı ♦ Reklamcılık ♦ Sağlık Kurumları İşletmeciliği ♦ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ♦ Sosyal Hizmetler ♦ Spor Yönetimi ♦ Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ♦ Turizm ve Otel İşletmeciliği ♦ Yeni Medya ve Gazetecilik ♦ Yerel Yönetimler |
programlarından oluşmaktadır.
İkinci Üniversite Nedir?
Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
İkinci Üniversiteye Kimler Başvuru Yapabilir?
İkinci Üniversiteye herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun/öğrenci olan ya da yükseköğrenimine bu yıl bir başka bölüm/programda başlayacak olan kişiler başvuru yapabilmektedir. Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarına sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarını tercih edebilirler.
Not: Herhangi bir yükseköğretim kurumunda pasif öğrenci (kayıtlı ancak ders kaydı yaptırmamış) durumunda bulunanlar da ikinci üniversite fırsatından yararlanabilir.
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir?
İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.
Not: Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.
İkinci Üniversite Kayıt Kapsamında Ders Muafiyeti Var Mı?
Bir yükseköğretim programından mezun veya bir yükseköğretim programında;
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
- Türk Dili I – II
- Yabancı Dil I – II ders/derslerini alıp başaran ve İkinci Üniversite kapsamında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt yaptırdıkları ilgili öğretim yılında kayıt tarihleri arasında sadece bir kez olmak üzere muafiyet başvurusunda bulunabilirler. Muafiyet başvurusunda bulunacak adayların İnternet başvuru adımlarındaki muafiyet ile ilgili alanları eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.
Önlisans Mezunu İkinci Üniversite kapsamında 4 yıllık lisans bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?
Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’nin önlisans programlarından herhangi birine İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler. Ancak, önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarının herhangi birine İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.