Deniz Harp Okulu Bölümleri ve Mezuniyet Sonrası Olanaklar Neler?

Deniz Harp Okulu Bölümleri ve Mezuniyet Sonrası Olanaklar Neler?

Deniz Harp Okulu Bölümleri ve Mezuniyet Sonrası Olanaklar Neler?

Arkadaşlar bu makalemizde sizlere Deniz Harp okulunda eğitimler nasıl ve bu okuldaki bölümler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Sizlere vereceğim bu bilgilerin hepsi Milli Savunma Üniversitesi tarafından yayınlanan broşürlerden alınmıştır. Deniz Harp Okulunda eğitim süresi 4 yıldır. Aday bu 4 yıl eğitim süresince aşağıdaki bölümlerden mezun olarak belirli sınıflara ayrılırlar.

Deniz Harp Okulu başvuru ve diğer şartları bu sitemizde sizlerle paylaştık. Başvuru yapmak isteyen adaylar sitemiz aracılığıyla şartlara ulaşabilirsiniz. Deniz Harp Okulları sınavı ÖSYM tarafından yapılacaktır. Bu sınavda taban puanı geçen adaylar 2. aşamaya çağrılacak.

Deniz Harp Okulu Eğitim

Öğrencilerin yönetim ve karar verme alanlarındaki yeteneklerinin geliştirilerek, çağdaş bir asker ve denizci olmalarını sağlamak amacıyla askeri eğitim programları düzenlenmektedir. Askeri eğitimler, Türk Deniz Kuvvetlerinin seçkin subay ve yöneticilerinin yönetimi ve denetiminde yaptırılmaktadır. Öğrencileri gemi ve deniz hayatına alıştırmak, öğrenilen teorik bilgilerin uygulamasını yaptırmak ve göreve hazırlamak amacıyla yıl içerisinde yatlarda, eğitim botlarında, okul ve harp gemilerinde uygulamalı deniz eğitimleri yapılmaktadır. Yaz döneminde öğrencilerimiz okul gemileriyle çeşitli yurt içi ve yurt dışı limanlarını ziyaret etmekte, aldıkları deniz eğitiminin yanı sıra, henüz öğrenciyken farklı ülkeleri görebilme ayrıcalığına sahip olmaktadır.

Deniz Harp Okulu Bölümleri

Endüstri Mühendisliği

Karşılaşabilecekleri problemlere bilimsel bakış açısı ile yaklaşıp, çözüm yöntemleri geliştirme yeteneği kazanmış ve iyileştirme & geliştirme projelerinde ekip lideri olarak görev alabilecek donanıma sahip mezunlar vermektedir.

Makine Mühendisliği

Enerji, mekanik, imalat ve malzeme alanlarında gelişmiş laboratuvar imkanları ile desteklenmiş lisans eğitimi sonunda gemilere yönelik mekanik & enerji sistemleri, malzeme teknolojileri ve üretim yöntemleri konularına hakim mezunlar vermektedir.

Gemi İnş. ve Gemi Makineleri Müh.

Milli gemi projelerinin dizayn ve entegrasyon süreçlerinde görev alabilecek, ileri mühendislik uygulamalarının bütünleştiği deniz platformlarını her yönüyle bilen ve kullanılan yüksek teknolojik çözümlere hakim mezunlar vermektedir.

Bilgisayar Mühendisliği

Donanım ve yazılım bileşenlerinin bütünleştiği bilgisayar sistemlerinin matematiksel ve mantıksal temellerini inceleyen, bu temellere dayalı olarak tasarım, üretim ve kullanım için yöntem, teknik ve teknolojiler ortaya koyan mezunlar vermektedir.

Elektrik – Elektronik Mühendisliği

Görev yapacakları harp gemilerinde bulunan, milli imkânlarla geliştirilmiş, çağımızın en gelişmiş savaş harekat sistemlerini kullanacak, gelişen savaş ortamına teknolojik çözümler geliştirebilecek mezunlar vermektedir.

Deniz Harp Okulu Mezuniyet Sonrası

Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler, mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve aile bireyleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadır.

Uçak ve Helikopter Pilotluğu

Her yıl Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan uçak ve helikopter pilotlarını yetiştirmek üzere, istekli Deniz Subayları arasından seçim yapılmaktadır. Seçilen denizci pilotlar diğer pilotların sahip olduğu tüm hakları elde etmektedir.
Ayrıca mezun olan Teğmenler, 2023 yılında hizmete girecek Türkiye’nin ilk uçak gemisi (LHD) TCG ANADOLU’dan uçuş yapacak F-35 tipi savaş uçaklarında savaş pilotu olma şansına da sahip olacaklardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 13 Yorum
  1. Yusuf dedi ki:

    Türkiyede okuyan yabancı öğrenciler harp okullarına baş vura bilirmi?!

    1. Admin dedi ki:

      Alım kılavuzunda bununla ilgili bilgi var kardeşim

  2. İbrahim dedi ki:

    Kardeşim saygılar ben sat komandosu olmak istiyorum bunun için dho hangi bölümünü okumaliyim veya hangi bölüm bana daha katkisi olur bu konuda

    1. Admin dedi ki:

      Deniz Kuvvetlerinde subay olduktan sonra olursun

  3. Furkan YALÇIN dedi ki:

    Deniz harp okulunda haftasonu izinlerinin saat aralıkları nelerdir bilgi verir misiniz teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      Saat olarak bilgim yok kardeşim

  4. Furkan dedi ki:

    Ne yani şimdi dho okuyan bir kişi pilot olabilirmi

    1. Admin dedi ki:

      Bölümler yukarıdaki gibidir kardeşim

  5. Enes çalışkan dedi ki:

    dho mezun oldukdan sonra subaylık yapma zorunluluğumuz varmı yada varsa sözleşmeleri kaç yıllık olur ?

    1. Admin dedi ki:

      Sözleşme değil direk kadrolu oluyor kardeşim

    2. Asker dedi ki:

      Karadan 51 denizden 52 siralamam.Sali gunu çağrılma basladi. Su an denizde 21 kara da 32 sizce gelir mi

      1. Gökberk dedi ki:

        Noldu geldi mi kardeşim

error: İçerik Korunmaktadır.