2019 PMYO Mülakat Anıları – Mülakatta Yaşananlar – GÜNCELLENİYOR

2019 PMYO Mülakat Anıları – Mülakatta Yaşananlar – GÜNCELLENİYOR
2.222
A+
A-

PMYO Adayları, 2019 PMYO Mülakat Anıları – Mülakatta Yaşananlar yazımda sizler için anıları tek bir yazı da topluyoruz.

GÜNCELLEME: 24.09.2019

SENDE MÜLAKAT ANINI YORUMDA BİZE YAZ YAYINLAYALIM

1- Arnavutköy POMEM Mülakatı 

İstanbul Arnavutköy Pomemde girdim. Spor mülakatını 41 sn yaptım parkur kaymıyodu çoğu yerinde, zıplarken ayağım kaydı toparlanamadım zar zor öyle bitirdim.Sonra Sözlü mülakata girdik bizim grupta en son ben girdim kart çektim kendimi tanıtım üniversitede hangi bölümü okuduğumu söylediğim sırada neden polislik dedi bende hayatta babamın bir lafı vardı hiçbir şey için geç kalmamak lazım efendim onun için burdayım dedim güldü.

Kartta kadın polisler neden arttırılmalı diye soru vardı bende efendim erkeklerin bazen yetmediği durumlar olabiliyo kadınlar halkla iletişimde daha etkili olabiliyor bu psikolojide de böyledir dedim ne yani biz yetmiyomuyuz dedi polis dediğin güçlü kuvvetli olucak vurucak kırıcak yeri geldiğinde dedi, efendim ben sizin gibi polisliği sadece kaba kuvvet olarak düşünmüyorum dedim kadınlar iletişimde daha iyi olabiliyolar psikolojide de gözlemlenmiş bir şeydir dedim güldü biraz sallıyosun ama iyi sallıyosun gibi geldi topuğunu kaldır dedi ne alaka dedim içimden kaldırdım topuğumu güldü sonra, baban ne iş yapıyo nerelisin dedi sonra biraz daha konustuk tamam çıkabilirsin dedi teşekkür ederim efendim dedim çıktım.

2- Aksaray POMEM Mülakatı

21 Eylül’de Aksaray’da girdim mülakata spor 40 saniye sözlü mülakata takımla girdim girince baş selamı verdim isim geldiğin yer mezun olduğum okul sonra kart çektiriyorlar bende LİYAKAT nedir?? diye çıktı ilk defa orda duydum o yüzden bilmiyorum efendim dedim sonra hobin varmı dedi bende evet var dedim bilgiyardan biraz anlarım dedim onun hakkında konuştuk biraz sonra abi kardeşin var mı falan konuştuk tamam çıkabilirsin dedi bende kolay gelsin dedim çıktım pek ümidim yok ama hayırlısı olsun artık.

3- Afyon POMEM Mülakatı 

Mülakata afyonda girdim, kendini tanıt falan demediler direk kart çektirdi 11 eylül 2001 yılında amerika…. tam hatırlamıyorum Bende soruyu bilemedim cevap olarak sorunun cevabını bilmiyorum fakat en kısa sürede öğreneceğim dedim…
Tamam çıkabilirsin dediler başka bişe demediler.
Kötü geçtiğini düşünüyorum
Zor bir soru çektim.

4- Trabzon POMEM Mülakatı 

8 gibi içeri girdik orada işte telefonlar emanete, sonra evrak kontrolü falan derken ön sağlığa geçtik. Ön sağlıktakiler bana göre iyiydi çok kasmadılar geçtim sonra parkura öyle grup grup değil birileri geliyor birileri gidiyor öyle. Parkurdan 40 sn yaptım. Sonra hemen üstümü değiştirmeye gittim. Siyah pantolon, siyah ayakkabı, lacivert bir gömlek sade giyindim. Sonra sözlüde sıra bana geldi içeri girdim baş selamı falan verdim sonra kart çek dediler, kartı açmadan kendini tanıt falan dediler, sonra parkur içinmi yoksa şahsimi bilmiyorum ama hızlısın heralde dediler bende elimden geldiğince hızlıyım dedim. Sorum kıta sahanlığı nedir.

