2023 POMEM Parkur Rehberi I POMEM Parkuruna Nasıl Çalışmalıyım?

2023 POMEM Parkur Rehberi I POMEM Parkuruna Nasıl Çalışmalıyım?
A+
A-

Polis Adayları, POMEM Parkur Rehberi I POMEM Parkuruna Nasıl Çalışmalıyım? hakkında detaylı bilgiler vereceğim.

POMEM Parkur Rehberi I POMEM Parkuruna Nasıl Çalışmalıyım?

Polis alımları, Polis Akademisi başkanlığı tarafından yayınlanan alım kılavuzları doğrultusunda yapılmaktadır.

  • Ön sağlık kontrolü,
  • Fiziki yeterlilik sınavı,
  • Sözlü mülakat.

Türkiye’nin en büyük illerinden birisi olduğu için her yıl yüzlerce aday POMEM başvurusunda bulunur. Fakat çok azı okula girmeye hak kazanır. Bunun nedeni kontenjanların sınırlı olması yanında adayların da gereken başarıyı gösterememesidir. Son dönemde POMEM’e girmeye hak kazanan adayların büyük çoğunluğu   POMEM Parkur Rehberi  aracılığıyla fiziki yeterliliğe çalışmışlardır. Bu yüzden de gün geçtikçe farkındalık oluşmakta, adaylar kurs arayışına ağırlık vermektedir.

Polis Alımlarında Fiziki Yeterlilik Sıralamaları

POMEM hazırlık kursu ile sınava hazırlanan adaylar gerçek sınava daha rahat girerler. Çünkü yapılan fiziki yeterlilik sınavında adayların beden kabiliyetlerini ve fiziki yapılarını tam anlamıyla göstermeleri beklenir. Bunun için adaylar zorlu bir parkura alınır.

POMEM fiziki yeterlilik sınavında adayların her bölümde belli bir sürede başarıya ulaşmaları istenir. Adayın süresinin takibi sayaçlarla yapılır. Bu yüzden POMEM Parkur Rehberi  ayrıcalığıyla sınava hazırlananlar parkur deneyimini önceden yaşamış, tecrübeli olarak girme ayrıcalığına sahip olurlar.

POMEM sınavında adayların yeterlilik sınavları yüz tam puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Altmış puanın altında alan adaylar doğrudan başarısız kabul edilirler. Sözlü mülakata giremeden elenirler. Altmış puanın üzerinde alanlar ise mülakata girmeye hak kazansalar da başarı puanları ne kadar yüksekse yüzdesi hesaplanırken o kadar avantaj sağlar. Tam da bu noktada POMEM Parkur Rehberi  ile hazırlananların farkı öne çıkar.

POMEM Parkur Rehberi I POMEM Parkuruna Nasıl Çalışmalıyım

POMEM Parkur Detayları

POMEM parkuru müdürlükçe değiştirilebiliyor olmakla birlikte yıllardır aynı standartlardadır. Parkurun toplam uzunluğu 72 metredir ve toplam 7 istasyon bulunmaktadır.

  1. Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla sıçrayış,
  2. Lastikler üzerinden geçiş,
  3. Ağırlık taşıma,
  4. Sağlık topu dokunma,
  5. Takla,
  6. Slalom koşu,
  7. Engel altından ve üstünden geçme.

Adaylar POMEM parkuruna kendilerini önce jüri karşısında ardından da kamera karşısında tanıtarak başlarlar. Her aşama dijital fotosel cihazlar ile kayıt altına alınarak bitiş noktasına ulaşabilen adayların süreleri dahil ölçülmektedir. Son derece zorlu olmasından dolayı POMEM Parkur Rehberi  tercihinin sağlıklı yapılması, gerçeğe uygun parkuru olan bir kurstan eğitim alınması büyük önem taşır.

POMEM Parkur Hazırlık Kursuna Ne Zaman Başlanmalı?

POMEM hazırlık kursu ile sınava hazırlanmak isteyen adayların en çok merak ettikleri konulardan birisi kursa ne zaman başlanması gerektiğidir. Bunun ne bir cevabı olmamakla birlikte ne kadar erken, o kadar iyi olacağını düşünülmektedir.

