Bekçi Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar

Bekçi Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar
A+
A-

Bekçi adayları bu yazımda sizlere Bekçi Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor? İlaçlar – Raporlar sorusuna cevap vereceğim. Aşağıda sizinle paylaşacağım tüm bilgiler Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır.

Bekçi Alımında Psikiyatri Bölümünde Nelere Bakılıyor?

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Maddesi aşağıdaki gibidir. Yazının sonunda Resmi Gazetede yayınlanmış halini bulabilirsiniz.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

A Dilimi

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı olanlar öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

(1) Ruh sağlığı ve hastalıkları yönünden;

a) Ruhsal yönden sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi, hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları ve kişilik bozukluğu olmayacaktır, bulunması durumunda öğrenciliğe engeldir. Son iki yılın semptomsuz ve tedavisiz geçirilmesi psikiyatrik yönden sağlam kabul edilir. Fakat C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir.

b) Geçmiş muayene ve tedavi ayrıntıları ile geçmiş ilaç kayıtlarını gösteren sistemler üzerinden, kişilerin son iki yıl içerisinde psikiyatrik yönden muayene olduklarına veya psikotrop ilaç kullandıklarına dair kayıtları görüldüğünde

1) Psikotrop ilacın reçete edildiği ilgili sağlık hizmeti sunucusundan, bahse konu tarihte kişiye psikotrop ilaç reçete edilmesine neden olan muayene ayrıntılarını, tüm klinik bulguları ve diğer ayrıntıları açıklayan bir epikriz raporu getirmesi istenir ve bahse konu psikotrop ilacın hangi sebeple reçete edildiği anlaşılmaya çalışılır. Bu epikriz raporunu kişi kendisi temin ederek getirir.

2) Epikriz raporu görülmesi halinde; psikotrop ilacın reçete edildiği tarihte, kişinin, psikiyatrik tanı kriterlerini karşılayacak düzeyde psikopatolojisinin olup olmadığına, bahse konu psikotrop ilacın psikiyatrik tanı haricindeki diğer branş muayenelerindeki patolojik sürece destek olması amacıyla yazılıp yazılmadığına karar verilir. Bahse konu psikotrop ilacın, psikiyatrik tanı ve tedavi amacıyla yazılmadığına, epikriz raporundaki klinik durumun kısa süreli semptomlarla seyreden ancak psikiyatrik hastalık sınıflaması içinde yer almayan bir klinik durum olduğuna veya tanı kriterlerini doldurmayan geçici bir klinik durum olduğuna karar verilmesi halinde kişi hakkında öğrenci olur kararı verilebilir. (C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir) Son iki yıl içerisinde psikiyatrik tanısı olduğu anlaşılanlara öğrenci olamaz kararı verilir.

3) Son iki yıl içerisinde kişilerin psikiyatrik yönden muayene olduklarına veya psikotrop ilaç kullandıklarına dair kayıtları görüldüğünde ve psikotrop ilacın reçete edildiği zamana ait epikriz raporu görülemediğinde, psikiyatrik tedavi geçmişi nedeniyle kişi hakkında öğrenci olamaz kararı verilir.

c) Onikofaji (tırnak yeme), trikotilomani (saç, kirpik, kaş vb yolma) gibi durumların mevcudiyetinde daha ayrıntılı değerlendirilerek A dilimi kapsamında olup olmadığına karar verilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 63 Yorum
  1. Mahoni dedi ki:

    20 ay önce anksiyate bozuklugu teşhisi konuldu .heyet normal sağlam dedi Ankara Da problem olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Sağlam adlıysan sorun olmaz kardeşim

      1. Baking dedi ki:

        Iyi gunler lutfen bana yardim eder misiniz bn en son 2.5 yil once anksiyete bozuklugu tedavisi girmustum (normal recete) son 2 yilim temiz ama arkadaslar ama maddede gecmisindede hastalik olmayacak diyor su an saglamim ama gecmisinde tani var lutfen yardim eder misiniz

        1. Admin dedi ki:

          Kardeşim son 1 yıl içinde tedavi görülmemesi gerekiyor uzun süre olduğundan senin için sorun olacağını sanmıyorum

        2. Cc dedi ki:

          Durum ne oldu. Dönüş yapar mısınız?

