Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? Yunus Polisi Olma

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? Yunus Polisi adayları, bu yazımda sizlere Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? hakkında bilgiler vereceğim.

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? Yunus Polisi Olma

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? Yunus Polisi adayları, bu yazımda sizlere Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur? hakkında bilgiler vereceğim.

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur?

Şehir planlaması, trafik yoğunluğu, suç işlenme oranının fazlalığı, turizm gibi nedenlerle genel asayişin sağlanması, önleyici güvenlik hizmetlerinde etkinliğin arttırılması ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi için kurulmuştur.

Motosikletli ve Bisikletli Timler, Önleyici Polislik Hizmetlerini yürüterek genel güvenliği ve kamu düzenini sağlamak, görev alanları içinde işlenmiş veya işlenmekte olan suçlarda; olayı suçun konusuna göre bu suçun soruşturmasını yürütecek birimlere derhal bildirmek, görevli personel gelinceye kadar olay yerinde suç iz, eser, emare ve delillerinin muhafazası ve şüphelilerin/sanıkların korunması için gerekli her türlü tedbiri almak, bu süreçte kaçmakta olan şüphelileri/sanıkları yakalamak ve gözaltına almak ve suç soruşturmasını yürütecek birimlere teslim etmek üzere devriye hizmetleri ile görevlendirilmişlerdir.

Kendileri için özel imal edilmiş kıyafet, yüksek konfor ve güven sağlayan motosiklet ve kask ile diğer teçhizatı kullanmaktadırlar.

Motosikletli Polis Timlerine insanlarla iyi ilişki kurmanın, yakın dostluğun, güler yüzlü ve sevecen davranmanın sembolü olan “Yunuslar” ismi verilmiştir.

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur

Bayan Yunus Polisi Nasıl Olunur

Yunus polis olmak için öncelikle polis olmanız gerekmektedir. Motosikletli polis timleri yani Yunuslarda görev yapacak personel Polis Akademisi bağlı polis okullarından mezun olan adaylar arasından seçilir. Polis okulundan mezun olan adayın atandığı ilde bu alımlar olur.

  • Motosikletli polis timleri biriminde çalışmaya istekli olmalı
  • Amirler hariç, 28 yaşını doldurmamış olmamalı
  • Erkekler 1.75 cm, bayanlar 1.70 cm’in altında olmamalı
  • Sağlık açısından hiçbir engeli olmamalı
  • Motosiklet sürüşü fiziksel yeterlilik gerektiren bir araç olduğu için, kişiler atletik ve sportif yapıya sahip olmalı

Yunus Polisi adayları:

  • Aramalar , el koyma ( zincirleme ) , çevrenin güvenliği.
  • Uyuşturucu maddelerle mücadele ve yakalama
  • Silah ve patlayıcı maddelerle başa çıkma ve kullanma

Üzerine olan derslerinden eğitime tabi tutulurlar. Tüm bu eğitimlerle birlikte motosikletin denge yapıları , tamir ve parçaları, motosiklet üzerinde yatış ve sürüş teknikleri , engellerden kaçma kaçabilme , fren kullanımı gibi teknik motosiklet dersleri de almaktadırlar. Alanında uzman olan eğitmenler tarafından verilen bu eğitimler sonunda adaylar çeşitli sınavlara , mülakatlara tabi tutulurlar. Sonrasında bu sınavları başarı ile bitirenler yunus polis olma hakkını elde ederler ve görevlerine atama ile birlikte başlarlar. Başarısız olanlar ise Emniyet Teşkilatının diğer birimlerinde görev alırlar veya oldukları birimlere devam ederler.

YUNUS POLİSİ NASIL OLUNUR ? 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.