Düz Taban Subay – Astsubay Olmaya Engel Mi? Düz Taban Derecesi

Düz Taban Subay – Astsubay Olmaya Engel Mi? Düz Taban Derecesi
A+
A-

Asker Adayları bu yazımızda sizlere Düz Taban Subay – Astsubay Olmaya Engel Mi? Düz Taban Derecesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Düz Taban Nedir?

Ayaklarda, yürümemiz için en temel yapılardan biri olan ve yukarıda ayrıntısı ile bahsedilen bu iç kavisin olmayışına düz tabanlık adı verilir. Bu kişilerde ayaklar yere bastığında, ayak iç kavsi, vücudun ağırlığını taşıyamayarak çöker ve ayağın düz bir hale gelmesine neden olur. Bu nedenle bu duruma düz tabanlık ismi verilmiştir. Bu hastalarda topuktan öne doğru aktarılması gereken yük düzgün bir şekilde aktarılamadığı için ayak yere bastığında dengeli bir yük dağılımı ayak tabanında oluşamaz ve hastalarda, özellikle uzun sureli yürüyüş, ağır yük taşıma, uzun sureli ayakta kalma ve sportif faaliyetler sonrası çeşitli ağrı, yanma, batma, uyuşukluk, ağrılı yanma ve uyuşukluğa eşlik eden batma gibi çok çeşitli sorunlar oluşur.

Düz Taban Subay – Astsubay Olmaya Engel Mi? 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Geçen Madde Aşağıdaki Gibidir:

Askerliğe elverişli olanlar: Hastalıklar Listesinin (A) dilimlerine girenler hakkında “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilir. Aşağıdaki maddeler A diliminde yer almaktadır.

Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar.

AÇIKLAMA: Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Milli Savunma Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hariç, diğer fakültelerde eğitim görecek öğrenci adaylarında, ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 derece hariç, 19 derece dâhil) düztabanlıklar, öğrenci adaylığına engel değildir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 15 Yorum
  1. Süleyman dedi ki:

    Meraba. Bende düz tabanlık var. Ayağım yerde ikende havada ikende düz . Ama koşmamda yürümemde hiçbir sıkıntı yok . Bu sene msü mülakatlara çağırıldım . Acaba sağlık raporunda elenir miyim . Teşekkürler

    1. Berat dedi ki:

      Elendin mi

    2. Mert dedi ki:

      Elendin mi birader

  2. yunus emre wolf dedi ki:

    jamyo için hangi dereceler önemli

    1. Admin dedi ki:

      10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar

      1. Ahmet dedi ki:

        Merhaba benim ayak derecem sağda 20 solda 21 gecermiyim yarın heyete girecem

        1. Yönetici dedi ki:

          o konuda bir şey demek zor

  3. Emre Er dedi ki:

    KHO için 10-19 arası olması öğrenciliğe engel bir durum mu?

    1. Admin dedi ki:

      muayene sonucu belli olur direk bir şey demek zor

      1. Enes dedi ki:

        13 derece duz tabanlik asem e engel mi

        1. polisadmin dedi ki:

          bu konuda bir şey diyemiyorum bilgim yok

      2. Gokhan dedi ki:

        Benim sağ ayağım 17 derece sol 20 derece yarın heyet ım var geçer mıyım

        1. faruk dedi ki:

          geçtiniz mi

  4. Seyit Berkant dedi ki:

    Kalkenal yükseklik açısı 10 19 olursa astsubay jamyo veya jsga fln gidebilir mi

    1. polisadmin dedi ki:

      sağlık yönetmeliğindeki madde yukarıdaki gibidir

error: İçerik Korunmaktadır.