    2. Murat dedi ki:

      Bu bahsettiğiniz olay bekcilik te mi oldu.
      Sizden başka böyle ilaç kullanıp sağlam alan varmıydı

  2. Murat dedi ki:

    2017 kasım ayında 1 kutu citoles 10 mg tanı defresif nöbet tanımlanmamış 2018 şubat ayında citoles 10 mg yazdırdım 2 kutu tanı anksiyete bozukluklar bekçi alım ilanı yayınlandığından başvuru yapabilir miyim.Bu arada bu ilaçları aile hekimnden yazdırdım bilgi verirseniz sevinirim saygılar

    1. Admin dedi ki:

      Başvurabilirsiniz ilaç incelemeleri ileri zamanda yapılıyor o zaman belli oluyor doktorun muayenesi sonrası

      1. Murat dedi ki:

        Hocam peki genel sagliga kadar gelsem citoles sorun olur mu

  3. Murat dedi ki:

    Hocam ben murat. Mart ayında alım var citolesi hala kullanmıyor başvuru sırasında sorun olurmu,

    1. Enes dedi ki:

      Hocam bekçilik raporu için psikiyatriye gittim geçirilmiş anksiyete bozukluğu yazdı sağlam yazmadı ve 2019 un 7. ve 11. ayında psikiyatri randevum var bir de ilaç aldım sorun olur mu acaba .?

  4. nevzat dedi ki:

    benim yanağimda çizik var engelmidir.

    1. Admin dedi ki:

      Ön sağlık aşamasında belli olur kardeşim

  5. SEMA dedi ki:

    ADMİN. eşimin uzun süre baş ağrı şikayetleri vardı. sorun sinüsten kaynaklanıyormus. sinüzit ağrı yapıyormus fakat nörolojiye muayene oldugunda antidepresan yazmıs. kullanmadı almadı ilacı. 4 ay once oldu bu bekçilik için engelmidir sağlıktan elenir mi. Enabızda gözüküyor ilaç. norolojı dr yazmıs su an öğrendik.

    1. Admin dedi ki:

      Sorun olacağını sanmıyorum teşhis önemli oluyor bunda

  6. Ömer sunay dedi ki:

    20 yıl önce yanlışlıkla kolumu 10 cm uzunluğunda jilet kesti bi sorun olurmu görülmeyen bi yerde

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim jilet izi sorun oluyor

  7. Oziii dedi ki:

    Merhaba 2 ay önce pisikiyatriden ilaç aldım fakat ilaçı almadım da kullanmıyorum da. Sorun olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Hastaneki teşhise bakılıyor kardeşim ilacı alıp almamana değil

  8. Mahmut ucdal dedi ki:

    Hocam bende psikiyatri sevk etmişti doktor oda bana citoles yazmış anksiyete bozukluğu yazıyor ilacın tanımında şimdi siz diyorsunuz hastanede belli olur diye hangi hastanede gittiğimiz mi yani yoksa heyetin hastanesindeki mi ben anlamadım kısaca elemeye sebebi veriyormu saygıdeğer hocam bu yaşıma kadar bir defa gittim psikiyatri bölümüne oda kardiyoloji bölümü ne gitmiştim o sev etti hafif çarpıntı vardı seninki psikolojik demisti bana duru böyle

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim genel sağlık aşamasında inceleme ile olur her ilaç sorun olmuyor teşhise bakılıyor genellikle

    2. Beren dedi ki:

      Sonuç ne dedi doktor sağlam verdi mi. Aynı durum bendede var mide agrım geçmeyince dahiliyeden psikyatri bölümüne yönlendirdiler 25 mg ilac yazdı ve anksiyete yazmis taniya

  9. Ali dedi ki:

    Piskiyatrı ılacı sorun olurmu

    1. Admin dedi ki:

      Kardeşim sorun olabiliyor ama teşhisle belli olur

  10. Bekir dedi ki:

    2 ay önce doktor anksiyete bozukluğu tanısı koymus ve citoles kullandim. 1 sefer eleme sebebi olur mu

    1. Admin dedi ki:

      Ön sağlık aşamasında inceleme ile belli olur kardeşim

error: İçerik Korunmaktadır.