2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sağlık İşlemleri Aşamaları

2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sağlık İşlemleri Aşamaları
A+
A-

Asker Adayları, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sitesinde yayınlanan 2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sağlık İşlemleri Aşamaları hakkında bilgiler vereceğim.

2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sağlık İşlemleri Aşamaları

MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) yapılan uzman erbaş temin faaliyeti kapsamında icra edilen seçim aşamalarında başarılı olmanız halinde işlemlerinizin sürdürülebilmesi için Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarından; uzman onbaşı adayları “Uzman Erbaş Olur/Komando Olur/Paraşütle Atlar” ve “Komando Olur/Paraşütle Atlar”, uzman çavuş adayları ise “Uzman Erbaş Olur/Komando Olur/Paraşütle Atlar” sağlık raporu, almanız gerekmektedir.

Hastane tarafından verilecek olan ön raporda bulunan karar hanesi ve bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Hatalı karar verilen adaylar sağlık raporlarını ilgili hastanelere müracat ederek düzelttirmekten sorumludurlar. Sağlık işlemleriniz için sağlık kuruluşları tarafından herhangi bir ücret veya katkı payı alınmayacaktır.

Tercih ettiğiniz Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına adınıza düzenlenmiş olan hastane sevk belgesi (EK-A) ve nüfus cüzdan fotokopiniz ile birlikte, Ankara ili içi sevklerde en geç üç iş günü, Ankara dışındaki illere sevklerde en geç beş iş gününde başvurmanız gerekmektedir. Hafta sonu tatili ve resmî tatil günleri (sevk süresinden sayılmaz) iş günü olarak kabul edilmemektedir.

2019 Yılı Kara Kuvvetleri Uzman Erbaş Sağlık İşlemleri Aşamaları

Sevk belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde hastaneye başvurmayan ve sevk belgesini herhangi bir aşamada kaybeden, yırtan, kullanılamaz hale getiren adaylara yeni sevk belgesi verilmeyecektir. Herhangi bir kanuni mazeretini polisten, jandarmadan veya muhtardan alacakları tutanakla belgelendirenlere bir defaya mahsus olmak üzere Per.Tem.D.Bşk.lığı tarafından hastane sevk belgesi verilebilecektir. Aday aldığı tutanak ile Per.Tem.D.Bşk.lığına tekrar şahsen başvurarak sevk kağıdını yenileyebilecektir.

En son adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren sağlık raporu işlemleri en geç 45 gün sonunda tamamlanacak, bu tarihten sonra MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gönderilen sağlık raporlarına işlem yapılmayacak ve raporu ulaşmayan, geç ulaşan, hatalı rapor düzenlenen adayların adaylıkları sonlandırılacaktır. Belirtilen aksaklıkların takibi ve sorunun ilgili hastaneye başvurarak giderilmesi adayın kendi sorumluluğundadır.

Hastaneler tarafından düzenlenen “Ön Bildirim Belgesi/Raporu” ve “Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi” geçerli kabul edilmeyecektir.

Sağlık raporları işlemleri yapılan Hastane tarafından sağlık raporlarının bir nüshası posta yoluyla MSB Per.Tem.D.Bşk.lığı (Cebeci/Ankara)’na gönderilecektir. Hastaneler tarafından sağlık kurulu raporlarının uygun/hatasız şekilde düzenlenmemesinden, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına zamanında ulaştırılmamasından ve posta kanalıyla gönderimlerde gecikmelerden Millî Savunma Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

Sağlık kurulu raporuna itiraz ve hakem muayenesine giderken; sağlık kurulu raporu olumsuz olan adayların raporun kendilerine tebliğinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde dilekçe ve sevk kağıdının fotokopisi ile 10/09/1982 tarihli ve 08/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ ne göre o yerin en büyük mülki amirliğine (İl Sağlık Müdürlüğü) yapılır.

