Polislerin Babalık İzin Süreleri Ne Kadar? – Babalık İzni Nasıl Alınır?

Polislerin Babalık İzin Süreleri Ne Kadar? – Babalık İzni Nasıl Alınır?
A+
A-

Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için bu yazımda sizlere Polislerin Babalık İzin Süreleri Ne Kadar? – Babalık İzni Nasıl Alınır? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Polislerin Babalık İzin Süreleri Ne Kadar? 

Polisler izin ve bazı haklarını 657 Sayılı Devlet Memurları Kanundan almaktadır. Babalık izni de bu kanunla verilmiştir.  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Mazeret izni” başlıklı 104 üncü maddesinde; Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verileceği hüküm altına alınmıştır.

İlgili kanun hükmünden de anlaşılacağı üzere memurun babalık iznini kullanabilmesi eşinin doğum yapmış olması gereklidir. Babalık izninin doğum öncesi kullanılması mümkün değildir.

Bu yazının tüm hakları https://polisaskeradaylari.com/’a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.