Bazı adaylar zaten spor yaptıklarını, sportif bir kişiliğe sahip olduklarını, bu yüzden de aylarca hazırlanmalarının gerek olmadığını düşünmektedir. Fakat bu, büyük bir yanılgıdır. Aktif spor yapan birisi dahi olsanız çıkacağınız parkur çok farklıdır. Hesaplamalarda da pek çok etken öne çıkar. Yapacağınız her hata puan silinmesine neden olacağı gibi zamana karşı yarıştığınızı da unutmamanız gerekir.

Bazı adaylar son 1-2 ay  POMEM Parkur Rehberi  ile hazırlanmanın yeterli olacağını düşünmektedir. Ancak önceki yıllarda polisliğe girmeye hak kazananların yüzde 90’dan fazlası 9-10 aylık düzenli bir çalışma takip ettiklerini, başarıya bu sayede ulaştıklarını belirtmektedir.

Düzenli spor yapan, atletik kişiler için en az 2 ay kursa gitmek gerekirken zaman zaman spor yapanlar için bunu 5-6 ay düzenli kursa gitmek gerektiği şeklinde cevaplandırabiliriz. Çünkü sporda mesafe kat etmek kişi özellikleri, istikrar ve azimle alakalıdır.

POMEM Parkur Hazırlık Kursu Tercih Edilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

POMEM hazırlık kursları arayanların dikkat etmesi gereken hususlardan birisi kurs seçimini doğru yapmaktır. Her kurs aynı derecede değildir ve gerek eğitim gerek eğitmen gerekse imkanlar açsından farklılık arz eder. İyi bir hazırlık kursunda dikkat edilmesi gerekenler başlıca şunlardır:

  • Gerçek sınavla birebir parkur olmalı,
  • Salon ölçüleri nizami olmalı,
  • Fotosel ile derece alınmalıdır.
  • Uzman antrenörlerce eğitim verilmelidir.

Spor istikrar gerektirdiği için kursun düzenli olması ve adayların takibinin yapılması büyük önem taşır. Ayrıca POMEM parkurunda adayların başarılı olmasını sağlayan tek etken yapabilme yeteneği değildir. Her istasyonda ayrı strateji geliştirilmeli ve zaman yönetiminin çok iyi planlanması gerekmekledir. Bu yüzden kurs eğitmenlerinin rehberlik yapması, adayları hem her istasyonda nasıl davranmaları gerektiği hem de süre yönetimini nasıl yapılması gerektiğinde yön gösterici olması gerekir. Bu da eğitmen kadrosunun tecrübesini, deneyimini kurs seçiminde öne çıkarır. POMEM Parkur Rehberi

POMEM Parkur Hazırlık Kursu Fiyatları 

POMEM hazırlık kursu fiyatları kurslar arasında farklılık gösterir. Bazı kurslar aylık ücret talebinde bulunurken bazıları sınavın kazanılması halinde belli bir ücret talep etmektedir. Bazıları da ücretin bir kısmını aylık olarak bir kısmını da sınav sonrası isteyebilmektedir. Parkur donanımı, eğitmen kadrosu, başarı yüzdesi gibi etkenler fiyatlarda belirleyici olmaktadır. POMEM Parkur Rehberi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. hasan dedi ki:

    Abi Allah aşkına cevap verir misin ?

    2016 yılında beyin tomografi çektirmiştim, Beyimde toplu iğne ucu kadar kalsifikasyon (Kireçlenme) varmış Özele gittim doktor spor yapmama koşmama vs. engel teşkil edecek bir durum olmadığını söyledi çoğu insan da olurmuş böyle şeyler dedi. zaten 5 senedir profesyonel futbolcuyum Çok şükür hiçbir sağlık sıkıntım yok polis olmama engel midir ?

    1. polisadmin dedi ki:

      emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğine bakmanı öneririm alımlar ona göre yapılıyor

      1. hasan dedi ki:

        Baktım Abi yönetmelikte ”Kalsifikasyon” ile genel Cerrahi bölümünde A diliminde batın içindeki organlarda, Basit kistler,nonspesifik kalsifikasyonlar, yer kaplayan diğer iyi huylu oluşumlar sağlam kabul edilir yazıyor. ama benim batın bölgesinde değil beyinde Nöroloji bölümünde tam işin işinden çıkamadım. Sende sonuç nedir abi net bir cavep verir misin bende çok umutlanmayayım

error: İçerik Korunmaktadır.