Cevaplarken başka birşey ile karıştırdım biraz konuşurken yanlış dediler sonra ufak bir ip ucu falan verdiler biraz düşünebilirmiyim falan derken sen söyle yanlış olsada boşver dediler. Sonra işte cevapladım yaklaştın ama eksik dediler bir kaç bilgi verip tamam efendim çıkınca araştırırım dedim öyle bitti. Toplam 3,5 4 saat sürdü. Sözlüde 1,5 dk falan kalmışım ama 10 sn yeden sonrası fazla bende yok öyle işte sözlü idare ederdi.

5- Arnavutköy POMEM Mülakatı 

Bugün saat 08:00 gibi Arnavutköy Pomem’de idim.8:30 gibi bizi içeriye aldılar.Önce zemin katta evrak kontrol ve dosyalama işlemini hallettik.Ardından bizi gruplar halinde ön sağlık komisyonuna gönderdiler.

Sonra ön sağlık kurulu odasına geçtik ve oradaki işlemlerimizi de hallettik.Ön sağlıkta 2 kişi boydan elendi.Ön sağlık kurulundan da geçtim ve bizi spor için salona götürdüler.

Fiziki yeterlilik parkuru içi salona geldiğimizde oradaki görevli parkuru tanıttı ve bizlere ısınma süresi verdi.Parkurda bizim gruptaki arkadaşlar 45-46-48 saniye yaptılar.Ben ise parkuru 41 saniye ile birinci tamamladım.Ardından bizi sözlü komisyona gönderdiler.

Gelelim sözlü komisyona;kapıyı tıklatarak içeri girdim,kart çektim,komisyonun karşısına geçtim.Kendimi tanıttım.Müdür soruyu cevaplamamı istedi.Sorum:”İNSAN TİCARETİ NEDİR?”.Ben de cevap olarak:”Çeşitli nedenlerle ülkelerinden başka ülkelere giden insanların sınırlarda insanlık özellikleri bakımından ihmal ve mağdur edilmesidir.”dedim.Müdür onayladı ve tebessüm etti.Ardından çıkabilirsin komutuyla teşekkür edip odadan ayrıldım.Umarım hayırlısı olur.Sınava girecek olan arkadaşlara başarılar dilerim.

6- Erzincan POMEM Mülakatı 

Sabah 8 de Erzincan pomemde girdim.İlk olarak ismimizin alfabetik sırasına göre gruplar oluşturuldu.Sonra bekleme salonuna geçtik.Ordan da okula geçip belgeleri doldurduk.Sonra yine aynı şekilde gruplar halinde sıraya girdik.Ön sağlığa girdik.Boy kilo da yardımcı oluyorlardı.1-2 kişi elendi sadece.Sağlam alanlar olarak spor için üstümüzü değiştirdik.Ardından salona geçtik.Hoca parkuru tanıtıp cezaları belirtti.Parkurda kalan çok oldu arkadaşlar dikkat edin.

Ben 42 saniyede bitirdim.Sonra tekrar üstümüzü değiştirip gruplar halinde sözlü mülakata aldılar.Sıra bana gelince içeri girip kendimi tanıttım.Soru çek dediler.Soruda egemenlik nedir açıklayınız yazıyordu.Ilk basta afallasam da sona doğru toparladım.Sonra neden polislik diye sordular.Onu da cevapladım.Tamam çıkabilirsin dediler.Saat 11 gibi okuldan çıkış yaptım

7- Arnavutköy POMEM Mülakatı 

Evrak işlerinden sonra ön sağlığa giriyorsunuz elenen iki kişi gördüm izlere, yaralara dikkat ediyorlar. Daha sonra üstümüzü değiştirip mülakat yerine ulaştık. İçeri 3 kere kapıyı tıklatıp girdikten sonra kapatıp baş selamımı verdim. Hemen soldaki masadan kartımı çekip bekleme noktası üzerinde kendi mi tanıtmaya başladım, bölümümden bahsettik, memleketten bahsettik vs derken neden polis olmak istiyorsun?

Diye sordular. Ailemin göğsünü kabartmak ve önlisans eğitimine göre çok iyi maaşlı bir iş olması dedim helal olsun sabahtan beri bu cevabı bekliyorum en azından dürüst falan dediler. Sorumda hukuki açıdan”yaptırım” ve “müeyyide” nedir? Çıktı. Cezadır diye açıklamasını yaptım aferin kaybol deyip kimliğimi verdi odadan koşarak çıktım. Yeni girecek olanlara başarılar, kesinlikle neyseniz o olun.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 12 Yorum
  1. Admin dedi ki:

