PMYO Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler?
Polis Adayları, bu yazımda sizlere PMYO Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler? hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
Polis Adayları, bu yazımda sizlere PMYO Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler? hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
PMYO Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler?
Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Göz Şartları ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.
Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.
Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.
29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.
Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.
Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları
Göz muayesinde kesinlikle lens kullanılmayacaktır.
Renk körlüğü kabul edilmiyor. Renk körlüğü elenme sebebidir.
Göz dereceleri myioplarda en fazla sağ 2 sol 2 olmak zorundadır.
Hipermetroplarda her bir göz en fazla 1’i, iki göz toplam en fazla 2’yi geçemez.
Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10’da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü düzeltmeden sonra 10’da 10 (tam) olmak zorundadır.
Şaşılık engeldir.
Göz kapağı düşüklüğü engeldir.
Göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı engeldir.
Nistagmus(göz titremesi) engeldir.
Üveit(göz içi iltihabı) öğrenciliğe engeldir.
UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz.
Sa kolay gelsin efendim pmyo göz muanesi nasıl yapılıyor doktor makineden çıkan göz degerine bakım ona göre olumlu mu olumsuz mu karar veriyor yoksa doktor gözlerimize numara takım harflerimi oktuyor ona göremi karar veriyor lütfen yarfım edin 🙏🙏🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ben PMYO için merak ediyorum da okula girerken gözlerin cizdirilmesi engelmidir PMYO da okuyan birinden duydum da okula çizilmiş göz ile kabul etmiyorlarmis ancak okulda okurken cizdirilmesine izin veriliyormus bu dogrumu
göz çizdimek engel değil
Sırta kamburluk olanlara karşı sorun olurmu
ön sağlıkta inceleme sonucu belli olur
Nişan almak için sol gözümü kapatıp sağ gözümü
Açamıyorum sol gözle nişan alabilirmiyim
sorun olmaz
Merhaba bende jinakomasti var polislige engelmi ameliyat olsam sıkıntı olurmu teşekürler
site içi aramaya yazarsanız makale direkt gelir
Dün göz muayenesi için doktora gittim göz derecelerim Sag +1.25 Sol +1.25 polislik için engel mi?
göz dereceleri yukarıdaki gibidir
Renk körlüğü kontrolünü hastaneden muayene raporu mu istiyorlar yoksa bizzat kendileri mi kontrol ediyorlar
ön sağlık aşamasında yapılıyor