Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?

Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?  hakkında detaylı bilgiler vereceğim. POMEM, PAEM, PÖH, PMYO alımları için geçerlidir. Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?

Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?

Polis alımlarında asil olarak kazanan adayların sağlık raporu işlemleri aşamasında adayların sağlık durumları Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre işlem yapılmaktadır. Adaylar kazandıkları polis okullarının bulunduğu ildeki devlet hastanesinde rapor alınırken daha önceleri adayda bir sorun olduğunda tedavi için süre verilirdi. Ancak daha sonra yapılan düzenleme ile Emniyet Teşkilatı Sağlık Yöentmeliğine “Aday, mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir. Tedavi veya operasyonla düzelebilen patolojilerin, adaylıktan önce düzeltilmiş olması gerekmektedir. Bu tür tedavi ve operasyonlar için muayene tarihinden sonra hiçbir şekilde süre verilemez.” maddesi eklendi. Bu madde doğrultusunda adaylara tedavi için ek bir süre verilmiyor. Örnek olarak sağlık raporu alınırken göz dereceniz yüksek çıktı lazer ile düşüyor ama okul size lazer tedavisi için süre vermiyor. Sağlık Yönetmeliğindeki madde aşağıdaki gibidir.

Öğrenci adaylarının giriş raporlarının tam teşekküllü hastaneler tarafından düzenlenmesi

MADDE 7 – (1) Öğrenci adayları için düzenlenecek giriş raporları, okulların denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır.

(2) Tam teşekküllü hastaneler, giriş raporlarını bu Yönetmeliğe uygun olarak düzenler ve bu raporların düzenlenmesinde aşağıdaki hususlara uyarlar:

a) Aday, mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir. Tedavi veya operasyonla düzelebilen patolojilerin, adaylıktan önce düzeltilmiş olması gerekmektedir. Bu tür tedavi ve operasyonlar için muayene tarihinden sonra hiçbir şekilde süre verilemez.

b) Giriş raporu, EK-1’de belirtilen bölümleri içerir ve bu bölümler eksiksiz doldurulur.

c) Asıl kişilerin muayene olduğunun denetlenmesi ve kimlik tespiti amacıyla rapor üzerinde adayın kimlik bilgileri, son altı ay içinde çekilmiş onaylı fotoğrafı ve adayı hastaneye sevk eden makamın onayı bulunur.

ç) Giriş raporunun geneli için ve ilgili her branş için ayrılmış bölümlerin tarih ve sıra no haneleri, ilgili her branş için doktor kaşe ve imzaları, hastane sağlık kurulu bölümünün kaşe ve imzaları eksiksiz olarak doldurulur.

d) EK-1’de belirtilmiş olan laboratuvar testlerinin, görüntüleme yöntemlerinin, organ ve sistem fonksiyonlarının tespitinde kullanılan fonksiyon tespit yöntemlerinin sonuçları ve tüm branşlar için ilgili uzman doktorun ihtiyaç duyduğu ek test ve yöntemlerin sonuçları ile muayene sonuçları rapor üzerinde ilgili bölümlere yazılır.

e) Teşhis ve karar haneleri boş bırakılamaz. Bir hastalık tespit edilmesi halinde, teşhis hanesine, hastalıkla birlikte hangi dilimde olduğu da yazılır, hastalığı olmayanlar için teşhis hanesine “Sağlam” yazılır.

f) Karar hanesine “Öğrenci Olur” ya da “Öğrenci Olamaz” kararı yazılır. Laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar arasında çelişki olamaz. Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi?

Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi

Polis Okulunda Sağlık Sorunu İçin Tedavi İçin Ek Süre Verilir Mi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Fatih Gök dedi ki:

    Bekçi olmaya hepatit b taşıyıcı engel olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      derecesi var onun hepatit b yaz aramaya

  2. Deniz dedi ki:

    Admin ALT 48 cıktı heyetten hepsinden sağlam aldım ama bu kafama takıldı sorun olurmu ?

error: İçerik Korunmaktadır.