    sdfsdfsd

    1. ADANA POMEM dedi ki:

      20 Eylül sabah saat 8.00 – 8.30 gibi alındık içeri dosya evrak işleri bittikten sonra önsağlığa girdik benimle girenlerden hiç elenen olmadı orayı geçtikten sonra üzerimizi değiştik spora girdik hata yapmamak için parkuru yavaş geçtim 43 saniyede bitti sonra hemen üzerimizi değiştik takım elbiseyi giyerken paçam yırtıldı(talihsizlik) 🙂
      Hazırlandık bekleme odasına geçtik napmamız gerektiğini anlattılar sıra bana geldi (içeri girdiğimde kanım dondu adeta) kapıyı tıklayıp girdim kafa selamı verdim kendimi tanıttım anne baba mesleğini sordular falan kart çek dedi çektim saçma sapan bişi yazıyordu kartta meğersem yanlış kart karışmış araya o da bana denk geldi(2.talihsizlik) başka kart çek dedi kartta 26 Ağustos tarihinin Türk tarihindeki önemi nedir yazıyordu biliyodum ama heyecandan aklıma gelmedi bu konu hakkında bir malumatım yok efendim dedim başka bir komisyon üyesi 1071 dedi hatırladım Malazgirt savaşı dedim nolmuş bu savaşta dedi anadolunun kapıları türkülere açılmış dedim kim tarafından yapıldı dedi Selçuklular dedim aslında Sultan Alparslan olduğunu biliyodum selçuklunun başında ama heyecan işte tamam çıkabilirsin dedi kafa selamı verdim çıktım.
      TEK YAPMANIZ GEREKEN HEYECAN YAPMAMAK hayırlısı olsun.

  2. Ümran dedi ki:

    25 Eylül saat:8.00 İzmir Rüştü Ünsal’da 1. Komisyonda girdim biz sabah 90 kişiydik.Ön sağlıkta boydan 5-6 kişi elendi.Vücuttaki yara izlerine falan aşırı derecede dikkat ettiler.Ön sağlık aşaması bittiğinde 20 kişi falan elenmişti.20 kişi halinde parkura aldılar.1 tane hakem parkuru baştan sona anlattı.Ben ilk öğrenciydim.Kamereya adımı söyledikten sonra parkura çıktım.Parkura daha önce hiç çalışmadım ama bir spor geçmişim vardı parkura 49 saniyede tamamladım.Mülakata zaten 70 kişiden sadece 20 kişi kalmıştık.Parkurda çok fazla elenen oldu.44 saniyeden daha aşağı yapan olmadı kızlarda.Daha sonra mülakata girdim.Adımı soyadımı nerden geldiğimi söyledim.Okuduğum okulları falan söyledim.Şu an üniversite öğrencisi olduğum için neden bölümümü bıraktığımı sordular.Ailemin isteğiyle gitmiştim hayalim polislikti çok istiyordum onları ikna edince direkt başvurdum dedim.Nasıl ikna ettin falan dediler.Sürekli polis olmak istediğimden bahsediyordum onları en sonunda bıktırdım çok istediğimi anlayınca kabul ettiler dedim.Sonra soru çektim türkiyenin ilk 3 cumhurbaşkanının isimleri nedir yazıyordu kağıtta.Doğru bir şekilde söyledim sonra son 3 üde saymamı istediler onuda doğru bir şekilde söyledim geçmiş olsun dediler teşekkür ederim efendim kolay gelsin dedim çıktım.Tyt puanım 300 parkurda 70 sözlü güzeldi.Hayırlısı olsun artık.

    1. Leyla dedi ki:

      Ön sağlıkta nerelere bakıyorlar vücudunda 😂

      1. Admin dedi ki:

        site içi aramaya ön sağlık yazman yeterlidir

    2. limit dedi ki:

      sonuç nedir ?

  3. Tayfun dedi ki:

    Bu sene pymo da başvuru sayısı ne kadar acaba kız ve erkek olarak

    1. Admin dedi ki:

      sayılar açıklanmıyor kardeşim

      1. Tayfun dedi ki:

        Peki ne zaman açıklanır bir fikriniz var mı

  4. Abdurrahman dedi ki:

    Sonuçlarla alakalı bi fikrin varmı admin ne zaman açıklanacak filan

    1. Admin dedi ki:

      Bu hafta olacağını tahmin ediyorum

      1. Emrullah dedi ki:

        Mülekatta toplam kaç kişi çağırıyorlar spor ve sözlü ye

error: İçerik Korunmaktadır.