Polislik Genel Cerrahi Hastalıkları – Polis Sağlık Şartları

Polislik Genel Cerrahi Hastalıkları – Polis Sağlık Şartları
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polislik Genel Cerrahi Hastalıkları – Polis Sağlık Şartları hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Polislik Genel Cerrahi Hastalıkları – Polis Sağlık Şartları

Genel cerrahi yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyrini ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi gereği aday mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir.

Polislik Genel Cerrahi Hastalıkları

(1) Batın içindeki organlarda (karaciğer, dalak ve diğer) veya batın içinde bulunan, yapısal veya fonksiyonel bozukluk oluşturmayan, enfeksiyona veya diğer komplikasyonlara neden olmayan;

a) Basit kistler, nonspesifik kalsifikasyonlar, yer kaplayan diğer iyi huylu oluşumlar sağlam kabul edilir,

b) 2 cm’den küçük (2 cm dahil) olan; hemanjiomlar, hidatik kistler, yabancı cisimler sağlam kabul edilir,

c) Organ veya doku kaybına neden olmamak, anatomik bütünlüğü bozmamak, organ ve sistem fonksiyonlarında kayba neden olmamak koşuluyla; bu patolojilerin boyutundan bağımsız olmak üzere, başarılı cerrahi girişimleri veya başarılı perkütan girişimleri sağlam kabul edilir.

(2) a) Safra kesesinin semptomsuz patolojileri, polipleri (1cm’den küçük olan, 1cm dahil) ve taşları sağlam kabul edilir.

b) Tümör harici nedenlerle yapılmış kolesistektomiler sağlam kabul edilir.

(3) Organ veya doku kaybına neden olmamak, anatomik bütünlüğü bozmamak, organ ve sistem fonksiyonlarında kayba neden olmamak koşuluyla, geçirilmiş laparoskopik veya laparotomik girişimler sağlam kabul edilir.

(4) Komplikasyonsuz şekilde tam şifa bulmuş hemoroid, pilonidal sinüs, anal fistül, anal fissür, anal apse ameliyatları sağlam kabul edilir.

(5) Komplikasyonsuz şekilde tam şifa bulmuş fıtık (hiatal, diyafragmatik, karın duvarı, kasık ve diğer bölge fıtıkları) ameliyatları sağlam kabul edilir.

(6) Başarılı jinekomasti ameliyatı sağlam kabul edilir. Hormonal nedenli veya başka bir hastalık nedenli ise ilgili bölümce ayrıca değerlendirilir. Aksesuar meme ameliyatı sağlam kabul edilir.

(7) Patolojik bir etyolojik faktörün tespit edilebilmesine yönelik gerekli olan bütün laboratuvar yöntemlerinin, görüntüleme yöntemlerinin, fonksiyon tespit yöntemlerinin yapıldığı, patolojik bir etyolojik faktöre bağlı olmadığı ispatlanan, organ ve sistem fonksiyonlarında bozukluk oluşturmayan hepatomegali, splenomegali sağlam kabul edilir.

Patolojik bir etyolojik faktör tespit edilmesi durumunda ilgili bölümce (hematoloji, immünoloji, gastroenteroloji veya diğer) değerlendirilir.

(8) Meme dokusunun iyi huylu lezyonları ve bu nedenle yapılmış cerrahileri sağlam kabul edilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum
  1. Eda K dedi ki:

    Merhaba ben safra kesesi ameliyatı oldum ve safra kesem alındı 2018 , polis ol ak istiyorum. Benim için bir engel olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      site içi arama kısmına safra kesesi yazman yeterlidir

  2. Sibel dedi ki:

    Merhaba. Ben 26 dönemi kazandım ama göğüslerim de hipeokoik lezyonlar var. Okuduğum kadarıyla lezyonlar öğrenci olmaya engeldir yazıyor. Ameliyat olsam yine elenmeye sebep mi yoksa ameliyat olmadan da doktor olur raporu verir mi . Sonuçta göğsümde bana bir zararı yok. Kafam çok karıştı bana yardımcı olur musun şu mübarek Ramazan ayında. Teşekkür ederim şimdiden

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim hastalığınızı tam yazmanız lazımdır. Sağlık yönetmeliğinde lezyonla şu açıklama yapılmıştır. Meme dokusunun iyi huylu lezyonları ve bu nedenle yapılmış cerrahileri sağlam
      kabul edilir.

  3. Mustafa067 dedi ki:

    Şişlik olmayan rahatsızlık vermeyen kasık fıtığı polisliğe engel midir? Genel sağlıkta anlarlar mı?

    1. Admin dedi ki:

      Kasık fıtığı sorun olmuyor arama kısmına kasık fıtığı yazman yeterlidir

  4. Cem dedi ki:

    2007 yılında doktor ihmali sebebiyle doku kaybı oluştu ayağımda. Mart ayında doku genişletme ameliyatı ile kaybedilen doku kaybım kazandirilip geriye sadece dikiş izim kaldı. Fiziksel aktivite olsun hiç bir sorunum yok. Engel teşkil eder mi geçirmiş olduğum ameliyat ?

    1. Yönetici dedi ki:

      ön sağlık aşamasında inceleme sonucu belli olur

  5. Aydın seçilir dedi ki:

    Merhaba kısık fıtığı var bende amma ameliyat olmadım sorun olurmu ameliyat olmalimiyim

error: İçerik Korunmaktadır.