Sağlık durumunuz ve sağlık raporunuzla ilgili herhangi bir tereddüt oluştuğunda, yerleştirilmiş olsanız dahi idare tarafından gerekli görülmesi halinde tekrar sağlık kurulu raporu almaya gönderilebilirsiniz. Olumsuzluk olması durumunda adaylığınız iptal edilecektir.

Tarafınıza sağlık işlemleri ile ilgili yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sağlıkla ilgili adaylık işlemleri takibinizi https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresindeki aday durumu bilgilendirme programından takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 69 Yorum
  1. Deniz dedi ki:

    Mayıs’ın son haftasında mülakata girdim ve kazandım ne zaman çağırırlar baya geç oldu

    1. Admin dedi ki:

      Süreler belli olmuyor kardeşim

  2. RAMAZAN dedi ki:

    Merhaba ben deniz kuvvetleri şoför uzmanlık başvurusunda bulundum 16 .09 . 19 ankarada sınava girdim olumlu geçti sevk kağıdı verildi belirledimiz hastaneye gittim 12 doktor heyet için gezdim sadece genel cerrahide inguinal herni kasık da fıtık cıktı bende itiraz hakkımı kullandım il sağlık müdürlüğüne gittim böle bi rahatsızlık olduğunuda orda öğrendim şişme ağrım hiç yoktu çünkü doktor muayene ettiğinde de her hangi bi sikintin yok dedi ama ultrasyon da çıkıyor itiraz sonucu farklı hastane yönlerdi orda sonuç malûm aynı cıktı doktorumuz ilgili cıktı ameliyat edeyim dedi yetiştirmeye çalışalım ititiraz ettiğim gün dosyaları sağlık kuruluna teslim etmedim çünkü ultrasyona fıtık çıkıyor muayene sistemde açıldı ama evrak teslimi etmedim yaram taze bi kaç gün sonra tekarar gitsem ameliyat oldum rapor yeniden değerlendirilir mı il sağlık müdürlüğün gönderdiği hastaneye 07.10.19da hastane muayne olmaya geldim sonuçları sağlık kuruluna teslim etmedim daha doktor 10.10.19 da ameliyat oldum şimdi tekrar ultrason çekilip raporu teslim etme gibi imkanım var mıdır sonucu nasıl olur ilk hastane sonucu bu sekil de yazılmış TSK SYY 23 MADDE EK-D UZMAN ERBAŞ OLAMAZ PARAŞÜTLE ATLAYAMAZ komando olamaz diye sonuçlandırmış . Not bu son şansım 1992 doğumluyum bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok teşekkür ederim .

    1. Admin dedi ki:

      MSB personel temin merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz kesin bilgiyi onlara verebilir

  3. Emine uzn dedi ki:

    Merhaba benim oğlum mayıs ayında acemi birliğindeyken uzman erbsşlığı kazandı şu an askerliğini bitmesine bir hafta kaldı. onunla birlikte işlemlerini tamamlayan arkadaşları şu an atandılar eğitimdeler.msb pertem aradığımızda sağlık raporu sistemde görünmüyor diğer belgeler tamam dendi.hastsneye sorduk ankaraya gönderildi dendi.teslimatı yapan posta dağıtım merkezi teslim edildiğini teyit etti. Acaba bu sağlık raporu niye sistemd
    e görünmüyor. Ne yapmamız lazım

    1. Admin dedi ki:

      onu biz bilemiyoruz perosnel temin merkezi ile alakalı

  4. kadir dedi ki:

    kara kuvvetlerinde başvuruda bulunmak istiyorum fakat askerdeyse önce yapmış olduğum göğüs bölgemde ve sol omuz bölgemde çok sayıda kesik var sol omuz üstüne dövmede yaptırdıydım ama askerliğimi hiç bir. şekilde etkilemedi şöför olarakta bitirdim acaba bu sorun beni engellermi.

