2019 Bekçilikte İkamet Şartı

2019 Bekçilikte İkamet Şartı
A+
A-

Bekçi Adayları, Polis Akademisi tarafından yapılan alımlarda şartlar 2019 Bekçilikte İkamet Şartı  hakkında bilgi vereceğim. Sayın bakanımızın yaptığı konuşma ile Mart ayında 8 bin bekçi alımı yapılacağı ilanı kesinleşmiş oldu. Birçok adaydan gelen 2019 Bekçilikte İkamet Şartı sorusunu cevaplayacağız.

2019 Bekçilikte İkamet Şartı

Bekçi alımları Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Ancak bu yönetmelikte ikamet şartı ile ilgili bir açıklama yapılmamıştır. Bu yetki bakanlığa verilmiştir. Bakanlık ikamet şartını kendisi belirleyebilmektedir. Bekçi alımları bakanlık tarafından verilen yetki ile Polis Akademisi tarafından yapılmaktadır. En son yapılan 1. Dönem Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzundaki ikamet şartı aşağıdaki gibidir.

Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

İkamet şartı sabit kalacağı anlamına gelmiyor bakanlık bu şartı değiştirebiliyor. Mart ayında gelecek ilan ile ikamet şartı kesinleşmiş olacaktır.

Bekçilik Aşamaları ve Bekçi Alım Şartları:

1- Bekçilik Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır? – Tıklayın

2- 2019 Bekçi Yaş Sınırı ve Hesaplama – Tıklayın

3- Bayan Bekçi Alımı Ne Zaman Olacak? Tıklayın

4- Bekçilere Çevik Kuvvet Eğitimi Video İzle – Tıklayın

5- İlkokul – Ortaokul Mezunu Bekçi Alımı Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Murat dedi ki:

    İkametgahim yıllardır Mersin’de gecen sene sadece iki aylığına Adana’ya aldırdım sonra yine Mersin’e aldırdım .. Mersinden başvurdum sorun olur mu ikametgâh şartı

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olacağını sanmıyorum

    2. Eyup dedi ki:

      Ikamet gahim yıllardır memleketim de askeri personel olarak görew süremde tsk ikametgahimi görew yerime çekmiş şuan da ikametgâhım 8 aydır memleketimde sorun olur mu admin

error: İçerik Korunmaktadır.