Uzman Erbaş Nedir? Özlük Hakları Nelerdir?
Uzman Erbaş Adayları, bu yazımda sizlere Uzman Erbaş Nedir? Özlük Hakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğim.
Uzman Erbaş Nedir? Özlük Hakları Nelerdir?
Uzman Erbaş,
Türk Silahlı Kuvvetlerinin erbaş kadrolarında devamlılık arz eden teknik ve kritik görevlerde yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla belirli bir ücret karşılığı 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında istihdam edilen uzman onbaşı ve uzman çavuş kadrolarında görev yapan asker kişilerdir.
Askerlik hizmetine devam ederken uzman erbaş adaylık sınavına katılanlar ve başarılı olanların askerlik hizmetine ilişkin hususlar;
a. “Muvazzaflık hizmetini yaptığı ilgili Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında uzman erbaş olmak için müracaat eden ve yapılan sınavlarda başarılı olarak işlemleri olumlu sonuçlanlar kalan askerlik hizmet süresine bakılmaksızın açılacak ilk eğitime tefrik (yerleştirme) edilirler. Sözleşme yapılarak eğitime başlatılanların, sözleşme imzaladıkları tarihe kadarki hizmet sürelerinin tamamının, yükümlülük süresinin hesabından mahsup edileceği,
b. Kalan askerlik yükümlülükleri ise, sözleşme imzaladıkları tarihten itibaren silahaltında ay olarak hizmette geçirdikleri sürelerinin üçte biri 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunundaki diğer şartları sağlaması durumunda yükümlülük hizmetinden sayılacağı” 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununu ile düzenlenmiştir.
c. Uzman Erbaş Olma Süreci;
(1) Başvuru, yazılı sınav, kayıt-kabul, fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşur.
(2) Seçim aşamalarında başarılı olan ve sağlık raporları olumlu olan adayların dosyaları sınıf eğitimlerine yönelik planlama yapılmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderilerek, atama tebligatları eğitim başlangıç tarihinden önce adayın yazışma adresine gönderilecektir.
(3) Sınavlarda başarılı olan ve adresine tebligat gönderilen adaylar yedi gün içerisinde sınıf okulu, eğitim merkezi ve/veya birliğine katılmayan adaylar temel kursa alınmaz ve başka bir döneme planlanmaz. Bu durumda olan adayların, yeniden açılacak olan temin başvurusuna müracaat etmesi ve icra edilecek sınavlardan başarılı olması gerekmektedir.
(4) Uzman erbaşlar için göreve başlama tarihi sözleşmenin imzalandığı tarihtir. İlk sözleşme süresi; iki yıldan az, beş yıldan fazla olamaz. Uzman erbaşlar sözleşme imzaladıkları tarihten itibaren maaş almaya hak kazanırlar ve özlük hakları işlemleri başlatılmış olur.
b. Özlük Hakları;
Uzman erbaşların özlük hakları, “3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu ve Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde” düzenlenmiş olup, adaylar ilgili kanun ve yönetmelikten gerekli bilgileri edinebilirler.
UYARI: 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu 12’nci md. “f” fıkrası gereğince, “Her ne sebeple olursa olsun, sözleşmesi feshedilerek Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen uzman erbaşlar, tekrar Türk Silahlı Kuvvetlerine alınmazlar.”
Ben uzman erbaşım egitimdeyim…egitimdeyken ayağımı kırdım ve doktor 30 gun istirahat verdi benim egitim surecim 4 ay 20 gun beni 30 gun istirahat aldım diye bir daha kurs tekrarı bıraka bilirlermi hakları varmı..
Kardeşim o konuda bilgim yok yönetmeliği ayrıntılı incelemek lazım
Merhaba ben suan acemi birligimi yeni bitirdim ama rdm yim erbas olabilirmiyim ve nasil rdm yi iptal edebilirim ve en az kac yil sozlesme yapiliyor
Kardeşim alımlar oldukça şartlar ve bilgiler düzenlenerek yayınlanıyor.
Mrb ben uzmanlık sınavına gireceğim sözleşmeli er sınavına girdim nasıl yapabiliriz uzmanlığı geçiş yapabilirmiyiz
sitemizde var kardeşim uzmanlığa geçiş