MSÜ Sağlık Şartları – Yönetmeliği – Harp Okulları Astsubay MYO
MSÜ adayları MSÜ Sağlık Şartları – Yönetmeliği – Harp Okulları Astsubay MYO hakkında bilgiler vereceğim.
MSÜ Sağlık Şartları – Yönetmeliği – Harp Okulları Astsubay MYO
Milli Savunma Üniversitesine öğrenci alımlarında askeriyeye alım olduğu için MSÜ Sağlık Şartları – Yönetmeliği – Harp Okulları Astsubay MYO sağlık raporu işlemlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre işlem yapılmaktadır.
Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu olan personel, öğrenciler ve bunların adaylarının Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki görevlere uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tespit etmek ve barışta ve savaşta yapılacak sağlık işlemlerini düzenlemektir.
Sağlık kurulu muayenesinin yapılacağı yerler Öğrenci ve adaylarının sağlık muayeneleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarında yapılır.
Öğrenci ve adaylarının uçucu sağlık kurulu muayeneleri uçucu, denizaltıcı ve dalgıç sınıfı raporları vermeye yetkili hastaneler tarafından yapılır. Bu muayenelerde bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde belirtilen tetkikler yapılır ve bunlar hakkında 64 üncü maddede yer alan hükümlere göre karar verilir.
Öğrenci adaylarının sağlık yetenekleri Öğrenci adayları, tam sağlam olmalı ve bunlarda diskromatopsi bulunmamalıdır. Kız öğrencilerde genital muayene, anamnez ve inspeksiyonla yapılır (Hymen muayenesi yapılmaz.).
Öğrenci adaylarının boy ve ağırlık sınırları ile vücut kitle indeks değerleri ek-A’da yer alan tabloda gösterilmiştir. Öğrenci alımı yapacak komutanlıklar, bu tablolarda belirtilen boy ve ağırlık sınırlarını broşürlerinde yayımlar. Kız öğrenci adayları için tabip lüzum gördüğünde pelvik ultrasonografi ve laboratuvar muayenesi yapabilir. Hafif cilt lezyonları (depigmente nevüs, Becker nevüs, lokalize hipertrikoz, akne vulgaris, hiperhidroz), solunum sıkıntısı yapmayan nasal septum deviasyonları, hafif diş sıra bozuklukları ve hafif kulak şekil bozuklukları sağlam kabul edilir.
Yapılacak tetkikler
Her öğrenci adayına aşağıdaki tetkikler yapılır.
a) Akciğer grafisi, direkt üriner sistem grafisi.
b) HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV.
c) Tam kan sayımı ve sedimantasyon.
ç) Tam idrar muayenesi.
d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, LDH, GGT, bilirubinler, TSH, total koleste-
rol, trigliserit.
e) Açlık kan şekeri.
f) Ultrasonografi (tüm batın).
g) EKG, transtorasik ekokardiografi (lüzum görüldüğü durumlarda).
ğ) Lüzum görülen diğer laboratuvar tetkikleri.
Düzeltme ile her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 1 diyoptriye (1 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 1 diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına diğer fakültelerde eğitim gören öğrenci adaylarında düzeltme ile her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptriye (3 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 3 diyopt-
riyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenci adaylığına engel değildir.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.
alerjik astım sorun olur mu
TSK Sağlık Yönetmeliğini incelemenizi öneririm
platin engel teşkil eder mi?
Sağlık yönetmeliğini incelemenizi öneririm
Bir böbreğim diğerinden küçük bu engelmi?
Belimde bel fıtığım var ama ne yürümemi nede koşmamı nede birşey kaldırmamı engelliyor yani gayet iyi hareket edebiliyorsak fıtık yine engelmi olur ?
Ayağımın dereceleri sol :27 , sağ : 29 sorun teşkil eder mi
Çocuğum 11. sınıf askeri okullara girmeyi çok istiyor. Ama bu çocuk 8. ve 9. sınıflarda dikkat eksikliği ilacı kullandı. Ama şuan kullanmıyor. Gelecek yıl 12. sınıf ve sınava girmek istiyor. Daha önce kullandığı ilaçlar sorun teşkil eder mi?