Polis Memurları İçin Mardin Nasıl Bir Yer – Ev Kiraları – Okul – Hastane – Lojman

Polis Memurları İçin Mardin Nasıl Bir Yer – Ev Kiraları – Okul – Hastane – Lojman
1.406
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yine yönetmeliğe göre, 1.bölgeden 2.bölgeye ve 2.bölgeden 1.bölgeye tayin olan Polis Memurları için iller ve ilçeler hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız. Bu yazımızda sizlere Mardin ve ilçeleri hakkında bilgi vereceğiz.

Türkiye’nin en kalabalık 26. şehri olan Mardin Suriye ile sınır komşusudur. 2021 verilerine göre 854.716 kişinin yaşadığı Mardin’in yüz ölçümü 8.858 kilometrekaredir. İpek Yolu üzerinde yer alan Mardin Yukarı Mezopotamya’nın en eski şehirlerinden biridir. Mardin’in ekonomisi büyük ölçüde tarım, hayvancılık ve ticarete dayalıdır. Nüfusun %80’ine yakını tarım sektöründe çalışmaktadır. Mardin ayrıca üzüm diyarı olarak da bilinmektedir. Üzüm ihracatında Türkiye’de dördüncü sırada yer alır. Camileri, medreseleri, türbeleri, kervansarayları, kiliseleri ve manastırları yan yana görmek mümkündür. Eşsiz Mezopotamya manzarasına sahip olan şehir hoşgörü ve medeniyetler beşiği olup, adeta bir açık hava müzesi görünümündedir.

Polis Memurları için Mardin İlçeleri

Mardin il merkez ilçesi olan Artuklu başta olmaz üzere Kızıltepe, Midyat, Dargeçit, Yeşilli, Nusaybin, Ömerli, Derik, Mazıdağı, Midyat olmak üzere 10 ilçesi bulunmaktadır. İl nüfusunun oranı %60 ve kırsal nüfus oranı ise %43’tür. Nüfusu en yüksek olan ilçeler ise; Kızıltepe, Nusaybin, Merkez ve Midyat’tır. Mardin, genç bir nüfus yapısını bünyesinde barındırmakta olup, Türkiye’deki en farklılaşmış olan nüfusa sahip illerinden birisidir. Şehirde Kürtler, Süryaniler, Hıristiyan, Araplar, Sünni, Türkler, Ermeniler ve Yezidiler yaşamaktadır.

Polis Memurları için Mardin Ulaşım

Ulaşım bakımından Mardin’de şehir içi ulaşımı sağlayabileceğiniz halk otobüsleri ve minibüsler bulunmaktadır. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen halk otobüsleri; şehir merkezi, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ilçelerinde hizmet vermektedir. Çalışma saatleri, 07:00 ile 20:00 saatleri arasındadır. Otobüsleri kullanmak için kart zorunlu değildir, nakit para geçerlidir. İlçeler arası yolcu taşımacılığı ise günlük olarak Dolmuş seferleri ile yapılmaktadır. Mardin’in Ankara ile arası yaklaşık olarak 991 kilometre, İstanbul ile uzaklığı ise 1436 kilometredir.

Günlük otobüs seferleriyle Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin hemen her yerine ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Artuklu ilçesi şehirlerarası terminalinde aktif durumda seyahat işletmeciliği yapan 12 adet firma bulunmaktadır. Hava yolu olarak Mardin Artuklu ilçesine yakınlığı nedeniyle diğer şehirlerden hava yolu ile ulaşım sağlanan Kızıltepe ilçesine yakın konumda olan Mardin Havaalanı bulunmaktadır. Resmi ve özel havayolu şirketlerinin uçuşları ile periyodik aralıklarla Ankara, İstanbul ve İzmir seferleri düzenlenmektedir. Yurt dışı seferleri hazırlık aşamasında olup henüz başlamamıştır.

Polis Memurları için Mardin Sosyal Yaşam

Mardin merkezde ailenizle birlikte vakit geçirebileceğiniz Mardin AVM ve Havalimanı yakınında Movapark Yaşam Merkezi bulunmaktadır. Merkez’de polis evi ve öğretmen evi vardır. Bunun haricinde ailenizle birlikte piknik yapabileceğiniz, havalimanı karşısında bulunan DİKA Piknik-Mesire alanı, merkeze 3 km mesafede bulunan İki Bahçe Piknik alanı, Gurs Vadisi gibi mesire alanları ve parklar bulunmaktadır.  Ayrıca müzeler, antik kentler, tarihi camiler, tarihi Mardin evleri gibi bir çok yapıları Mardin merkezde ve ilçelerinde görme şansına sahipsiniz.

Polis Memurları için Mardin Eğitim

Mardin’de şehir merkezinde Mardin Artuklu Üniversitesi bulunmaktadır. Üniversiteye sık sık otobüs ve minibüs seferleri yapılarak ulaşım sorunu çözülmüştür. Özel okul imkanları bakımından da yine oldukça zengindir. Mardin Final Okulları, Çağın Koleji, Kültür Koleji ve Atak Koleji gibi birçok kaliteli koleji Mardin merkezde bulabilirsiniz. Anaokulu ve Kreş olarak hem devlet, hem de özel yine birçok okul mevcuttur.

Polis Memurları için Mardin Hastane

Mardin çevre illere nazaran sağlık anlamında yeterli durumda bir ilimizdir. Devlet hastanesi olarak merkezde Mardni Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Mardin Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi ve Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Araştırma hastanesi bulunmaktadır. Özel hastane olarak da merkezde Mardin Park Hastanesi ve Kızıltepe ilçesinde Özel Cihanpol Hastanesi hizmet vermektedir. İlçelerde yine devlet hastanesi mevcuttur.

Polis Memurları için Mardin Lojman, Kira ve Ek Ücret

Mardin’de ev kiraları genellikle 900-1.00TL den başlayıp 3.500-4.000TL fiyat aralığında değişmektedir. Yaklaşık 1.049 adet lojman imkanı bulunan şehirde, 2022 yılı terör tazminatı ise 1.864TL olarak belirlenmiştir. İl ve ilçelerin görev süreleri ise; Merkez, Artuklu 5 yıl, Kızıltepe, Midyat ve Yeşilli 4 yıl, Mazıdağı, Nusaybin ve Ömerli 3 yıl, Dargeçit, Derik ve Savur ilçeleri ise 2 yıldır.

Bu yazının tüm hakları polisaskeradaylari.com’ a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.