Subay – Astsubay İşitme ve Odiyometri Testi Nedir? Online İşitme Testi

Subay – Astsubay İşitme ve Odiyometri Testi Nedir? Online İşitme Testi

Subay – Astsubay Adayları, bu yazımda sizlere Subay – Astsubay İşitme ve Odiyometri Testi Nedir? Online İşitme Testi nasıl yapılır hakkında bilgiler vereceğim.

Subay – Astsubay İşitme ve Odiyometri Testi

Saf ses odyometrisi

Odyolojide en çok kullanılan temel testtir. Her iki kulağın tüm frekanslardaki en az duyma seviyelerini belirleyen bir testtir. Hastalar ses izolasyonu tam olan sesiz kabinlerde test edilir. Kulaklık aracılığı ile hastanın kulağına farklı frekans ve şiddetlerde sesler verilir. Hastalar sesi duyduğu zaman ellerindeki butona basarak işaret verirler. En az duyulan şiddet seviyesine kadar test devam eder ve en son duyulan seviye belirlenerek kişinin işitme seviyesini gösteren odyogram formuna işaretlenir. Burada havayolu işitme seviyesi belirlenir. Daha sonra kemik yolu ile titreşim şeklinde duymamızı sağlayan kemik yolu işitme eşikleri de belirlenir ve odyograma işaretlenir.

Konuşma testleri

Hastanın konuşmayı duyma ve anlama yüzdesini ölçmeye yarayan bir testtir. Hastanın en az duyduğu seviyeye kadar kelimeler söylenir ve tekrar etmesi istenir. İşitme eşikleri belirlendikten sonra hastanın işitebileceği şiddette bazı kelimeler okunur. Hastanın bu kelimelerin ne kadarını tekrar edebildiğine göre ölçüm yapılır.

Aşağıda sizlere online olan bir işitme testinin linki paylaşacağım ancak belirtmek isterim ki en sağlam sonuçlar uzman hekim tarafından alabilirsiniz.

Subay – Astsubay İşitme ve Odiyometri Testi

ONLİNE İŞİTME TESTİ İÇİN TIKLAYIN

Askerliğe elverişli olanlar: Hastalıklar Listesinin (A) dilimlerine girenler hakkında “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilir. Aşağıdaki maddeler A diliminde yer almaktadır.

A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25 dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları.

2.  Her iki kulağın fısıltı sesini 2 metre ve daha uzak mesafeden [26 dB’den 40 dB (40 dB hariç)’e kadar,] işitecek işitme kayıpları.

3. Bir veya iki kulakta 4000 Hz ve daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üstünde nörosensoriyel işitme kayıpları.

4. Bir kulağın işitmesinin 26-40 dB (40 dB hariç), diğer kulağın işitmesinin ise 40-65 dB arasında olduğu işitme kayıpları.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.