PÖH – Polis Özel Harekat Mezunları Branş Değişikliği Nasıl Oluyor?

PÖH – Polis Özel Harekat Mezunları Branş Değişikliği Nasıl Oluyor?
A+
A-

PÖH Adayları bu yazımda sizlere PÖH – Polis Özel Harekat Mezunları Branş Değişikliği Nasıl Oluyor?  hakkında bilgiler vereceğim.

PÖH – Polis Özel Harekat Mezunları Branş Değişikliği Nasıl Oluyor?

28 Mart 2017 yılında Emniyet Hizmetleri Branş Yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı direk PÖH branşı olarak alımı yapılan  örnek 25. Dönem PÖH gibi alımlarda adaylar okulu başarı ile bitirmeleri sonucunda Polis Özel Harekat olarak atanırlar. Polis Özel Harekat olarak görev yapacak olan Polis Memurlarının görev süresi değişiklik yapılmadan önce 10 yıldı bu değişiklikle 15 yıl boyunca başka branşa geçiş yapamaz. Özel Harekat Başkanlığının branştan çıkarma işlemi yaparsa başka branşta çalışabilirsiniz. Kendi isteğinizle bırakmak isterseniz zorunlu sebeplerden dolayı o zaman da Polis Özel Harekat olarak çalışan süre 15 yıldan çıkarılarak kalan süre Çevik Kuvvet biriminde geçireceksiniz. 15 yıl tamamlandıktan sonra başka branşa geçebilirsiniz. KOM, TEM, ASAYİŞ, YUNUSLAR, NARKOTİK gibi birimlere geçişler zorunlu hizmet süresinden sonra olur.

Yönetmeliğin eski ve yeni hali aşağıdaki gibidir:

Hizmet öncesi branş eğitimleri

Madde 15/A –

(1) Hizmet öncesinde polis eğitim ve öğretim kurumlarında branşa aktarmaya esas özel alan eğitimi verilmesi halinde, eğitimi başarıyla bitiren ve eğitim sonu sınavda başarılı olup aday polis memuru olarak Emniyet Teşkilatı kadrolarına atanan personel, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın doğrudan eğitimlerine uygun branşlara aktarılır.

(2) Birinci fıkrada belirtilen usule göre branşa aktarılan personel, idare tarafından görülen lüzum üzerine yapılan branştan çıkarma işlemi hariç, 10 yıl süre ile branştan ayrılamaz. 10 yıl süre dolmadan branştan çıkartılan personel, kalan süreyi çevik kuvvet birimlerinde tamamlar.

Yeni Eklenen Madde Aşağıdaki Gibidir:

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 15/A maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “10 yıl” ibareleri “15 yıl” şeklinde değiştirilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.