Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?

Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? Diyetisyen Adayları, bu yazımızda sizlere Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?
A+
A-

Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? Diyetisyen Adayları, bu yazımızda sizlere Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Diyetisyen Nedir?

Diyetisyen yaşamınıza sağlıklı bir şekilde devam edebilmeniz, sağlığınızla ilgili belirli bir hedefe ulaşabilmenizi sağlamak amacıyla sizlere yeterli ve dengeli bir şekilde beslenebilmeniz için yemek listeleri hazırlaması ve hazırladığınız yemek listelerinin uygun bir şekilde pişirilmesi konusunda eğitim alan ve sizlere bu konularda yardımcı olan kimselerdir. Diyetisyenler yaş veya cinsiyete göre harcanılan enerji ve alınması gereken besinlerden sizlere beslenme listeleri oluştururlar.

Yanlış beslenme alışkanlığına sahip kişileri bilgilendirirler. Mevcut olan hastalıklarından kurtarmak veya genetik olan hastalıkları en aza indirmek için diyet listesi hazırlarlar. Spor yapan kişilerin amaçlarına daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla kişilere sağlıklı beslenme programı hazırlarlar. Hastaları iyileştirebilmek için diğer doktorlarla iş birliği yapabilirler. Bebeklere veya yaşlılar gibi belirli kişilere sağlıklı beslenme konusunda yardımcı olurlar.

Diyetisyen Nedir

Diyetisyen Nedir

Diyetisyen Nasıl Olunur?

Diyetisyen olmak için üniversiteler de Beslenme ve Diyetetik programından mezun olmak gerekir. Beslenme ve Diyetetik bölüm 4 yıllık bir bölümdür. Bu bölümü kazanabilmek için lise döneminde dersleriniz biraz iyi olması gerekir ve sayısal dersleriniz başarılı olması gerekir. Bu bölümü okuyabilmek için en önemlisi fen bilimlerine ilginiz olmalıdır. Aynı zamanda insanlara karşı hoşgörülü ve sabırlı, kişiler arası iletişimin iyi olması, ekip çalışmalarına ayak uydurabilen, araştırmacı, ayrıntılara dikkat et, karşısındaki insanlarla empati kurabilen, sorumluluk bilinci yerinde olan biri olmanız gerekir. Sebebi ise diğer sağlıkla ilgili mesleklerde olduğu gibi bu meslekte de insanlarla sürekli iç içe olacak olmanız ve hatta bazen ailenizden bile fazla onlarla vakit geçirecek olmanızdır.

Çalışma Alanları Neler?

Bu meslek grubunda da çalışma alanınız oldukça geniştir. Devlet hastaneleri, özel hastaneler, özel klinikler, tıp merkezleri, yaşlı bakım merkezleri, spor salonları, belediyeler, yurtlar, üniversiteler, ilaç firmaları, çocuk esirgeme kurumları, besin takviye şirketleri, yemek şirketleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, toplum sağlığı merkezleri gibi yerlerde çalışma imkanları vardır. Diyetisyenler kendi kliniklerine ait klinikler açabilirler. Veya isterlerse Kamu Personeli Seçme Sınavına girip devlet memuru olmak gibi ihtimalleri de vardır. Elbette devlet memuru olabilmeleri içinde bu bölümü kazanırken kullandıkları sayısal bilgiler onlara oldukça yardımcı olacaktır.

Diyetisyen Nedir

Diyetisyen Nedir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.