POLSAN Nedir? Zorunlu POLSAN Üyeliği Kimleri Kapsıyor?

Polis Adayları, bu yazımda sizlere POLSAN Nedir? Zorunlu POLSAN Üyeliği Kimleri Kapsıyor? hakkında bilgiler vereceğim.

POLSAN Nedir? Zorunlu POLSAN Üyeliği Kimleri Kapsıyor?
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere POLSAN Nedir? Zorunlu POLSAN Üyeliği Kimleri Kapsıyor? hakkında bilgiler vereceğim. POLSAN Nedir? Zorunlu POLSAN Üyeliği Kimleri Kapsıyor?

POLSAN nedir?

POLSAN, Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan emniyet personeli için kurulmuş bir nevi emekli sandığı olarak da bilinen ve ihtiyaç halinde ortaklarına kredi ve sosyal yardımlar veren bir kurumdur.

28 Aralık 2018 tarihinde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme: 

“Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan memurlar görevleri süresince Sandığın daimi ortağıdır.”

Bu düzenleme ile: 

1- Zorunlu POLSAN üyeliği sadece 28 Aralık 2018 tarihinden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayanları kapsamaktadır.

2- 28 Aralık 2018 tarihinden önce Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlamış olanlar, sandığın zorunlu üyesi yapılmayacaktır.

3- Düzenleme, sadece polis memurlarını değil, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına 28 Aralık 2018 tarihinden sonra atanacak tüm hizmet sınıfındaki memurları kapsamaktadır.

Nasıl Üye Olunur? 

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna dâhil maaşlı ve ücretli memurlar Sandığa ortak olabilirler. Ortaklık, aidatın ödendiği tarihte başlar. POLSAN’a ortak olabilmek için; ortaklık Taahhütnamesi’nin eksiksiz doldurularak imzalanması, nüfus cüzdanı sureti ile birlikte Sandık’a posta yolu ile veya elden ulaştırılması gerekmektedir.

Ortaklık kayıt işlemi gerçekleştirilen bir ortağımızın ilk aidatı, ortaklık kaydını takip eden ay içerisinde, alacağı maaşından saymanlık tarafından kesilmesi ile başlayacaktır. Sandık ortaklığının etkinleştirileceği, hizmet sunulmaya başlanacağı ve ortaklık haklarının başlayacağı tarih ilk aidatın fiilen Sandık hesabına yattığı tarih olduğu için ortaklarımız ilk aidatını Sandık hesabına elden yatırabilirler.

Aidat Nasıl Belirleniyor?

Tüzüğün 18. maddesi gereğince; “Ortaklık aidatı, Ortakların Emekli Sandığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu kesintisine esas olan brüt maaş veya ücretlerinin yüzde 5’i tutarındadır. Bu miktar, Genel Kurul kararıyla yüzde 10’a kadar arttırılabilir.”

Temettü Nasıl Belirlenir?

Polis Bakım ve Yardım Sandığının bir yıl içindeki faaliyetlerinden ve iştiraklerinden elde ettiği net karın %40’ı kar payı olarak sandık ortaklarının aidat toplamı oranında hesaplarına eklenir. %10’u ihtiyat fonuna ve %50’si yatırım fonu, ortaklarımıza emeklilik, maluliyet ve vefat yardımları için sandık sermayesine eklenir.
Katılımcı Tip Ortaklar için fonun faizsiz yönetim esasları gereği (yönetim alanlarındaki farklılıklar nedeniyle), yıllık kar payları Standart Tip Ortaklıktan farklılık arz edebilecektir.

Kar payları oranı bir sonraki yılın nisan ayı içerisinde açıklanmaktadır. Bu nedenle Sandıktan emeklilik ikramiyesini alan ortaklar ile kendi isteğiyle ayrılan ortaklar, ayrıldıkları yıla ait kar paylarını bir sonraki yılın nisan ayında alabilirler

POLSAN Nedir

POLSAN Nedir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.