Epilepsi Nedir? Polislikte Epilepsi Engel Mi?

Polis Adayları bu yazımda sizlere Epilepsi Nedir? Polislikte Epilepsi Engel Mi? sorusunu sağlık raporu işlemlerinde geçerli olan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden yola çıkarak açıklayacağım. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Epilepsi Nedir? Polislikte Epilepsi Engel Mi?

Polis Adayları bu yazımda sizlere Epilepsi Nedir? Polislikte Epilepsi Engel Mi? sorusunu sağlık raporu işlemlerinde geçerli olan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden yola çıkarak açıklayacağım. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Polislikte Epilepsi Engel Mi?

Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Epilepsi ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz. Polislikte Epilepsi Engel Mi?

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler. Polislikte Epilepsi Engel Mi?

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Epilepsi Nedir?

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, beyin fonksiyonlarındaki kısa süreli bozukluk olarak tanımlanır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Epilepsi, dünya nüfusunun yaklaşık %1’ini etkileyen bir hastalıktır. Hastalık, erkek ve kadınlarda ırk ayrımı olmaksızın eşit olarak görülmektedir. Hemen her yaşta görülebilen epilepsi, uzun süreli tedavi ve izlem gerektiren bir hastalık olup daha sıklıkla gençleri ve yaşlıları etkiler. Epilepsi hastaları, beyindeki anormal elektriksel aktivite sonucu epileptik nöbet geçirmeye daha yatkındırlar. Farklı nöbet tipleriyle değişmekle berabekr bazı epilepsi nöbet tipleri belli bir süre devam ederek tamamen kaybolurken, bazıları ise hayat boyu devam etmektedir.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Epilepsi  Yönetmelikteki Madde:

Epilepsi Maddeleri B Diliminde Yer Almaktadır. Öğrenci Alımında Geçerli Olan Dilim İse A Dilimidir.

Epilepsiler dışında kalan, sinir sisteminin hafif derecedeki paroksismal hastalıkları.

Fizik muayene ve nörolojik muayenesi normal olan, kranial MR bulguları normal olan, EEG’si normal olan ve en az iki yıldır nöbet geçirmeyen, antiepileptik ilaç kullanan veya kullanmayan, daha önce epilepsi tanısı almış olgular.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 12 Yorum
  1. Ahmet öözgüroğlu dedi ki:

    B bendine göre sadece bir kişi epilepsi tanısı konulmuş ama yıllardır nöbet geçirmiyorsa nasıl elenebikiyor b bendinde herşey normal ama tanı konulduğu için kişi polis olamaz mı diyor

    1. Admin dedi ki:

      Polis alımlarında A bendi kabul ediyor kardeşim

      1. ahmet dedi ki:

        yönetmelik o kadar karışıkki a bendinde daha olumsuz olgular yazıyor ayrıca epilepsi çok genel birşey her bayılana epilepsi tanısı koymak olis olmasını engellemek anlamına geliyor .şimdi hiçbir sorunu olmayan ama daha önce epilepsi tanısı almış biri polis olamazmı admin aradn 6-7 yıl geçse ilaç geçmişinde hiçbir olgu olmasa dahi.

        1. Admin dedi ki:

          Kardeşim genel sağlık raporu alımında ona göre muayene yapılır ama a bendinde olanlar kabul ediliyor sadece

  2. Epilepsi dedi ki:

    Merhaba 14 yıl önce epilepsi teşhisi konuldu . Hastalığım geçti 14 yıl nöbet gecirmiyorum sağlıklıyım ama ilaç kullanıyorum hala. Okulu kazanırsam elenir miyim lütfen cvp verir misiniz ? Doktor insiyatif kullanamaz mi???

    1. Admin dedi ki:

      kardeeşim inceleme sonucu karar verilir

      1. Epilepsi dedi ki:

        Peki sizce okulu kazanırsam bulunduğum ilde muayene olduğum doktordan rapor falan almama gerek var mı bana tavsiye edeceğiniz bişey var mi. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun bu arada kardeşim

  3. Tyler dedi ki:

    Umarım cevaplarsınız ben uyku esnasında nöbet geçirmiştim ve 3 yıldır hiçbir sıkıntım yok en baştan beri tüm muayene ve eeg sonuçlarım temiz ve ilaç kullanmayı bitirdim polisliğe engel olurmu?

    1. Admin dedi ki:

      Muayene sonucu karar veriliyor.

  4. Oğuz dedi ki:

    12 yıl önce bir nöbet geçirmiştim ve 12 yıldan sonra bunda 3 sene önce 1 nöbet ve 2 sene önce 1 nöbet daha geçirdim bu sisteme epilepsi diye geçti şuanda herhangi birşeyim yok tanı olarak bu tanı konulmus ama eeg uyku eeg bunların hepsi normal cıkıyor Mr da sağ lob da ufak bir kitle den bahsediliyor ve bu kitle doğumda olmuş olabilir bilgisini aldım. Bunlara göre polis olmam mümkünmüdür ? yardımcı olursanız sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      epilepsi ile ilgili madde yukarıdkai gibidir

  5. sarp dedi ki:

    iyi günler ben 21 yaşındayım 2017 den beri ilaç kullanıyorum epilepsi ilacı 2.5 yıldır nöbet olmadı ve uykuda oldu olanlarda hep toplamda da 5 defa filan . oldu ben polis olma veya asker olma şansım varmı

error: İçerik Korunmaktadır.