    1. Admin dedi ki:

      ön sağlık aşamasınd ainceleme ile belli olur o

  5. alper dedi ki:

    merhaba ben deniz kuvvetleri komutanlığına başvuruda bulundum. hastaneden sağlık raporunu almada olumsuz rapor çıktı. daha sonra itirazda bulundum ve iki ayrı hasatneye gidip olumlu raporları aldım. fakat bu işlemler uzun sürdü. 45 gün içerisinde raporların msb ye gönderilmesi gerekiyor ancak hastanenin gönderimi yetişmeyecek. ben sağlık raporlarının aslının msb ye kendim postalasam geçerli sayılır mı lütfen yardımcı olur musunuz? personel temin dairesini arıyorum ama bir türlü bağlanmıyor.

    1. Admin dedi ki:

      personel temin merkezine ulaşman lazım kabul edilip edilmediğine onlar sana kesin cevabı verebilir

      1. alper dedi ki:

        hiçbir şekilde telfon bağlanmıyor. abartmıyorum en az 100 kez aradım. mailde attım yine de dönüş yapılmadı

  6. Muzaffer dedi ki:

    Merhaba ben sağlık raporunda komando uzman erbaş olamaz kararı aldım göz tembelliği çıktı asayişe çağırırlarmj yoksa sadece komanandodan mı eklediler?

    1. Admin dedi ki:

      asayiş içinde aynı sağlık şartları geçerli olursa orada da sorun olabilir

  7. Ahmet dedi ki:

    Merhaba deniz kuvvetleri muvazzaf subaylik icin ilk hastaneden olumsuz ikinciden olumlu aldim 45 gunluk sürem yetisneyecek, benim gibi adaylar da var. Bu tur durumlarda ek süre veriliyor mu bilgisi olan yardimci olursa sevinirim.

    1. Admin dedi ki:

      Personel temin merkezi ile iletişime geçin kardeşim

  8. RAMAZAN dedi ki:

    Merhaba deniz kuvvetleri şoför branşını kazandım sevk kağıdım ile hastaneye gittim sağ kasıkta fıtık cıktı önümüzden ilk hastane olmaz raporu verdi bende itiraz ettim 2 hastaneye sevk edildim oda ameliyat etti 35 gün rapor yazdı ilişme sonucunda heyet raporumu olumlu verdi 2 hastanede 3 hastaneye sevk edildim şuan ama rapor son günüm 12.11.19 da sondu daha yeni 3 hastane 13.1118 da belli oldu gitcem olumlu olursa oda 12 sinde teslim edilmesi gereken raporun günü aşılmış olcak tahminimce 13 veya 15 gün geçmiş olcak bu konuda ne yapabilirim 35 gün yazılan raporun mevcut ameliyat olduğuna dâir ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekürler.

  9. Celal dedi ki:

    Sağlık raporum olumsuz cıktı tekrar sınava girsem karşıma çıkar mı ?

    1. Admin dedi ki:

      Çıkabilir kardeşim sağlık şartlarındaki kesin değişmeyecek bir şeyse çıkabilir

  10. Ayhan dedi ki:

    Hocam merhaba ben askere gitmeden olunan muayenede gözlük kullandığım için askeri hastahane bana komando olamaz raporu verdi. Fakat askerden geldikten sonra lazer tedavisi gördüm. Sormak istediğim bu rapor başvurularımda benim için sıkıntı yaratır mı?

    1. Admin dedi ki:

      sorun olacağını sanmıyorum

      1. Furkan altınışık dedi ki:

        Merhaba beni aydınlıga kavusturmanızı istiyorum ben uzman erbaslıga girdim sinavi parkuru heyeti gectim hastanede heyette sadece dövmeden olumsuz rapor aldim ama aradan 1 aya yakin bir sure sonra emliyet genel müdürlügünden aradilar güvenlik soruşturmanız var diye raporum olumsuz gitti ama aradilar beni sizce nedir

        1. Admin dedi ki:

          onu bilemiyorum kardeşim msb personel temin merkezini ara bir

error: İçerik Korunmaktadır.