Meslek İçi Komiser Yardımcısı Alımı İle İlgili Yeni Düzenlemeler Mecliste
Polis Memurları, bu yazımızda Meslek İçi Komiser Yardımcısı Alımı İle İlgili Yeni Düzenlemeler Mecliste hakkında bilgiler vereceğiz. Düzenlemelerin tam metnini aşağıdaki vereceğimiz linkten indirebilirsiniz.
Meslek İçi Komiser Yardımcısı Alımı İle İlgili Yeni Düzenlemeler Mecliste
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve İçişleri Bakanlığıyla ilgili düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Teklife göre,
- Komiser Yardımcılığı sınavlarına müracaat için polis memuru, başpolis, kıdemli başpolislerde aranan yaş şartının kaldırılması,
- Başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurları arasında yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olanlardan, Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenecek ilk derece amirlik eğitimini başarıyla bitirenler, Komiser Yardımcılığı rütbesine atanacak.
- Polis Akademisinden mezun amirlerle, memurluktan amirliğe geçen personel arasındaki farklılık kaldırılarak üniversite mezunu amirler (A) grubu, yüksekokul ve daha aşağı derecede eğitime sahip amirler (B) grubu amir sayılacak.
- Ayrıca mülki idare amiri değerlendirme raporuna göre üst üste iki yıl yetersiz bulunan birinci sınıfa ayrılmış mülki idare amiri, başka bir değerlendirme amirinin emrine atanacak. Burada da yetersiz değerlendirilmesi halinde iş ve işlemleri ile genel durumunun değerlendirilmesi amacıyla mülkiye müfettişi görevlendirilecek. Mülkiye müfettişince düzenlenen değerlendirme raporunun olumsuz olması halinde, İçişleri Bakanı onayı ile mülki idare amiri, birinci sınıfa ayrılma yeterliliğini kaybedecek.
- Emniyet Teşkilat Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Başkanlıklarda birinci meslek derecesindeki Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri “Başkan”; ikinci meslek derecesindeki Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri “Başkan Yardımcısı” olarak görevlendirilebilecek. İkinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personel “Şube Müdürü” olarak görevlendirilebilecek.
- İkinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personelin ilçe emniyet müdürü olarak görevlendirildiği önemli ilçelerde, halihazırda unvanı “ilçe emniyet müdürü” ve “şube müdürü” olan Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personel, bu ilçelerde “ilçe emniyet müdür yardımcısı” olarak görevlendirilebilecek.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum
Selamun aleykum
Bu düzenlemedeki:
üniversite mezunu amirler (A) grubu, yüksekokul ve daha aşağı derecede eğitime sahip amirler (B) grubu amir sayılacak
1-Bu maddeye göre yuksekokul sayılan önlisans mezunları meslek icinden komiser olabilecek mi?
2-Oluyorsa A grubu üniversite mezunu amirler ile B grubu yuksekokul mezunu amirler arasındaki fark tam olarak ne olacak?
Cevaplarsanız cok memnun olurum.
Kardeşim bu meslek içerisinden komiser olanları ilgilendiriyor dış alım değil
Admin bende zaten meslek içi alımı kastetim.Meslek içi komiserlikte de 4 yıllık mezun şartı aranıyor ya, bu düzenlemeyle artık 2 yıllık üni. mezunu bir polis meslek ici komiserlige başvurabirmi?
Benim kızım asker yada polis yüksek okulu okumak istiyor hangisi uygun acaba.Lise sonda hangisini seçmesi doğru olur
liseden sonra MSÜ olursa askeriye PMYO olursa polis okulu oluyor ikisinide sitemiz üzerinden araştırabilir